Flaska efter flaska men törsten blir aldrig stillad.

Hej mina små kycklingar! Hur har ni haft det den senaste... Eh, månaden? Nej, jag tänker inte ens komma med några ursäkter. Nu är jag här, det är väl huvudsaken. 
 
Vad har jag gjort den senaste månaden då? Jo, jag har firat påsk! Vi skickade iväg Jimmy till London och så kom mina föräldrar och min brorson hit och hängde med mig och Ofelia. Min brorson är i mitt huvud fortfarande ca 4 år och kallas Pippen, i verkligheten heter han Phillip, fyller 12 år i sommar och kan själv googla fram aktiviteter han vill göra när han är i Göteborg. Därför firade vi påskafton på Naturhistoriska och sedan tog han hand om nattningen av Ofelia två dagar på raken, inte dumt alls. Okej, nu är Ofelia väldigt lätt att natta då hon somnar själv så allt man behöver göra är att läsa en saga eller två, säga godnatt och sen gå ut ur rummet och stänga dörren (bästa beslutet vi tagit som föräldrar tror jag, att lära henne somna på egen hand, älskar't!), men ändå!
 
Annars har väl vardagen mest rullat på som vanligt, vi hänger en del på balkongen soliga dagar som dessa, jag är som vanligt upprörd på OLW och Estrella som alltid slutar tillverka mina favoritchips, vi binge-tittar på American Horror Story och i lördags var vi ute och åt på The Barn, rekommenderas! Efteråt var Ofelia lite hög på socker och rusade in i Domkyrkan som ligger nästan mittemot, ställde sig mitt i gången och utropade: "När börjar showen?!" Det gjorde showen inte, så hon hade lite egen show för mig och Jimmy utanför Saluhallen sen istället. 
 
I måndags åt vi min nya favoritsallad, det finns mat som är god, mat som är väldigt god och mat som är beroendeframkallande. Den här salladen är av den senaste sorten. Tror det är det söta ihop med det salta och det mjuka ihop med det knapriga som gör det. Håll i er nu, nu kommer den:
 
Couscoussallad med Picklade Päron, Chevré och Kanderade valnötter.
 
4-5 portioner
 
3 dl kokt couscous
1 förp kokta svarta bönor (ca 400 g)
1 päron
2 tsk vitvinsvinäger
2 tsk flytande honung
1 påse blandsallad (ca 150 g)
1 dl kanderade valnötter
½ dl strösocker
½ msk honung
100 g chevré
olivolja
salt, peppar

Börja med att koka couscous:
Häll okokt couscous i en skål.
Koka upp 3 dl vatten med 1 tärning grönsaksbuljong.
Häll det kokande vattnet över couscousen och täck skålen med plastfolie.
När couscousen sugit åt sig vattnet lägger du ner en klick smör och rör om i couscousen.
Låt couscousen svalna.
Skölj bönorna och låt dem rinna av.
Skär päronet i tunna runda skivor.
Rör ihop vinäger och honung i en skål. 
Blanda ner päronskivorna och låt dem ligga där medan du fixar resten av salladen.
Nu ska vi kandera nötter:
Smält strösockret i en stekpanna tills det har en gyllene färg.
Tillsätt honungen och nötterna.
Rör snabbt runt tills sockret täcker alla nötter.
Upp med nötterna på ett bakplåtspapper och låt svalna.
Nu blandar du ihop couscous, bönor, lite olivolja, salt och peppar.
Sen rör du ner blandsalladen.
Toppa med päronen, chevré och de kanderade nötterna.
 
Så jädra god. Recpetet hittade jag ursprungligen i ett nummer av Buffé, men där var det hirs istället för couscous och ädelost istället för chevré. Men kombinationen chevré, päron och kanderade nötter går ju liksom inte att slå tycker jag. De kanderade nötterna är ju inte bara goda i den här salladen utan lika goda att strö över glass, toppa en kladdkaka eller en chokladmousse med, eller släng ner i vilken vardagssallad som helst för att göra den lite festligare.
 
Nu ska jag titta på Gympaläraren! Ha det gott! /Glenn
 
Meilyr Jones - Strange Emotional

Kommentarer
Postat av: Charlotta

Tjohooo! Den här ska jag laga snart!

Svar: Ja, det borde du!
Pernilla

2016-04-13 @ 08:55:10
URL: http://www.matrepubliken.se
Postat av: Mårtenssons Kök

Finns ingenting i den middagen vi inte älskar, det låter som ljuv musik i våra öron!
Kram på dej och hurra för huvudsaken!

Svar: det är det verkligen! testa den, ni kommer inte att ångra en minut :)kramar!
Pernilla

2016-04-13 @ 13:11:28
URL: http://martenssonskok.blogspot.se/
Postat av: Erika Ynghagen

Hej! Vi har startat ett företag som säljer matprodukter via nätet - många av våra produkter är unika på den svenska marknaden. Bl.a. säljer vi molekylära pärlor som förhöjer både smak och utseende på varje måltid! Gå gärna in på vår sida, http://www.gastronauts.se , och titta runt.

2016-04-20 @ 15:14:16
URL: http://www.gastronauts.se
Postat av: Kokerskan Ruts Barnbarn

Åh vad gott och härligt, den skall jag testa - päronet var en ny liten knorr!

Svar: det tycker jag absolut att du ska göra, päronet blir tillsammans med de kanderade valnötterna liksom cirkeln över å!
Pernilla

2016-04-26 @ 18:24:39
URL: http://www.kokerskanrutsbarnbarn.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0