Jag äger dig nu, din jävla psykopat.

När jag gick på högstadiet tyckte jag att det var väldigt tråkigt med tyskalektioner, såhär i efterhand var det kanske inte speciellt tråkigt alls att sitta där med en av sina bästa vänner och sjunga med i konstiga tyska sånger men just då trodde vi att det var det tråkigaste som fanns. En gång stod jag och Maddyn i korridoren och väntade på våran tyskalärare och hade absolut ingen lust alls att ha tyskalektion, och när vi sedan fick se läraren komma gående längst bort i korridoren så stod vi helt enkelt inte ut längre, så vi öppnade fönstret i korridoren och hoppade ut helt enkelt.
 
Exakt den känslan har jag gått runt med varje morgon på väg till jobbet de senaste 8 veckorna, varje steg har jag funderat på att bara vända om, svänga in på en annan väg, hoppa på en buss, hoppa ut framför en buss. Det har varit väldigt kämpigt med mycket magont, tårar och funderingar på om det verkligen är värt det. Men så blev det lite förändringar på jobbet i förra veckan och plötsligt har jag inte längre den där hoppa ut genom fönstret-känslan längre, i fredags när jag var på väg dit kom jag till och med på mig själv med att nynna med lite i musiken som spelades i lurarna.
 
Så det är alltså det jag ägnat mig åt de senaste månaderna om någon har undrat (det ser jag ju i kommentarsfältet att ni INTE har, men eftersom jag är så himla gullig så berättar jag det för er ändå). Om någon har undrat vad vi åt förra veckan så tänker jag berätta det nu.
 
 
I måndags åt vi Pasta Alfredo. Du kokar lite pasta, steker lite bacon, scharlottenlök, soltorkad tomat och sparris. Häller över lite grädde i stekpannan. Blandar med pastan och river över en jädran massa parmesan. Och så äter hela familjen och är nöjda och glada.
 
I tisdags åt vi Halloumiburgare med nektariner, ugnrostad färskpotatis och cole slaw. Nektariner? På halloumiburgaren? Yes sir! Du steker halloumin som vanligt, lägger den i ett gott hamburgerbröd (Garants nya surdegsbröd är väldigt gott, släng in det några minuter i ugnen så blir det ännu bättre), slänger på lite vitlökssås, sallad och ovanpå halloumin skivar du lite nektariner och ringlar lite flytande honung. Yammi!
 
På onsdagar har jag lektioner istället för praktik, och det innebär att jag inte är helt jäkla slut i huvudet och kroppen framåt eftermiddagen. Så då kan man göra Kryddigt ris med grönsaker, omelett, cashewnötter och vitlökssås. Det här med omelett alltså, glömmer hela tiden hur gott det är. Sen när vi väl äter det så blir jag alltid lika glatt överraskad.
 
I torsdags åt vi nästan samma sak en gång till, fast där här gången var det Bulgur med russin och apelsin och Chorizo. Nu tänker ni såhär: "Vadå nästan samma sak en gång till?" Ja, men det såg typ likadant ut på tallriken. För jag kokade riset med gurkmeja så det blev gult, sen kokade jag bulguren med curry så den blev gul.
 
En av förändringarna på jobbet är att jag istället för att jobba 6 - 16.30 på fredagar så jobbar jag numera 6 - 14.30, en normal arbetsdag alltså. Trodde nästan jag skulle börja gråta av glädje när min handledare klockan 14.15 sa att jag bara behövde göra rent gräddmaskinen så fick jag gå hem sen. Så jag susade iväg, slapp hämta Ofelia sist av alla på förskolan och så gick vill till Mölndals Stadspark på PelleKan-dagen så Ofelia fick åka karusell, dansa, titta på barnteater och få ballonger. Sen när vi tröttnat på det så gick vi hem, blandade några förpackningar med kokta linser med grillad kyckling, sallad, fetaost, sojabönor, grillad paprika och andra goda grejer. Där har ni ett bra tips på snabbmat som inte är onyttig.
 
I lördags så hade vi något av det bästa jag vet just nu: Tapaskväll. Vi brukar helt enkelt göra så att alla i familjen får bestämma 2-3 grejer var som de vill äta och så dukar vi upp det till ett litet tapasbord. Oftast blir det en himla olika massa sorters ost och det är ju fint eftersom ost är så fruktansvärt gott. Den här gången hade vi ostknyten på smördeg, chilimarinerad parmesan, crostini med bredbar fetaost och tapenade som jag hade bestämt. Charkuterier och honungsmelon som Jimmy hade bestämt och majskolvar och fetaost som Ofelia hade bestämt.
 
Söndagar slöar vi mest omkring här hemma, jag skriver veckomatsedel och inköpslista och så åker vi och veckohandlar. Nuförtiden med en vild liten 2,5-åring som ska hjälpa till med allting och absolut inte vill sitta i sin vagn inne i affären, tack och lov så har hon ju ganska bra koll på saker och ting så man kan ju faktiskt be henne hämta ditten och datten och så vet hon vad det är. Sen åker vi hem och lagar middag, igår blev det Ingefärstofu Med Morotsnudlar. Ett tips är att ha koll på huruvida ni har nudlar hemma eller ej innan ni börjar laga rätten, annars blir det lätt lite jobbigt... Hm. Nåja, detaljer.
 
Så. Nu vet ni vad vi åt förra veckan. Och att jag lever. Det hoppas jag att ni också gör. Nu borde jag sova men tänker istället titta på Friday Night Lights. Och hörni, det här med midsommar om mindre än två veckor... Är det ens rimligt?!
 
James Bay - Scars

Kommentarer
Postat av: Kim

Det är verkligen en nackdel med att vara vuxen. Nu kan man iksom inte rymma från problemen, utan måste ta tag i dem på ett moget och förnuftigt sätt. Suck. Men fint att du mår bättre!
Nektariner + halloumi låter som nåt det!

2015-06-13 @ 12:35:26
URL: http://tantrussinsbak.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0