Alla är så vana med att alltid behöva kämpa.

Jag tänkte skriva en sån där årskrönika. Men så har jag ju knappt bloggat nåt förra året, vilket i sin tur gör att jag knappt kommer ihåg vad jag gjorde förra året och desto mer jag tänkte på det desto mer skrivkramp fick jag. Så det blir ingen årskrönika, det blir faktiskt en helt vanlig "Vad vi åt förra veckan" istället. Har ni några problem med det så får ni ta det med min advokat.
 
I måndags åt vi söndagsmiddag, för jag blev hembjuden till Jolin på middag på söndagen så då fick vi helt enkelt spara söndagsmiddagen till måndag istället. Därför satte vi oss Schnitzel med potatisgratäng sådär som man alltid gör på måndagar. Vet ni vad jag gjorde mer? Håll i hatten och sätt er ner nu... Jag vabbade!
 
 
Det fortsatte jag med på tisdagen (och resten av veckan) också, fast på tisdagen gick jag upp och jobbade några timmar innan Jimmy skulle jobba så att jag åtminstone hinner lära mig någonting annat än hur man vabbar under det här året. På kvällen åt vi tacosoppa med gräddfil, det var fint det. Tyckte jag och Jimmy. Ofelia tyckte det var gott med gräddfil.
 
Ja, onsdagen var som sagt en vab-dag det med. Och med ett barn med 39,5 graders feber så gör man inte särskilt mycket annat om dagarna än att ta det lugnt, försöka få i barnet vätska och läsa Belle & Boo tills man blir alldeles galen. Sen på kvällen äter man Kycklingsallad med ris och currydressing.
 
I torsdags åt vi inte soppa, nej för det gjorde vi ju i tisdags, i torsdags åt vi istället Linsbiffar med dadlar och ugnsrostade morötter, palsternackor och sötpotatis. Varför har ingen berättat för mig hur sjukt lätt det är att göra linsbiffar? Bara koka röda linser lagom mjuka, krydda med goda kryddor och sen forma till biffar och steka. I dessa hackade jag ner bitar av dadlar också för att göra det hela ännu godare. Jag är inte så förtjust i att äta dadlar som de är, men ihop med salta grejer... Mums!
 
Sen blev det fredag. Jimmy åkte till Stockholm och Ofelia var feberfri och kom i trotsåldern. Det kom verkligen som en käftsmäll... Nu blir det ett himla liv om man råkar lägga vindruvorna på ett fat när hon vill ha dem i en skål, och det här med att klä på henne är som ett styrkepass på gymmet. Om min mamma stornjuter för att jag äntligen får igen för hur jag var när jag var liten? Jotack. Jag lyckades ialla fall göra en pastagratäng med bacon, broccoli och ädelost och mat kan ju vara behövligt när man ska tampas med en liten viljestark person.
 
 
I lördags ägnade jag mig åt det som de flesta föräldrar gör på lördagar, försökte trötta ut mitt barn. Var ute på lång promenad, letade efter hararna som bor i trädgården, plockade massor av löv och grävde massor. Eftersom Jimmy var bortrest passade jag och Ofelia på att äta varmrökt lax med kokt potatis och romsås  bättre än så blir det ju inte. Skulle kunna leva på varmrökt lax. Och Ofelia skulle kunna leva på kokt potatis så det var ju en win-win!
 
Igår var det söndag och maten var slut. Och pengarna är slut. Eller ja, mest var det väl energin som var totalt slut. Så Ofelia åt pastagratängsrester och jag åt mackor. Hejhej, snart 30-årig tjej! Ibland får man faktiskt leva på mackor, brödet hade till exempel papaya, plommon och ingefära i sig så det täcker ju nästan hela kostcirkeln. Ja. Det var den veckan det. Gott nytt år på er!
 
Grouper - Holding

Kommentarer
Postat av: Tina N

Hej, vad kul att se dig här! :)

Jag förstår att du inte hinner med bloggen, men jag njuter av allt gott du gör och den lilla godingen på IG istället. ;)

Du får trösta dig med att det blir bättre!

Kram

Svar: Hej! Vad kul att du tycker det :)
Ja, det är väl för väl att IG finns, eller så är det IG's fel att man försummar bloggen... Vet inte riktigt, men det är ju tur att det finns ialla fall :)

Kramkram!
Pernilla

2015-01-19 @ 19:25:02
URL: http://frkkaka.blogspot.com
Postat av: Sofie Mumsfillibaba

Nämen se hon har bloggat! Det var ju trevligt!:)
Ja, det där med trots får man nog stå ut med i några år framöver. Vissa dagar flyter allt på och andra ska man fatta att man inte få släcka lampan eller öppna dörren själv....hua.....underbara ungar!

Svar: Det var ju bara för att jag skulle få komma hem till dig igår och vältra mig i godsaker!
Haha, tycker nog att Oliver verkar väldigt medgörlig och duktig som kan sitta ensam på sitt rum och leka så länge som han gjorde igår iaf! Skulle Ofelia aldrig göra :)

Tack för igår! Kram!
Pernilla

2015-01-19 @ 21:42:14
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: Anonym

So you lawyerd up?! :)
Det där med att slänga dadlar i biffarna snor vi rakt av, tusan så gott det lät. Och du, vilken tur att gubben din ger sig i väg då och då så du kan få njuta av firre och romsås, för tusan så gott det också är.

Hoppas denna veckan inte stavas V-A-B för dej,
kramelikrameli:)

Svar: Haha, nej ingen advokat ännu, men jag kanske måste skaffa en nu?!
Dadlar i biffarna = awesome! Och ja, visst är det tur att man får vara ensam hemma ibland och äta fisk. Fast ännu bättre vore ju om Jimmy också kunde förstå hur fruktansvärt gott det är! :)

Kramar!
Pernilla

2015-01-26 @ 22:09:40
Postat av: Mårtenssons kök

Jo, alltså... det var ju vi däruppe... :)

2015-01-26 @ 22:10:34
URL: http://martenssonskok.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0