Vänd ansiktet från facebook och slå av din telefon.

Idag är det måndag. Väldigt mycket måndag på alla sätt som går med allt vad det innebär. För min del innebar det att jag större delen av dagen på jobbet kände mig som en 12-åring som är sämst på hemkunskapen och för eran del innebär detta att alla som är härinne och läser det här måste skriva jättefina rader i kommentarsfältet om att jag är awesome på att baka. Sätt igång bara, var inte blyga. Keep it coming!
 
Eftersom den här måndagen mest är blä och bajs så tycker jag att vi blickar tillbaka till förra veckan istället, den var fin den. Förra måndagen till exempel, då mumsade vi på en Potatiskaka gjord på potatis, sötpotatis, spenat i en äggstanning kryddad med kanel och cayennepeppar. Inte dumt alls och väldigt enkelt också. Funkar som den är och säkerligen som tillbehör till någonting annat också.
 
I tisdags var jag ju som bekant hemma hos Sofie på #CirkusCitrus, det var fint det. Vill ni läsa mer om det får ni scrolla ner lite grann, det är inte så jobbigt, det orkar ni. Och så får ni ett finfint recept på syltsnittar med lemon curd på köpet. Bara en sån sak.
 
I onsdags gick jag i skolan och sedan lunchdejtade jag med min fästman på Ölrepubliken. Det kan jag rekommendera som lunchställe. Fin bra husmanskost liksom. Och på kvällen åt vi Toscansk Kycklingsoppa på hemmaplan. Det kan jag också rekommendera, och jag har även en tanke om att publicera receptet här på bloggen så småningom. Jag ska bara bli tidsmiljonär först. Eller pengamiljonär så jag kan anställa någon som skriver mina blogginlägg åt mig. Alternativt gör allting annat åt mig så att jag kan lägga all min tid på att blogga.
 
Sen blev det torsdag, jag minns liksom ingenting mer av dagarna än vad vi äter nuförtiden. Hjärnan har blivit som geggigt mos av all sömnbrist och semmelmassa. Men vi åt inte geggigt mos i torsdags, och inte semmelmassa heller, vi åt en Korv- & Rotsaksgryta med dijonkräm. Ofelia tyckte att det var veckans bästa middag, eller näst bästa kanske. Jag återkommer med den bästa.
 
I fredags snöade det massor hela dagen, det var mysigt det och värmde mitt vintriga hjärta. Morgonpromenaden till jobbet har aldrig varit trevligare, vilket kanske beror på att jag har knappt 500 meter till jobbet och kanske om jag hade haft lite längre så hade jag svurit lite mer, jag såg enligt mina kollegor ut som en snögubbe när jag kom fram ialla fall. Och på kvällen åt vi Rödbetsbiffar med Gnocchi och Pumpafröpistou. Pistou är bara ett annat ord för pesto.
 
I lördags hejade vi på när Calle tog SM-Guld i skidor, ja på teven alltså, sen åkte vi in till stan och gick mest runt, runt och tittade på saker som vi inte har råd att köpa. Sen åkte vi hem och åt en Linsallad Med Halloumi, Avokado, Cashewnötter osv. Det var enligt Ofelia veckans bästa middag. Jag kan nog hålla med henne, vad finns det att ogilla med den middagen liksom? Att halloumin tar slut alldeles för fort möjligtvis.
 
Igår var det söndag och jag hade Jolin och Evelina (eller Labolina som Ofelia döpte om henne till) hemma hos oss på söndagsmiddag. De fick crostini med olika röror till förrätt, tacogratäng med quinoa från Vardag.nu till huvudrätt och till efterrätt gjorde jag en citronmarängtårta som jag slängde ner i glas. Eller ja, jag gjorde en maräng, en citronkräm och så köpte jag färska jordgubbar och så varvade jag detta i glas. Det var gott. Som efterrätt brukar vara.
 
Måndag idag som sagt och jag borde verkligen lägga mer tid på att sova. Så det ska jag göra nu. Fast jag är hungrig, men det är jag å andra sidan alltid så det kanske inte riktigt räknas.
 
 
(för att det behövs lite Moz en dag som denna. och alla andra dagar.)

Kommentarer
Postat av: Johanna

Pernilla! Det kommer dagar när en känner sig SÄMST på allting! Jag hade också en sån dag i måndags och ingenting funkade riktigt... eller alls. Du vet att du är världsbäst på att baka. Du kan till och med få Nutella att bli en ost! ;)

Hoppas du har en bättre dag idag. Kram! :)

Svar: men duuuråå! Tack så himla mycket! jag tror det blir bättre nästa vecka, jag ska gå hemma och läsa peppiga väggord hela helgen.
kramar till dig!
Pernilla

2015-02-04 @ 10:16:05
URL: http://mormorsplommonmarmelad.blogspot.com
Postat av: Kim

Du, du är min favoritkonditorsläring tillika feeder!
Hoppas veckan blivit bättre och bättre.

ps. tar inte halloumin ALLTID slut för fort, oavsett hur mycket man har?

2015-02-04 @ 21:52:53
URL: http://tantrussinsbak.blogspot.com
Postat av: Kim

Jävla skit. Jag skrev en lång kommentar men sen så försvann den. Men den innehåll ungefär det här: du är grym och halloumi tar alltid slut för fort.
KRAM

Svar: jag hittade din kommentar! den fanns bland spammet. snäll blogg jag har som tycker att du är spam. jag ska ta ett snack med den!kram!
Pernilla

2015-02-04 @ 22:04:29
URL: http://tantrussinsbak.blogspot.com
Postat av: Kjersti

Som alltid så ser din mat så otroligt god ut! Fina bilder. Jag hoppas du håller ditt löfte om att publicera receptet på kycklingsoppan, för den ser ju helt fantastisk ut! Ha det gott!

Svar: Tack så mycket, vad snäll du är! Nu har jag äntligen fått tummen ur och publicerat kycklingsoppan :) Bättre sent än aldrig!
Pernilla

2015-02-10 @ 21:05:49
URL: http://kjerstismatochprat.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0