Bland fuktfläckarna i taket ser jag hur Jesus besviket tittar ner på mig.

Även fast förra veckan mest bjöd på en hel del ångest känslomässigt, så bjöd den på en hel del godsaker matmässigt så jag tänkte att vi tar oss en liten titt på vad vi åt förra veckan...
 
I måndags var det Annandag Påsk och vi gjorde inte mycket alls, tvättade lite, hängde ute i en lekpark i solen och så åt vi färsbiffar i grönpepparsås med ris. Enkel och god husmanskost, sån där som man kan behöva emellanåt.
 
 
I tisdags var det äntligen dags för matbloggsträff igen, denna gången var vi hemma hos Charlotta och temat var italiensk vår. Det bjöds på kåldolmar, potatissallad med pesto, linssallad med kapris och rädisor, spenatdumplings i tomatsås och massa andra godsaker. Till exempel så fick jag smaka svarta kikärtor för första gången i livet! Sen var det såklart dessertbuffé också och till den hade jag tagit med mig en torta di cioccolato e nutella. En chokladtårta med nutella alltså. Den ska jag återkomma till vid ett senare tillfälle.
 
I onsdags var jag i skolan och redovisade om brödbakning, jästider, snittning och annat viktigt. Nu var jag inte ens ironisk, det är ju faktiskt viktigt. Sen gick jag och köpte mig lite gott bröd och gick hem och lagade en vegetarisk gulasch.
 
I torsdags pocherade jag ägg för första gången i livet! Det var... Inte alls särskilt svårt så jag förstår inte riktigt varför de alltid har med det som utmaning i matlagningstävlingar? Sen åt vi en sallad med avokado, fetaost, sparris, bacon och pocherat ägg. Sjukt gott! Och snyggt. Gott och snyggt, vad mer kan en begära av en maträtt?
 
I fredags gjorde jag ju sista dagen på min förra praktikplats, jag passade därför också på att länsa disken där innan jag gick hem. Men en kan ju inte leva på bakelser (eeeh, jo, det man kan) så till middag blev det en Pad Thai med ryggbiff. Men helt ärligt så är ju pad thai med tofu eller kyckling mycket godare. Ryggbiff kan man ha till andra saker.
 
 
Lördagen tillbringade jag med Hanna och Jonna som hade åkt ända från Dalarna för att besöka storstan, jag tyckte vi skulle göra nåt så göteborgskt som möjligt så jag satt dem på Älvsnabben. Så åkte vi över till Lindholmen och strosade längs kajkanten hela vägen till Eriksbergskranen och sen tillbaka igen. Fast vi stannade på vägen och åt lunch. Sen visade jag dem 4-Gott och sen åkte jag hem och lagade Tacoburgare på kidneybönor och tofu. Det där alltså... Lätt min bästa vegburgare någonsin! Eller ja, lätt en av de bästa burgarna överlag någonsin.
 
I söndags var Jimmys mamma och lillasyster på besök, så vi överlämnade barnet i deras händer och åkte och storhandlade. Ja, jag vet, vi är ena riktiga livsnjutare vi. Carpar så jävla mycket diem så fort vi har chansen. Sen åkte vi hem och åt Kyckling- & baconlasagne . Och det var den veckan det.
 
Idag började jag på min nya praktikplats, det gick jättebra men nu är jag så trött så jag somnar till lite mellan varje mening jag skriver. Så nu ska jag sluta skriva och gå och borsta tänderna istället. Alternativt ropa på Jimmy så han får komma och borsta tänderna på mig. Kan han göra det på Ofelia så kan han väl göra det på mig tycker jag. Det är väl inte mer än rätt!
 
Raekwon - Can It Be All So Simple (Remix)

Kommentarer
Postat av: Kim

Det var då fan så mycket gott du åt i veckan! Salladen! Och tacoburgaren! Och ja buffén fick jag ju iallafall ta del av... Din torta var en dröm.

Vad fint att läsa att det gick bra idag!

Svar: Mmm, tortan. Den måste jag ju blogga om nån gång... Om nåt år sådär när andan faller på ;)
Pernilla

2015-04-14 @ 08:27:51
URL: http://tantrussinsbak.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0