Prata inte med mig om vardagliga saker, jag är verkligen inte på humör.
Igår var jag hos tandläkaren. De säger så himla konstiga saker där tycker jag. Som att man inte ska småäta. Och framförallt ska man inte småäta sötsaker. Nej, vad är det för mening med att småäta ens om det inte är sötsaker man äter? Det säger väl sig självt att det är dumt att småäta om det inte är sötsaker man småäter. Tss, jag säger då det. Undrar om det är okej att storäta sötsaker? Jag vågade liksom inte fråga det...
Nåja, får man inte äta sötsaker så får man väl blogga om dem istället. För jättemånga veckor sen var jag hemma hos Rebecka på en spontan liten bloggträff som därför fick temat "Det vi hinner". Jag och
Charlotta sågs hemma hos henne innan och hann med både det ena och det andra. Charlotta hann göra focaccia och jag hann göra muffins, som Charlotta sedan hann fotografera mest för att pika mig om att jag borde blogga oftare. Så nu gör jag det.
Ingefärsmuffins med Citronglasyr
12 st
60 gr smör
¾ dl farinsocker
4 msk ljus sirap
1 tsk mald ingefära
¾ dl mjölk
1 ägg
2 bitar syltad ingefära, avrunna och hackade
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Garnering:
2 msk citronsaft
3¼ dl florsocker
2-3 bitar syltad ingefära, avrunna och hackade
Sätt ugnen på 170 grader.
Smält smör, socker, sirap och ingefära i en kastrull på låg värme.
Ta av kastrullen från värmen och rör ner mjölk.
Vispa ner ägget och den syltade ingefäran.
Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten.
Skeda över smeten i muffinsformar.
Grädda i ca 20 minuter och låt sedan svalna.
Blanda citronsaft och florsocker till en tjock, slät glasyr.
Skeda över glasyren på muffinsen.
Lägg några bitar syltad ingefära på varje muffins.
Syltad ingefära hittar du oftast bland den konserverade frukten på affären, ja, ni vet de där inlagda persikorna och sånt där som mormor'ar och farmor'ar brukar bjuda på.
På tal om sötsaker och sånt. Gissa vem som blivit ständig fredagsfikafixare på Jimmys jobb? Mmmhmm. Just det. Nu ska jag se till så att de får diabetes, fetma och extremt dåliga tänder hela bunten. Yay! Neejdå, jag ska bara använda dem som försökskaniner på alla tusentals recept jag har samlade här hemma som jag vill provbaka. Så det kan eventuellt komma att komma lite fler kakrecept här inom den närmsta tiden. Nu ska jag äta lunch.
Kommentarer
Svar:
jo, det har jag hört nåt om, att det är därför vi har lördagsgodis för att förr i tiden gjorde de tydligen tester genom att ge mentalpatienterna på anstalt godis i olika mängder och de som fick en stor mängd bara en dag i veckan hade bäst tänder, och de fick godiset just på lördagar. gud, vad konstiga de var förr i tiden. jag åt nån mörk choklad med syltad ingefära i nån gång, också galet gott!
Pernilla
Svar:
den syltade ingefäran står tydligen i kylen hos charlotta och calle så jag får gå dit och äta upp den helt enkelt :) låter väldigt gott erat tips!
kramar!
Pernilla
Svar:
yeeeees! det låter fint du! säg till när du är ledig nån dag, eller slutat jobba helt :) då kan vi vältra oss i glass och kakor varje dag, yay!
Pernilla
Svar:
ja, sån är jag liksom, skapar arbetstillfällen :) kanske ska starta mitt eget lilla parti? där all mat är #guiltfree, cheez heartz är gratis och matbloggare äter gratis på alla restauranger, som kvalitetskontrollanter.
Pernilla
Trackback