Ännu en dag förgäves.

It's friday, friday, friday! Jag har alltid den låten på hjärnan på fredagar. Tamejtusan inte ett dugg roligt. Eller lite roligt, det är ju fredagspeppigt! Fast alla vet ju att det bästa med fredagar är #flamingofredag. Och det var det alldeles för längesen vi hade här på bloggen. Mitt lilla projekt med Månadens Drinkar har ju inte gått så himla bra, så nu samlar jag ett gäng goda drinkar från i våras som fungerar precis lika bra för att lysa upp mörka höstkvällar.
 
Alabama Slammer
 
1 drink
 
2 cl disaronno
2 cl vodka
2 cl southern comfort
apelsinjuice
några droppar grenadine
 
Skaka alla ingredienser utom grenadine och höll över is i longdrinkglas.
Droppa ner lite grenadine och kolla hur snyggt det blir.
 
En snygg, somrig, god drink. Nu tänkte jag skriva massa bra grejer om disaronno igen, men jag tror att ni börjat fatta grejen vid det här laget. Jag ger den  4/5 prickiga prickar.
 
Peras 43

1 drink
 
4 cl baja päron
1,5 cl likör 43
0,5 cl disaronno
12 cl mjölk
 
Skaka och servera över is i låga glas.
 
Garanterat en efterrättsdrink, som mjölkdrinkar så ofta är. Den smakar lite piggelin, med inslag av lite mandel förstås. Kan tänka mig att det kanske skulle vara roligt att göra den på mandelmjölk istället för vanlig mjölk. Jag ger den 3/5 prickiga prickar.
 
Blueberry Martini
 
1 drink
 
5 cl blåbärsvodka
3 cl tranbärsjuice
3 cl sprite
blåbär
 
Skaka vodkan och tranbärsjuicen.
Häll upp i välkylda cocktailglas.
Toppa med sprite och garnera med blåbär.
 
Den här minns jag faktiskt att vi hade som valborgsdrink. Fräsch, enkel och läskande. Och snygg är den ju också. De flesta drinkar som serveras i cocktailglas är ju snygga. Denna goding får 4/5 prickiga prickar. 
 
Black Caipiriñha
 
1 drink
 
3 cl sourz blackcurrant
3 cl tequila
6 st färska björnbär
3 st limeklyftor
2 msk råsocker
 
Muddla björnbär, lime och socker i låga glas.
Tillsätt is och häll över sourz och tequila.
 
Kommer ni ihåg när jag sa att om ni bara ska göra en enda drink i år så är det "Vanilla Currant"? Jag är inte längre så säker på det. Det kan vara så att om ni bara ska göra en enda drink i år så är det denna. Den är helt magisk! Som bekant så gillar jag inte svarta vinbär, men den här alltså! Jag älskar ju däremot caipiriñhas och den här... Ja. Jag vet inte ens hur jag ska beskriva den. Testa den! Bjud era middagsgäster på den! Drick den ensam hemma i soffan! Gör den bara. Ni kommer att tacka mig efteråt. 5/5 prickiga prickar och då är det jääävligt starka prickar vill jag lova.
 
Är det någon som vet var man kan få tag i glöggkryddor såhär års? Den färdiga blandningen alltså? Jag behöver det till denna veckas fredagsdrink men hittar det ingenstans. Kan de ha pepparkakskryddor året om så kan de väl ha glöggkryddor året om tycker man. Ja, det tycker man ju. 
 
Nu tycker jag däremot att ni alla ska ha en finfin helg. För det ska jag ha. Hoppas jag. Tänkte mest peppa inför nästa vecka förstås, för dååå... *Är lite sådär blogghemlig som alla storbloggare är*. Obs. Ska inte starta egen hudvårdsserie, börja blogga för moderaterna eller designa skinnjackor. 
 

Kommentarer
Postat av: Kim

Black Caipiriñha alltså. Jag är inte heller superförtjust i svarta vinbär, men säger du det så!
Du är allt min favorit flamingofredagsutövare du. Lycka till nästa vecka!

Svar: nej, det är ju det som är så konstigt, allt vi har gjort med sourz blackcurrant har varit galet gott, och så i vanliga fall brukar jag spotta ut sånt som smakar svara vinbär... testa den, du kommer inte att ångra dig!
tack så mycket, jag trooooor att det blir bra :)
Pernilla

2014-09-27 @ 10:24:54
URL: http://tantrussinsbak.blogspot.com
Postat av: Emmy

Den där fredagsdrinken jag brukade lägga upp på bloggen känns numera som ett minne blott. Dricker vi en drink så kan man ge sig den på att jag missar fota. Sedan kan jag inte skryta med att jag blandat så mycket drinkar senaste tiden, vilket kan bero på att jag varit hemma alldeles för få helger.

Svar: men så är det ungefär med maten jag lagar... tänkte jag skulle lägga upp ett matrecept här nångång och trodde att jag åtminstone hade fotat någonting på sistone, men nejdå. bara suddiga mobilbilder.
du får ta det som ett tecken på att du har ett roligt och händelsefyllt liv och inte behöver blanda så många drinkar för att pigga upp det ;)
Pernilla

2014-09-28 @ 15:14:07
URL: http://remsansbistro.se
Postat av: Mårtenssons kök

Ja den där Flamingofredagen har på senaste tiden mest bubblats bort, kanske vi får kalla den bubbelflamingo istället - eller nåt... Björnbärsdrink drack vi däremot i lördags och den ska vi försöka få med i köket någon gång, någon dag.

Kramar till dej

Svar: bubbel är också en drink! det vet ju alla :)
kramar!
Pernilla

2014-09-29 @ 21:19:22
URL: http://martenssonskok.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0