De gömmer sig som gengångare i snön.

HJÄLP! Jag vet att jag sa att jag skulle kärleken till Windows8 varligt växa fram, men seriöst... Hur fasiken redigerar man bilder i det här himla operativsystemet? Jag är ju lite för lat för att lära mig photoshop, så det där bildredigeringsprogrammet som fanns med i förra windows var som alldeles lagom för mig. I det nya windows är det enda som går att göra i det programmet att rotera bilderna... Och en lite grådaskig, tråkig bild blir inte så himla mycket roligare för att du lägger in den upp-och-ner. Så, om det är någon som vet hur man gör (för enligt google ska det gå att göra det...) när man redigerar bilder, HIT ME! 
 
Nu försöker vi glömma det genom att ta till flaskan. Det blir ju en hel del drinkar här nuförtiden. Och med en hel del så menar jag en drink i veckan, men det har spårat ur på det viset att vi vill testa någon ny sorts drink varje vecka. Vilket i sin tur leder till att jag köper någon ny slags likör/sprit varje vecka. Vilket leder till att vårat barskåp ser ut som en bardisk på Ibiza. Fast lite renare. Nåja. Eftersom jag är lika bra på att blogga som jag är på att... Eh, insätt valfri tråkig aktivitet här... Så tänkte jag att vi går igenom en hel månads drinkar på samma gång. En ny liten happening här på bloggen helt enkelt: Månadens drinkar. Trumvirvel!
 
Texas Fudge
 
4 cl Butterscotch-likör
2 cl bourbon
1 cl sockerlag
vispad grädde
 
Skaka likör, bourbon och sockerlag med is.
Sila upp i whiskeyglas.
Toppa med lättvispad grädde.
 
Butterscotch-likören hittar du i Systembolagets beställningssortiment, om du klickar däruppe så har jag länkat till den eftersom jag är så omtänksam, så om du vill ha en sån här goding får du vara ute någon vecka i förväg. Vi drack den som efterättsdrink under trettondagshelgen då mina föräldrar var här och vi tyckte alla att den var god. Väldigt söt, men god. Absolut en efterrättsdrink alltså, ingenting du vill dricka innan maten. Jag ger den 3/5 prickiga prickar.
 
Vanilla Currant
 
3 cl vaniljvodka
sprite
pressad lime
svarta vinbär/blåbär till garnering
 
Blanda i höga glas med massor av is.
 
Här gäller det återigen att vara lite förutseende för Sourz Blackcurrant hör också till Systembolagets beställningssortiment, men det är värt det när du väl fått hem den. Jag tycker inte om svarta vinbär och jag tycker inte om vanilj. Men det här var ändå en av de godaste drinkar jag druckit i hela mitt liv. Så jädra frisk och fräsch. En väldigt varm sommardag, då vill jag sitta och sippa på denna! Jag vill sitta och sippa på den en kall januarikväll också. 5/5 prickiga prickar. Ska du bara göra en enda drink i år, gör denna!
 
X Coffee
 
2 cl kaffelikör
2 cl xanté
kaffe
vispad grädde
 
Brygg kaffe och låt det svalna lite.
Blanda ihop kaffe, kaffelikör och Xanté i ett vinglas.
Toppa med grädden.
 
Xanté och kaffe? Kaffe med päronsmak? Funkar det verkligen? Så stod vi och funderade hemma när vi skulle göra denna drinken. Jag som knappt gillar kaffe var nog mest skeptisk. Men vet ni vad? Det funkar. Kaffe och päron funkar finfint, jag kan se dem bli kompisar på andra områden också. (Läs: I kakor.) 4/5 prickiga prickar för den här lilla kaffetåren.
 
Mai Tia
 
3 cl tia maria
3 cl mörk rom
1,5 cl disaronno (eller orgeat syrup om du råkar hitta nån sån nånstans...)
pressad lime
 
Skaka och häll upp i ett glas med is.
 
När jag skrev om denna på instagram kallade jag den något helt annat knasigt för att jag är förvirrad och blandar ihop saker. Mai Tia är alltså rätta namnet. Orgeat Syrup? Ja, det är visst någon jättesöt mandelmjölkssyrup som inte är sådär jättelätt att få tag i för oss dödliga människor. Så då får man ta disaronno istället. Sprit med sprit och sprit alltså? Japp. Funkar det? Japp. Första klunken tänker du: "Aah, starkt." Sen tänker du: "Mmm, vad gott." Sen somnar du jättegott i soffan. 4/5 prickiga prickar.
 
Creamy Heaven
 
3 cl dooleys
1 cl cognac
3 cl grädde
kanel
 
Skaka alla flytande ingredienser med is och häll upp i cocktailglas.
Toppad med kanel.
 
Återigen; väldigt mycket efterrättsdrink. Jimmy tyckte att den smakade kanelbulle. Jag tyckte att den smakade gräddkola. Vi kan väl enas om att den smakade gott. Och mättande. Mest är det roligt att vi nu har en flaska cognac hemma, det är... Mer än vuxenpoäng, det är pensionärspoäng. "Nu kan vi ha middag och dricka kaffe och cognac på maten!" Sa jag glatt och fick mest en trött blick till svar av Jimmy. 3/5 prickiga prickar på den conjagaren.
 
Så. Är ni fulla nu? Fulla av inspiration till kommande #flamingofredagar menar jag. Vad bra. Då kan jag gå och dricka te och äta citronmarängmuffins nu så hörs vi en annan dag. 
 
 
(ni kan gott lyssna lite på snowbird också, det gör er bara gott.)

Kommentarer
Postat av: sofie mumsfillibaba

Det där med att redigera bilder har jag gjort i picasa några gånger men oftast kör jag naturell eller fina mobilbilder. Orkar tyvärr inte lägga tid på det. Men OM jag köper ny dator ska jag lägga energi på det!

Blir mest groggar här. Sprit och läsk. Typ....måste nog också införskaffa lite likörer. Blir ju så mycket roligare!

Svar: jag tycker ju fortfarande att vi ska starta en sprit-/likörpool så kan man skicka flaskorna till nästa som behöver den istället för att ha massa halvfulla flaskor i barskåpet. vi kan typ mötas vid kopparmärra och byta flaskor med varandra på fredagseftermiddagarna.... skulle inte alls se konstigt ut!
Pernilla

2014-02-04 @ 21:46:25
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: Charlotta

Vanilla currant ser AP-GOD ut. Vi kanske kan göra ett byte? Du får 4 cl av valfri sprit i vårt skåp och jag får 4 cl sourz av er? Hehe. Vi ses snart väl? Typ nästa vecka? Jag har ju fortfarande kidnappat din laddare… KRAM!

Svar: jag har sagt det förut till sofie och nu säger jag det till dig: vi borde starta en spritpool! så en vecka kanske du behöver 4 cl sourz och då får du ha den, och så kanske jag behöver cognac så då får jag ha den och så byter man med varandra sådär när man behöver istället för att ha ett barskåp fyllt med sprit som man använder en gång. så himla smart! ja?
Pernilla

2014-02-05 @ 09:45:18
URL: http://www.matrepubliken.se
Postat av: Anonym

Redigeringstips kommer vi mer i utbyte mot alla dina finfina drinktips! Vi kör med PicMonkey som ligger gratis på nätet. Inget man hämtar hem till datorn, utan man redigerar sina foton hur enkelt som helst på internet sen sparar man bilden i sin dator. Så otroligt smidigt! Du hittar det här:
http://www.picmonkey.com/
Klarar vi av det så klarar vem som helst av det:)

Kramar till dej och ja, nu är vi fulla!

2014-02-05 @ 21:35:55
Postat av: Mårtenssons kök

Och ja, det var alltså vi där uppe... den lilla datorn hänger inte riktigt med i svängarna:)
Mårtenssons!

Svar: tack för tips! nu kom det en redigeringsprogram in i min dator när jag uppdaterade windows så det var ju bra, men jag ska komma ihåg det där tipset när jag är hos mina föräldrar t.ex :)
Pernilla

2014-02-05 @ 21:38:22
URL: http://martenssonskok.blogspot.se/
Postat av: Åsa

Ah, xanté och kaffe - tänkte precis som du skrev - kan det verkligen smaka gott? Ska helt klart testa. Brukar annars gå ner bara sådär rakt av, med eller utan isbit ;)
Har du Microsoft office i datorn? Jag använder office "picture manager" (öppnar själva bilden genom den när jag dubbelklickar på mapp/bild) där det går att redigera lite mer än bara vrida, t ex ljusstyrka och kontrast, klipp och ja, inte superavancerat men bättre än inget.

Svar: näpp, har inget office i nya datorn. men nu när jag uppdaterade windows så har de lagt in redigeringsprogram i windows foto eller vad det heter, funkade jättebra iaf!
Pernilla

2014-02-06 @ 15:25:38
URL: http://missmeistersmat.blogspot.se/
Postat av: Emmy

Oj oj oj, vilket himmelskt inlägg! I lööööv!
Ja, dessa datorer och deras program. Hur många gånger har jag inte slitit mitt hår både hemma och på jobbet. Grrrr...

Svar: men jobbdatorer är ju av nån anledning alltid ännu jobbigare? det är som att de gör allt för att jävlas, speciellt när man bara ska göra nåt lite snabbt... bah.
Pernilla

2014-02-06 @ 22:25:29
URL: http://remsansbistro.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0