Håll dig vaken och bryt den där ovanan.

Ryktet om min bloggåterkomst är betydligt överdrivet. Ja. Ska jag vara ärlig så förstår jag faktiskt inte hur ni hinner med att blogga var och varannan dag ni som både jobbar heltid och har barn (en del flera stycken), dessutom verkar ni hinna med att träna massor också. Och umgås med vänner. Och vara husägare. Jag har kommit fram till att ni inte börjat titta på Game Of Thrones. Har jag rätt? Mmm. Det är ju på sätt och vis lite eran förlust. Just sayin'. 
 
En sak som jag faktiskt varit duktig på i år är att hålla mitt nyårslöfte. Ni vet det där om att köpa bättre kött. Det som gör att det är lätt att hålla är att vi börjat äta mycket mer vegetariskt. Då har man råd att köpa svenskt bra kött när man väl ska äta kött. Tips! Och vill ni ha ett till tips på en bra vegetarisk maträtt så kommer ett här. Finfina quinoabollar som till och med är glutenfria. Varsågoda:
 
Quinoabollar
 
4 portioner
 
2 dl (okokt) quinoa
4 dl vatten
½ kruka färsk basilika
½ kruka färsk persilja
150 gram mandel
ca 250 gram ricotta
1 ½ msk kikärtsmjöl (annat mjöl fungerar också)
½ citron, skalet
2 tsk olivolja
2 tsk flingsalt
Paprikapulver
Peppar
 
Sätt ugnen på 200 grader.
Mät upp quinoan och vattnet i en kastrull.
Låt koka upp och lämna att sjuda i 5-10 minuter.
Quinoan ska inte bli helt klar.
Häll sedan av återstående vatten genom en finmaskig sil.
Låt svalna något (skölj i kallt vatten om ni har bråttom).
Mixa basilikan, persiljan och mandlarna till en grövre smet.
Blanda i resterande ingredienser och rör om.
Rulla sedan till bollar och lägg på bakpappersklädd plåt.
Grädda i 25 minuter i ugnen. 
 
Det är alltså bollarna i sig som är glutenfria, om man gör som vi brukar göra och äter dem i libabröd så blir det såklart inte glutenfritt, men man kan ju äta dem i en sallad. Eller med något annat tillbehör. Ofelia äter helst sina kalla med bara grönsaker och gräddfil till. Jag äter helst mina i libabröd. Jag äter helst allt i libabröd nuförtiden, vi har blivit storkonsumenter av det på sistone. Men det är ju så gott! Och bra, håller mycket bättre och smakar godare än tråkiga tortillas. Och mätt blir man också. Fina grejer.
 
Nu ska jag gå och ställa in lite ljusstakar som jag försökt spraymåla (gick ju skitbra tills färgen tog slut innan jag ens hunnit färdigt med en, bah!) och så ska jag gå och hämta den lilla korven som börjat på förskolan. Andra dagen utan föräldrar idag och hon bara "puss, kram, vink" och springer iväg och leker. Det är ju fint att veta att man betyder så mycket för henne, snyft snyft. Cut to me som ligger och storgråter i ett hörn med hennes Pingu tryckt över ansiktet. 
 

Kommentarer
Postat av: Emmy

Jag vet faktiskt inte heller hur jag hinner blogga, fast det gör jag ju endast sporadiskt får man väl säga. När jag började blogga slutade jag att titta på TV. Jag som jobbar oreglebundet kunde ändå aldrig följa några serier så det var lätt. Det jag ibland får dåligt samvete över är att jag inte hinner kommentera och ibland inte läsa fullt så många bloggar som tidigare. Att själv göra inlägg tar lite olika lång tid, men viss stjäl det mycket tid från annat. Undra om man skriva inlägg springandes på ett löpband? Hm... Kanske värt att testa, ho ho...

Dessa vegbollar ska jag testa nu när jag har quinoa hemma. Vi äter nästan aldrig det som tillbehör tillsammans med mat. Nu inser jag att jag borde letat rätt på libabröd i Stockholm och tagit med mig hem. Har fortfarande inte hittat det här i Kalmar.

Ja du, den där känslan när barnen succesivt blir större och bryter sig loss är hemsk. Det blir bara värre...

Svar: ja, jag tycker ju också det, att någon borde uppfinna nånting som kan skriva ner ens tankar medan man joggar eller nåt. skriver ofta blogginlägg i huvudet när jag är ute och springer, men så hinner jag ju inte sätta mig ner och skriva ner dem när jag kommer hem sen. det kommer nog snart, iMindreader ;)
på våra affärer brukar libabrödet ligga där bland korvbröd/pitabröd/hamburgerbröd och sånt, kolla där! annars får jag köpa ut och skicka ner till dig på posten :)

puuuh, ja, jag orkar inte ens tänka på sen när de ska ut och ränna på nätterna, eller åka och bo utomlands, flytta 50 mil hemifrån och sånt där trams som jag själv har gjort. det får hon inte göra!
Pernilla

2014-08-27 @ 11:42:24
URL: http://remsansbistro.se
Postat av: Malin

Håller med dig, förstår inte heller hur folk hinner med allt. :p

Svar: tror att alla andra måste ha massa extratimmar på sina dygn eller nåt ;)
Pernilla

2014-09-02 @ 10:50:08
URL: http://getiton.blogg.se/
Postat av: sofie

En kort bloggåterkomst!! Nä, fattar inte heller hur folk hinner. Jag har inte lagt ner bloggen men ett par gånger i veckan hinns/prioriteras. Kollar ju inte game of thrones.

Svar: haha, nej, allt är helt klart game of thrones fel... bra val av dig där att låta bli att titta på det!
Pernilla

2014-09-07 @ 16:06:22
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: Mårtenssons Kök

Vi har varken barn eller hus, en av oss jobbar bara lite mer än halvtid och inte ens vi hinner med att blogga varje dag längre... eller kanske ska vi säga att vi har försökt att släppa på de där kraven vi känt tidigare. Men precis som Emmy så hinner vi inte alls med att kommentera här och var som vi gjorde tidigare, i alla fall inte nu när vädret har varit så fint - man prioriterar liksom inte att sitta framför datorn då.

Sen ser ju inte vi heller GOT... fast Big Bang sitter vi klistrade vid:) Kanske kan vi skylla på dom istället?
Kramar

Svar: nej, det är väl lite det som är grejen också, att man inte prioriterar det lika mycket längre... fast såhär till hösten och vintern brukar det ju komma en nytändning, det blir ju lite mer innesittartid nu.
och all den tiden behöver man ju inte kolla på Big Bang eller GoT, sen att jag följer typ 3 miljoner serier till behöver vi ju inte prata om ;)

kramar!
Pernilla

2014-09-08 @ 16:14:20
URL: http://martenssonskok.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0