Nu åker vi!
Jaha, nu är jag sådär efter igen. Men det är faktiskt inte mitt fel. Blogg.se krånglar och raderar både kommentarer och inlägg för mig så det har liksom inte alls gått riktigt som jag vill på sistone. Vad det är jag är efter med? Jo, jag har ju förstått att det var igår man skulle ha bloggat om pasta. Idag är det säkert något helt annat nytt och fräscht som är inne, någon söndagsstek eller brunch eller något sådant. Och så kommer jag, släpandes med ett pastarecept. Men vet ni vad? Det här pastareceptet var så fint, så ni får det av mig idag så ni hinner införskaffa ingredienserna till nästa fredagspasta. Eller så äter ni det som vardagsrätt mitt i veckan, väldigt gott var det i alla fall och gick skapligt snabbt att göra.
Farfalle e Salsiccia
för 4 port
4 portioner pasta
300 gr salsiccia
1 zucchini
2 st vitlöksklyftor
1 dl smetana (eller creme fraiche)
1 dl vitt vin
ca 8 st soltorkade tomater
3 dl riven ost
1 kruka färsk basilika
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Skär korven och zucchinin i skivor.
Skala och finhacka vitlöken.
Fräs vitlök, korv och zucchini i smör i en stekpanna.
Rör ner smetana, vin och soltorkade tomater.
Låt puttra i ca 5 minuter.
Riv osten och hacka basilikan.
Vänd ner såsen, osten och basilikan i den nykokta pastan.
Vi slog på stort och köpte finkorv. Jädrar i min lilla låda vilken skillnad det kan vara på korv och korv. Färsk salsiccia = väldigt mycket godare än den där varianten som Scan har i kyldisken. Inte för att jag tycker att den är äcklig, den funkar också bra, men vill man ha VÄLDIGT god pasta så kan man köpa den färska varianten.
Om ni tycker att jag verkar lite hispig och förvirrad så är det för att jag är det. Jag har pratat i telefon med min mamma samtidigt som jag har skrivit detta så jag skyller på henne. Nu ska jag titta på Mästarnas Mästare så tar vi nya och lite mindre förvirrade tag nästa vecka.
Kommentarer
Postat av: Emmy
Äsch strunt i pastadagar. Det gör jag. Ja, just det jag är ju knappt pasta... Visst är det skillnad på korv och korv. Dessutom finns det korvar som jag inte ens kan förstå att någon vill köpa. Än mindre mata sina barn med.
Svar:
Pernilla
Postat av: sofie mumsfillibaba
Visst är det skillnad på korvar!!Gillar de där kyddiga men färska är ju kalas!! Receptet är stjärnmärkt. Mums!
Svar:
Pernilla
Postat av: Mårtenssons kök
Skillnad på korv och korv, absolut! Sist det gjordes korv i vårt kök så blev det faktiskt just salsiccia, kanoners gott bidde det. Pastan du har här snor vi till en fredagspasta, får väl försöka ha överseende med att du la ut den på en söndag...:)
Kramar
Svar:
Pernilla
Trackback