Nu åker vi!

Jaha, nu är jag sådär efter igen. Men det är faktiskt inte mitt fel. Blogg.se krånglar och raderar både kommentarer och inlägg för mig så det har liksom inte alls gått riktigt som jag vill på sistone. Vad det är jag är efter med? Jo, jag har ju förstått att det var igår man skulle ha bloggat om pasta. Idag är det säkert något helt annat nytt och fräscht som är inne, någon söndagsstek eller brunch eller något sådant. Och så kommer jag, släpandes med ett pastarecept. Men vet ni vad? Det här pastareceptet var så fint, så ni får det av mig idag så ni hinner införskaffa ingredienserna till nästa fredagspasta. Eller så äter ni det som vardagsrätt mitt i veckan, väldigt gott var det i alla fall och gick skapligt snabbt att göra.
 
Farfalle e Salsiccia
 
för 4 port
 
4 portioner pasta
300 gr salsiccia
1 zucchini
2 st vitlöksklyftor
1 dl smetana (eller creme fraiche)
1 dl vitt vin
ca 8 st soltorkade tomater
3 dl riven ost
1 kruka färsk basilika
 
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Skär korven och zucchinin i skivor.
Skala och finhacka vitlöken.
Fräs vitlök, korv och zucchini i smör i en stekpanna.
Rör ner smetana, vin och soltorkade tomater.
Låt puttra i ca 5 minuter.
Riv osten och hacka basilikan.
Vänd ner såsen, osten och basilikan i den nykokta pastan.

Vi slog på stort och köpte finkorv. Jädrar i min lilla låda vilken skillnad det kan vara på korv och korv. Färsk salsiccia = väldigt mycket godare än den där varianten som Scan har i kyldisken. Inte för att jag tycker att den är äcklig, den funkar också bra, men vill man ha VÄLDIGT god pasta så kan man köpa den färska varianten.
 
Om ni tycker att jag verkar lite hispig och förvirrad så är det för att jag är det. Jag har pratat i telefon med min mamma samtidigt som jag har skrivit detta så jag skyller på henne. Nu ska jag titta på Mästarnas Mästare så tar vi nya och lite mindre förvirrade tag nästa vecka.
 

Kommentarer
Postat av: Emmy

Äsch strunt i pastadagar. Det gör jag. Ja, just det jag är ju knappt pasta... Visst är det skillnad på korv och korv. Dessutom finns det korvar som jag inte ens kan förstå att någon vill köpa. Än mindre mata sina barn med.

Svar: vissa matar ju sina barn med vadsomhelst med motiveringen att "då äter de i alla fall." förstår mig inte riktigt på det tänket... men jag kanske ändrar mig om nåt år, de säger att jag ska göra det iaf ;)
Pernilla

2013-03-17 @ 21:05:54
URL: http://remsansbistro.se
Postat av: sofie mumsfillibaba

Visst är det skillnad på korvar!!Gillar de där kyddiga men färska är ju kalas!! Receptet är stjärnmärkt. Mums!

Svar: absolut! att jag inte upptäckt det tidigare, speciellt när man äter korv så sällan som vi gör, då kan man ju absolut kosta på sig att köpa finare korv!
Pernilla

2013-03-17 @ 22:46:56
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: Mårtenssons kök

Skillnad på korv och korv, absolut! Sist det gjordes korv i vårt kök så blev det faktiskt just salsiccia, kanoners gott bidde det. Pastan du har här snor vi till en fredagspasta, får väl försöka ha överseende med att du la ut den på en söndag...:)

Kramar

Svar: jag tänkte faktiskt på er när jag stod där med den färska korven, att så god korv äter ni nog jämt :)
jag har snott ett pastarecept av er till fredagspastan denna vecka, så det är väl inte mer än rätt att ni snor detta ;)

kram!
Pernilla

2013-03-18 @ 21:35:46
URL: http://martenssonskok.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0