Löften är överskattade.

Några av er kanske minns att jag förra sommaren återupptäckte rulltårtan. Eller ja, jag insåg att man ju faktiskt inte behöver fylla en rulltårta med äcklig sylt och så upptäckte jag att de bara ska vara 5 minuter i ugnen. Vilket fick mig att förstå varför folk ofta envisas att ta med sig rulltårta som fika när det ska bjudas på jobb etc. Så vad kan man fylla rulltårtan med då istället för sylt? Ja, man kan ju fylla den med chokladkräm som jag gjorde i somras. Men man kan också fylla den med ljuvlig citronmousse, gör man det så går rulltårtan åt så fort så när man väl får tid att ta ett fint foto på den så är den redan slut. Därför får ni hålla till godo med ett dåligt kort jag tog med mobilen. Men ni ser ju ändå hur gott det är. Klart att ni gör.
 
Rulltårta med citronmousse
 
Botten:
3 ägg
1½ dl socker
1½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
 
Citronmousse:
2 dl vispgrädde
1 citron
1 dl florsocker
1 äggula
 
 
Sätt ugnen på 250 grader.
Vispa ägg och socker till botten pösigt.
Blanda mjöl med bakpulver och rör försiktigt ner i smeten.
Häll smeten i en bakpappersklädd långpanna och grädda i fem minuter.
Stjälp upp kakan på sockrat bakplåtspapper.
Dra av papperet och låt kakan svalna under långpannan.
Vispa grädde till moussen hårt.
Smaksätt med skalet och saften från en citron.
Rör (vispa ej!) ner florsocker och äggula till en jämn smet.
Ställ in i kylen ca en halvtimme för att stelna.
Bred moussen över kakan när kakan svalnat helt.
Rulla ihop och förvara i kylen.
 
Annars så skiner solen från en klarblå himmel och vi har planerat att städa förråden som vanligt. Med som vanligt menar jag att vi säger att vi ska göra det varje helg, men det blir aldrig av. Det känns lite lika samma den här helgen också så jag ska nog ta med mig Ofelia på en promenad istället innan det blir massor av skidor på teven. Igår sa de "Sågmyra" på Vinterstudion, jag blev lite för lyrisk för att räknas som fullt psykiskt frisk. Nu ska jag hoppa ur pyjamasen och i något lite mer obekvämt.
 
Mumford & Sons - I Will Wait

Kommentarer
Postat av: Everlasting

Mums! Fast jag älskar rulltårta i alla dess former, men citron är aldrig fel heller enligt mig. Testas ska den!

Svar: gör't! citronmousse är godare än all sylt i världen, jag lovar!
Pernilla

2013-03-23 @ 21:47:05
URL: http://everlasting.nu
Postat av: sofie mumsfillibaba

En god rulltårta är ju inte så dumt. Någon gång ska jag ge mig på att göre en drömrulltårta!! Det är gott det!!

Svar: det ska jag också ge mig på nångång, det är ju fina grejer! vet inte riktigt när "nångång" blir bara...
Pernilla

2013-03-24 @ 20:41:45
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: Emmy

Barnen vill gärna baka rulltårta så fort vi ska baka eller sockerkaka. Och båda är lika tråkiga tycker jag. Jag har försökt få dem att vilja fylla rulltårtan med annat än sylt, men i så fall får jag en liten snutt på kanten jag kan fylla resten brer de glatt sylt på. Citronmousse låter supergott. Fyllde med fläderkräm en sommar och gjorde bakelser av rulltårtan toppad med grädde och jordgubbar.

Svar: det är nog för att du ger dem alldeles för god sylt, du får köpa hem sån där jättesockrig med fejkade bär á la eldorado istället så ska du se att du får fylla rulltårtan med nåt annat ;)
Pernilla

2013-03-24 @ 20:44:16
URL: http://remsansbistro.se
Postat av: hogie

Snart får vi besök från Sågmyra här på jobbet! Då brukar jag tänka på dig nästa hela dagen. Jag tänker saker som "undrar om Pernillas mamma har så där tråkiga kläder" "undrar om hela Pernillas släkt pratar så där" och så vidare.

Svar: alla i Sågmyra har bara kläder från Lager157 så vi ser likadana ut allihopa. nej. kanske inte riktigt... fast dalmål pratar vi nog allihopa. utom jag då. fast nu ljög jag för jag pratar också dalmål. i alla fall när jag är i sågmyra.
Pernilla

2013-03-26 @ 11:03:31
URL: http://hogieskill.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0