Jag vill lämna landet och ha en månad av söndagar.
Igår hade jag fullt hus här hemma med massor av bebisar och mammor som kröp runt på golvet. Ja, mammorna också, det blir ju liksom så. Medan bebisarna drog varandra i hår och öron och slogs om leksakerna så försökte vi vuxna få oss både mat och fika. Jag bjöd på
Sofies Grönkål- & Ädelostpaj till lunch och till efterrätt ville jag bjuda på någonting somrigt, så jag experimenterade fram en mandelbotten som jag täckte med massa färska bär på det här viset:
Somrig dessert på mandelbotten
400 gr mandelmassa
4 ägg
½ dl koncentrerad jordgubbssaft
½ dl hallonmarmelad
färska frukter och bär
Sätt ugnen på 200 grader.
Riv mandelmassan grovt på rivjärn.
Vispa samman med äggen och saften till en fluffig smet.
Häll smeten i en välsmord form med löstagbar botten.
Grädda i ca 25 minuter.
Låt kakan svalna.
Smält marmeladen på svag värme.
Pensla kakan med marmeladen.
Garnera med frukterna och bären.
Servera gärna med vispad grädde.
Jo, jag vet. Så enkelt så att det blir löjligt. Men ibland behöver det inte vara komplicerat för att vara gott. Jimmy har stuckit iväg över helgen för att cykla Vätternrundan så jag och Ofelia får rå om oss själva tills på söndag. Så nu ska vi måla varandras naglar, fläta varandras hår och dricka rosévin framför Sex & The City, tihi. Jobbigt att Ofelia knappt har några naglar eller något hår och jobbigt att jag varken tycker om rosévin eller Sex & The City... Vi får helt enkelt hitta på någonting annat istället. Äta Cheez Heartz och titta på Mad Men till exempel. Fint nog blev det dessutom lite kaka över från igår, så nu ska jag ta mig en bit av den och äta samtidigt som jag tittar på nåt program på trean om hur tjock man blir av att äta goda grejer.
Kommentarer
Svar:
ja, det var riktigt gott och sommarfräscht :) haha, jag har ju nåt fel i huvudet så jag blir ju inte alls avskräckt när jag ser på såna där program utan tycker bara att det ser gott ut när de dukar upp veckoransonen av chips och godis ;)
kramar!
Pernilla
Svar:
tack :)
Pernilla
Svar:
eller hur! frysta bär går ju bra att ha i kakor och sånt där, men när man ska äta dem som de är eller ha att garnera fint med så är det ju färska som gäller, så det är ju för härligt att vi snart kan gå ut i trädgården och bara plocka in det :)
Pernilla
Svar:
åh, tack för fina ord :) enkla tårtrecept kan man aldrig ha för många av!
Pernilla
Svar:
jo, men det gick bra, han kom i mål och jag lyckades äta upp allt gotte ;) nej, jag gillar inte heller "rå" mandelmassa, i semlor t.ex tycker jag inte alls om det. men när den får vara i ugnen en stund, då går det bra.
Pernilla
Trackback