Du är natten, du är havet, du är solen bakom molnen.

Förutom de där uppenbara sakerna med att det är skönt att vara hemma igen, som att sova i sin egen säng med sin egen fästman (det blir lätt dålig stämning om man sover i nån annans säng med nån annans fästman...), ha tillgång till alla sina saker, få välja själv vad som ska ses på teven och sånt så är det väldigt skönt att här inte finns några kräsna barn som börjar gråta så fort de får se något på matbordet som de inte sett förr (vilket är typ ALLT utom pannkaka och mamma scans köttbullar med snabbmakaroner och 3 kilo ketchup). Jo, jag vet att Ofelia troligtvis också kommer att ha en period i livet när hon vägrar äta det mesta, men just nu äter hon glatt allt som serveras. Och mer därtill.
 
Det var visserligen inga större utsvävningar på maten jag lagade i fredags, det var ju egentligen bara kött och potatis. I bröd. Men det var himla gott.
 
Tunnbrödsrullar med citrusmarinerad entrécôte och färskpotatissallad
 
till 4 rullar
 
ca 300 gr entrécôte
½ apelsin
½ lime
½ citron
½ dl ljust muscovadosocker
1 tsk malen chipotlechili
½ tsk anisfrön
 
Färskpotatissallad:
500 gr färskpotatis
½ purjolök
½ dl dijonsenap
2 dl creme fraiche
salt
peppar
 
4 st rektangulära tunnbröd
 
Finriv skalet och pressa ur saften ur citrusfrukterna.
Blanda med sockret, chilin och anisfrön.
Strimla köttet och lägg ner i marinaden.
Ställ in i kylen och låt stå några timmar.
Borsta av potatisen och koka den.
Låt den svalna och tärna sedan.
Strimla purjolöken och blanda potatis, purjo, senap och creme fraiche.
Smaka av med kryddor.
Stek köttet.
Fyll tunnbröden med kött, potatissallad och grönsaker efter eget tycke och smak.
Rulla ihop och ät upp!
 
Finfin sommarmat. Perfekt att ta med på picknick om man råkar ska gå på någon sådan. Det ska nog inte jag den närmsta tiden då hela stan invaderats av barn och damer som spelar fotboll. Och föräldrar och supporters som ska titta på när barn och damer spelar fotboll. Inte ens i Mölndal går man säker. Det är väl nackdelen det då med att vara hemma igen, i Sågmyra spelas det liksom inte så många fotbollscuper eller EM-matcher.
 
Just det, jag försökte göra gnudi igår. Men antingen hann de inte torka ordentligt eller så var jag för snål med mjölet för de smälte när jag skulle koka dem. Då blev det tomatsoppa med smält ricotta & parmesan i istället och det funkade ju förstås också bra. "Det smakar som på restaurang!" Sa Jimmy. "Ba! Baba! Bapp! Ba!" Sa Ofelia. På't igen bara, tänker jag. Nästa gång ska jag lyckas!
 
The Killers - Jenny Was A Friend Of Mine

Kommentarer
Postat av: Mårtenssons kök

"Bara kött och potatis", skojar du? Receptet låter som allt annat än något som vi skulle beskriva som - bara...
Gnudi måste du absolut ge dig på igen, det är så väl värt det, det är ju så gott så man nästan trillar av stolen!

Lycka till kramar

Svar: fast det är ju "bara kött och potatis", i lite lyxigare form ;)
ska absolut testa gnudi igen, det förstår man ju att det måste vara gott. ost med ost liksom! på't igen bara, om några veckor när jag slickat färdigt mina sår ;)

kramar!
Pernilla

2013-07-15 @ 23:29:43
URL: http://martenssonskok.blogspot.se/
Postat av: Emmy

Fortsätt servera Ofelia allt så kommer hon säkert fortsätta äta allt. Det är när föräldrarna börja servera annan mat som barnen blir hiskeligt rädda för en massa maträtter. Jag blir ibland tokig när vi vuxna bjuds på tex oxfilé och barnen får hot dogs (som jag inte ens skulle mata mina ovänner med).
Det här ska jag testa! Låter supergott!
Ja, mina gnudi föll nästa också isär. Kanske borde man ångkoka dem.

Svar: ja, det är planen också, att hon alltid ska äta det vi äter och än så länge älskar hon ju allt som hon smakat på så det känns ju bra iaf :)
haha, jag tänker på hur sur jag och mina bröder skulle ha blivit som barn om vi fått korv när de vuxna fick oxfilé... förstår verkligen inte de där föräldrarna som står och lagar tre olika maträtter varje dag för att alla ska få det de tycker om. blir trött av bara tanken...

ja, antingen ångkoka eller så ska jag låta dem ligga och torka ännu längre i ännu mera mjöl nästa gång... för några stycken höll ju och det var de som var mest mjöltäckta så det berodde nog på det...
Pernilla

2013-07-17 @ 21:09:50
URL: http://remsansbistro.se
Postat av: Kim

Lyxiga rullar! Fasen, jag måste bli bättre på att laga kött. Speciellt citrusmarinerad entrecote...

Eh, missförstå mig rätt, men det är rätt gött att läsa att "alla andra" inte heller lyckas jämt, ha ha. Men som du säger, det är bara att försöka igen (om inte gnuditraumat var för allvarligt så man aldrig vill se dem igen).

Kram till dig!

Svar: det är faktiskt sant, det är skönt att läsa att det finns andra som också misslyckas i köket ibland, oftast känns det ju som att alla andra gör superfina tårtor, lyxiga perfekta köttbitar och lyckas med allt hela tiden fast de aldrig gjort det förr... vi kanske borde införa att minst en gång i månaden måste alla matbloggare visa upp något de misslyckats med i bloggen. det vore befriande!
kram!
Pernilla

2013-07-20 @ 11:21:22
URL: http://tantrussinsbak.blogspot.com
Postat av: Everlasting

Ja jag fasar inför den där perioden som väntar när tösen min helt plötsligt går från att ha ätit vad som helst till att bara äta chicken nuggets och spagetti-köttfärssås. Hon älskar redan spagetti-köttfärssås så det är nog inte långt dit...

Men din Ofelia växer ju upp med världens kock till mamma så hon kan nog inte avstå all den goda maten särskilt länge.

Svar: ja, där i 4-årsåldern när allt är äckligt... det fasar jag också för. förhoppningsvis får vi såna barn som det verkligen bara är en fas för, vissa stannar ju i det hela livet.
och nu slog det mig att Ofelia knappt ens testat köttfärssås & spaghetti... men hon gillar lasagne och det är ju nästan samma sak, så det kommer nog bli samma här också...
Pernilla

2013-08-08 @ 12:42:34
URL: http://everlasting.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0