Du är natten, du är havet, du är solen bakom molnen.
Förutom de där uppenbara sakerna med att det är skönt att vara hemma igen, som att sova i sin egen säng med sin egen fästman (det blir lätt dålig stämning om man sover i nån annans säng med nån annans fästman...), ha tillgång till alla sina saker, få välja själv vad som ska ses på teven och sånt så är det väldigt skönt att här inte finns några kräsna barn som börjar gråta så fort de får se något på matbordet som de inte sett förr (vilket är typ ALLT utom pannkaka och mamma scans köttbullar med snabbmakaroner och 3 kilo ketchup). Jo, jag vet att Ofelia troligtvis också kommer att ha en period i livet när hon vägrar äta det mesta, men just nu äter hon glatt allt som serveras. Och mer därtill.
Det var visserligen inga större utsvävningar på maten jag lagade i fredags, det var ju egentligen bara kött och potatis. I bröd. Men det var himla gott.
Tunnbrödsrullar med citrusmarinerad entrécôte och färskpotatissallad
till 4 rullar
ca 300 gr entrécôte
½ apelsin
½ lime
½ citron
½ dl ljust muscovadosocker
1 tsk malen chipotlechili
½ tsk anisfrön
Färskpotatissallad:
500 gr färskpotatis
½ purjolök
½ dl dijonsenap
2 dl creme fraiche
salt
peppar
4 st rektangulära tunnbröd
Finriv skalet och pressa ur saften ur citrusfrukterna.
Blanda med sockret, chilin och anisfrön.
Strimla köttet och lägg ner i marinaden.
Ställ in i kylen och låt stå några timmar.
Borsta av potatisen och koka den.
Låt den svalna och tärna sedan.
Strimla purjolöken och blanda potatis, purjo, senap och creme fraiche.
Smaka av med kryddor.
Stek köttet.
Fyll tunnbröden med kött, potatissallad och grönsaker efter eget tycke och smak.
Rulla ihop och ät upp!
Finfin sommarmat. Perfekt att ta med på picknick om man råkar ska gå på någon sådan. Det ska nog inte jag den närmsta tiden då hela stan invaderats av barn och damer som spelar fotboll. Och föräldrar och supporters som ska titta på när barn och damer spelar fotboll. Inte ens i Mölndal går man säker. Det är väl nackdelen det då med att vara hemma igen, i Sågmyra spelas det liksom inte så många fotbollscuper eller EM-matcher.
Just det, jag försökte göra gnudi igår. Men antingen hann de inte torka ordentligt eller så var jag för snål med mjölet för de smälte när jag skulle koka dem. Då blev det tomatsoppa med smält ricotta & parmesan i istället och det funkade ju förstås också bra. "Det smakar som på restaurang!" Sa Jimmy. "Ba! Baba! Bapp! Ba!" Sa Ofelia. På't igen bara, tänker jag. Nästa gång ska jag lyckas!
Kommentarer
Svar:
fast det är ju "bara kött och potatis", i lite lyxigare form ;)
ska absolut testa gnudi igen, det förstår man ju att det måste vara gott. ost med ost liksom! på't igen bara, om några veckor när jag slickat färdigt mina sår ;)
kramar!
Pernilla
Svar:
ja, det är planen också, att hon alltid ska äta det vi äter och än så länge älskar hon ju allt som hon smakat på så det känns ju bra iaf :)
haha, jag tänker på hur sur jag och mina bröder skulle ha blivit som barn om vi fått korv när de vuxna fick oxfilé... förstår verkligen inte de där föräldrarna som står och lagar tre olika maträtter varje dag för att alla ska få det de tycker om. blir trött av bara tanken...
ja, antingen ångkoka eller så ska jag låta dem ligga och torka ännu längre i ännu mera mjöl nästa gång... för några stycken höll ju och det var de som var mest mjöltäckta så det berodde nog på det...
Pernilla
Svar:
det är faktiskt sant, det är skönt att läsa att det finns andra som också misslyckas i köket ibland, oftast känns det ju som att alla andra gör superfina tårtor, lyxiga perfekta köttbitar och lyckas med allt hela tiden fast de aldrig gjort det förr... vi kanske borde införa att minst en gång i månaden måste alla matbloggare visa upp något de misslyckats med i bloggen. det vore befriande!
kram!
Pernilla
Svar:
ja, där i 4-årsåldern när allt är äckligt... det fasar jag också för. förhoppningsvis får vi såna barn som det verkligen bara är en fas för, vissa stannar ju i det hela livet.
och nu slog det mig att Ofelia knappt ens testat köttfärssås & spaghetti... men hon gillar lasagne och det är ju nästan samma sak, så det kommer nog bli samma här också...
Pernilla
Trackback