Efter förra veckans crème brûlée-katastrof (eller katastrof är väl att ta i, incident säger vi) så kände jag för att baka någonting som inte går att misslyckas med, och som är så jädra gott så det uppväger hela incidenten. Jag skulle vilja säga att jag lyckades väldigt bra med det. Men sen å andra sidan, vad kan bli fel med en kaka som innehåller 600 gram choklad och 375 gram smör? Nej. Jag menar det. Här får ni en riktigt jädra god, glutenfri, snabbgjord, makalös kaka.
Mäktiga Mintchokladkakan
400 gr mörk choklad
200 gr mörk choklad med mintsmak
375 gr smör
4 st ägg
1 1/3 dl socker
1 tsk vaniljsocker
Sätt ugnen på 170 grader.
Hacka chokladen grovt.
Smält chokladen och smöret på svag värme i en kastrull.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker till ett pösigt skum.
Rör ner den smälta chokladen lite i taget under omrörning.
Blanda tills du har en jämn smet.
Häll smeten i en smord form med löstagbar kant.
Baka i mitten av ugnen i 8-10 minuter, inte längre!
Den kommer att vara ganska lös när du tar ut den men det löser sig.
Låt kakan svalna och ställ sedan in i kylen för att stelna i några timmar.
Servera kakan med vaniljglass.
Vill du inte ha mintchokladsmak så ta bara helt vanlig choklad, eller testa med någon annan smak på chokladen vetja. Den är så mäktig den här kakan så jag har aldrig varit med om dess like. Att äta den utan vaniljglass är troligtvis en omöjlighet, och du behöver bara en yttepytte bit varje gång. Det är lite sådär så att jag börjar fundera på om den någonsin kommer att ta slut eftersom vi tar så lite av den varje gång. Fast det gör ju inget om den räcker länge eftersom den är så fruktansvärt god.
Nu ska jag fortsätta titta på den fina snön som faller utanför fönstren. Ni kan lika gärna sluta gnälla om att det ska bli vår för det blir aldrig någonsin vår i januari ändå, och då kan det lika gärna vara snö istället för äckelpäckelgöteborgsslask. Sådeså!