Nu har jag äntligen återhämtat mig från vårat vilda nyårsfirande. Puh, det tog några dagar. Så blir det när man är ute och rumlar som aldrig förr. Nej, nu sitter jag här och ljuger igen. Vi var faktiskt hemma bara jag, Jimmy och Ofelia och klädde oss fina, åt god mat och vissa vägrade gå och lägga sig. Den där jävla Jimmy. Hrm.
Jag nämnde ju att jag skulle dra en biff, och med det menar jag alltså att jag skulle göra Pulled Beef. Den smorde jag in med en marinad som jag såg på Jamie Olivers julprogram, en marinad som var så stark så vi gick runt här hemma och nös, hostade och kliade oss i ögonen medans maten stod i ugnen. Men det var det värt, för när maten väl var färdig fem timmare senare så var det så gott, så gott!
för ca 4 portioner
1,2 kg högrev
Marinad:
6 st lagerblad
2 tsk kanel
2 tsk kryddpeppar
1 tsk nejlikor
2 tsk färsk riven muskotnöt
salt
peppar
8 st vitlöksklyftor
2 st rödlökar
ca 5-6 st chilis i blandade färger
2½ dl mörk rom
2½ dl balsamvinäger
1 kruka färsk timjan
Sätt ugnen på 125 grader.
Mixa lagerblad, kanel, kryddpeppar, nejlika, muskotnöt,
salt, peppar och vitlöksklyftor till en paste i matberedaren.
Skala rödlöken och ta bort toppen från chilisarna, tillsätt dem och mixa lite till.
Sedan häller du ner rom och vinäger och mixar ännu lite mer.
Till sist ska du i med timjan och mixa en sista gång.
Lägg högreven i en lergryta eller annan gryta som klarar av att vara i ugnen.
Ta på dig ett par gummihandskar eller ta två plastpåsar över händerna
och gno in högreven med marinaden.
Du vill INTE göra detta utan någonting på händerna.
Ställ in i ugnen i ca 5 timmar tills köttet är så mört så att det faller isär.
Ingen förrätt hade vi och efterrätten glömde vi bort att äta. Ja, jag har ingen aning om vad vi gjorde som var så viktigt att vi glömde bort det när det bara var vi tre men roligt måste vi ju uppenbarligen haft. Vi lyssnade på lounge metal och försökte få en bebis att sova när det smällde massor av fyrverkerier utanför fönstret. Men då hade vi ju efterrätten kvar till en annan dag istället, och det var ju inte heller fy skam! Ni ska också få ta del av den en annan dag, och det vill ni inte missa. Nyårsdesserter är ju alltid extra allt, och i år är inget undantag. Eller förra årets var inget undantag? Eller hur blir det nu?
Jaja. Whatevs. Nu ska jag ägna resten av dagen åt att sitta framför teven och heja på Calle när han åker skidor och småkronorna när de spelar hockey. Heja heja!