Återblickar från det liv som jag en gång hade.

25 gr jäst
3 dl mjölk
6 dl vetemjöl
Mosa potatisen. Värm mjölk till 37 grader.
Lös upp jästen i mjölken.
Blanda mjöl med potatis och gör en grop i degen.
Häll ner jästblandningen där och arbeta ihop degen.
Låt jäsa i ca en timme.
Forma 4 tunna kakor av degen.
Fritera i olja tills de är gyllenbruna.
Ska äta Estrellas ostbågar med prästostsmak ikväll!! Så himla spännande ska det bli1!!
Å, vad länge sedan det var jag gjorde langos. När jag var yngre var det party-standard hos oss. Och det bästa med dem tycker jag är att först äter man dem som middag med en massa gott på och sedan slänger man fram dessertmagen och öser på grädde och sylt. Vips är de efterrätt också! Hur briljant är inte det liksom?
Något annat som låter briljant är ju mojitokiosker. Kan någon öppna en kedja i Sverige, tack!
Åh, langos var länge sedan jag åt! För mig är festivalmat eftersom jag inte varit i Ungern. Gott är det i alla fall! Kanske skulle våga mig på att göra ett eget försökt.
Efter provtågresan är ni nu redo för en längre tripp? Fast det är ju jobbigt om det blir många byten och de ska behöva montera ned dörrarna varje gång ni ska av och på. Nu när du fått en låda chips kommer du väl inte lämna hemmet på ett tag. Nödproviant i kylan :-)
Hallelujah - chipsen är funna! Hade iofs blivit roliga tidningsrubriker om du gått bärsärk på posten. Apropå posten: fick ett sms av en kpmis igår "Tack för julkortet. Stämplat 24:e januari". Detta var ett julkort som jag skickade tillsammans med 9 andra julkort i julkortspåsen innan sista-datum-för-julkortspostning. Inte illa Posten!
Tummen upp för Ungern! Och för Langos, även om jag sällan äter det... Att göra egna är impressive.
Nä, ledig är verkligen det sista man är. Han HAR sovit bra, men de senaste tre dagarna har jag fått smått panik för han har varit vaken nästan hela dagarna och BARA skrikit. Det enda som fungerar är att gå promenader med barnvagnen, men det orkar man ju inte dygnet runt i den här kylan.
Nutella och glass! Kör på det nästa gång!!