Varje kväll frågar jag mig själv om jag älskat dig tillräckligt mycket.

Nu när vi avklarat alla bloggträffar så får vi väl helt enkelt fortsätta där vi var, vilket kan innebära att jag måste blogga 20 gånger om dagen för att hinna ikapp men det får bli ett senare problem...
 
Jag insåg i höstas att jag aldrig tillagat tofu, jag har ätit tofu på restaurang och hos kompisar men aldrig lagat det själv. Vilket ju är jättekonstigt eftersom jag tycker att det är gott, så i höstas tog jag tag i saken och googlade fram lite mumsiga tofu-recept, letade reda på tofu i mataffären (Det skulle de kunna ha som utslagstävling i nån dokusåpa, leta reda på tofun i affären, kan stå vartsomhelst I tell you, vart som helst! På vårat Willys stod den mycket logiskt i tacohyllan. Mm. Precis.) och så gick jag hem och kockade till den här finfina Indonesiska Tofusalladen:
 
Gadogado
för 4 pers
 
300 gr fast tofu
2 msk soja
1 msk riven färsk ingefära
1 tsk tabasco
 
½ litet rödkålshuvud
1 röd paprika
3 st salladslökar
2 st tomater
50 gr babyspenat
2 st avokados
1 mango
1 st lime
 
Jordnötsdip:
2 dl gräddfil
½ dl hackade saltade & rostade jordnötter
1 msk chilisås
 
Börja med att skära tofun i bitar och marinera i soja, ingefära och tabasco.
Blanda sedan ihop dippen och ställ i kylen.
Strimla rödkålen.
Kärna ur och strimla paprikan.
Skiva salladslöken.
Klyfta tomaterna.
Skala, kärna ur och skär avoka­don i klyftor.
Fördela grönsakerna tillsammans med spenaten på ett serveringsfat eller på tallrikar.
Skala, kärna ur och skär mangon i kuber.
Blanda den med skal från 1 lime och 1 msk limesaft.
Strö mangon över salladen.
Stek tofun i olja tills den är gyllene.
Lägg tofun på salladen.
Servera med jordnötsdippen.
 
Nej, såsen på bilden är inte den där jordnötsdippen. Det var en annan kall jordnötssås som hörde till receptet som jag hittade på Allt Om Mat, men den jordnötssåsen smakade lök med lök och lök (och då halverade jag ändå lökmängden) och är verkligen ingenting som jag rekommenderar, därför får ni receptet på en god jordnötsdipp att ha till istället. Ja, jag vet, jag är för snäll.
 
Och eftersom jag är så snäll så kan ju ni också vara det, skänk pengar till våran insamling och hjälp oss att hjälpa Musikhjälpen. Just nu är vi uppe i 800 kronor och det vore ju himla fint om vi kunde komma upp i en tusenlapp redan ikväll. Man kan skänka allt mellan 25 - 500 kronor och om alla skänker lite så har vi ju snart mycket. 100 kronor kan räcka till medicin som förhindrar förblödning vid 100 förlossningar!
 
David Lynch feat. Karen O. - Pinky's Dream

Kommentarer
Postat av: Kim

Gadogado? Aaaaldrig hört talas om men jag gillar det jag ser. Tofu är gott, men det lagas rätt så sällan här också...

Svar: det är ju för att det är så j-vla svårt att hitta det i mataffärerna, om de bara ställde upp det på en hylla innanför och skrev TOFU med stora bokstäver skulle man ju laga det bra mycket oftare!
Pernilla

2013-12-11 @ 19:45:12
URL: http://tantrussinsbak.blogspot.com
Postat av: Emmy

Tofu har jag aldrig tillagat så jag är precis som du (var). Jag tycker det är gott, så det måste ha med det där letandet efter tofun i affären att göra...
Självklart har jag varit inne och lämnat ett bidrag!

Svar: ja, det där letandet kan man bli tokig på... men det är ju gott, och så det är ju nyttigt och bra för miljön så man borde äta det oftare. det kanske får bli nyårslöftet, mera tofu!
Pernilla

2013-12-15 @ 23:05:08
URL: http://remsansbistro.se
Postat av: Mårtenssons kök

Totala tofuoskulder har du här, inte en endaste bit har passerat genom vår dörr. Däremot har vi faktiskt käkat Gado-Gado när vi var på Bali förra sommaren och det var hur gott som helst! Jordnötssåsen passar verkligen till tofun, det behövs lite sälta till.
Bidragit, jajamensan!

Kramar

Svar: åh, men det får ni ju göra nåt åt! nu bestämmer jag att under 2014 måste alla ha blivit av med sina tofu-oskulder, vi kanske kan starta en trend så att affärerna helt enkelt måste ha tofun lite mer tillgänglig... tofutrend!
kramar!
Pernilla

2013-12-16 @ 20:35:50
URL: http://martenssonskok.blogspot.com
Postat av: sofie

Ahha.....jag trodde det var brunsås på toppen. Jordnötssås låter godare :)
Tofu gillar jag också men lagar aldrig. Har nog med min sambo att göra som är rädd för allt sådant "nytt".

Svar: hahaha, brunsås. min absoluta hatsås. huuu. min sambo har gett upp det där med att vara rädd för nya saker, nu låter han mig bara hållas. som när jag skulle göra en hel kalkon häromveckan, sen stod jag och skällde ut honom för att han aldrig säger ifrån när jag får för mig såna där saker... men det blev ju bra till slut. det kan du hälsa johan: det blir alltid bra till slut! tror han skulle gilla panerad tofu.
Pernilla

2013-12-17 @ 15:58:27
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0