Jag tar sönder dig och din diskriminering, jag tar sönder dig och din jävla segregering.

Ja, här sitter jag och tittar på ösregnet utanför och lyssnar på Latin Kings. Inga konstigheter. Det är mest Jimmy som är konfunderad tror jag. "Lyssnar du på... Dogge?" Ja. Det gör jag.
 
Hursomhelst. När jag var uppe i Sågmyra trillade jag över en annons i en tidning där en kvinna letade efter ett recept på någonting som heter Leksands Brudhjärtan. Inte ett enda recept på hela internet fanns det, däremot tyckte jag mig känna igen namnet från en av mina bakböcker här hemma. Hjälpte ju inte mig direkt när jag var däruppe, men när jag kom hem igen rotade jag fram receptet och bakade det också. Så jag hoppas att den där kvinnan bestämmer sig för att googla efter det igen, för nu jävlar, nu tar jag in Leksands Brudhjärtan i framtiden. Välkomna till Internet.
 
Leksands Brudhjärtan
 
125 gr smör
75 gr farinsocker
70 gr sötmandel
1 ägg
150 gr vetemjöl
½ tsk hjorthornssalt
 
Garnering:
äggvita
grovt hackade hasselnötter
 
Fyllning:
50 gr smör
1 dl florsocker
2 msk kakao
½ msk vaniljsocker
1 msk starkt kallt kaffe
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och låt det svalna.
Häll i farinsocker.
Låt blandningen stelna.
Skålla, skala och mal mandeln.
Tillsätt mandel, ägg, vetemjöl och hjorthornssalt.
Arbeta snabbt samman degen och lägg kallt för att vila en stund.
Kavla ut degen på mjölat bakbord
(går fasligt mycket enklare om du lägger ett bakplåtspapper mellan kaveln och degen).
Ta ut hjärtan med mått.
Pensla med ägg och doppa i nöthacket.
Grädda i ca 10 minuter.
Låt kakorna svalna helt.
Rör ihop fyllningen.
Lägg ihop kakorna två och två med fyllning emellan.
 
Jag hade givetvis inte bakat dessa om jag inte tyckt att det lät som en god kaka. Det var det också. Inte dum alls. Det går bra att fylla kakorna med sylt också står det i boken jag hittat receptet i. Men alla vet ju att en smörkräm med choklad och kaffe är mycket godare än nån tramsig sylt.
 
Annars gör jag som sagt inte mycket alls. Jimmy har sina sista semesterdagar så vi lallar mest omkring. Fast med en liten 10-månaders galning som börjat klättra på allt så har vi ganska fullt upp ändå. Nu ska jag dricka te för jag blev akut trött. Vilket också kan bero på den där 10-månaders galningen som alltid ska gå upp klockan sex. Jag har de senaste veckorna tittat väldigt mycket på "Den Lilla Blå Draken" (helt okej tycker både jag och Ofie), "Small Potatoes" (helt okej tycker jag, skitbra tycker Ofie), "Småkryp" (funkar tycker jag, galet spännande tycker Ofie), "Charlie & Lola" (inte alls kul tycker varken jag eller Ofie, den där Lola är ju en riktig P in the A) och "Ubbe & Tess" (helt okej tycker både jag och Ofie). När jag var liten gick jag upp själv och tittade på Smurfarna och Denver - the last dinosaur, man tycker ju att Ofelia också kunde lära sig det. Kidsen idag alltså. Hmpf.
 
Ebba Grön - Pervers Politiker

Kommentarer
Postat av: Emmy

Bra jobbat där! Vi matbloggare får väl se till att sprida ditt kakbudskap!

Svar: ändå fascinerande att det inte fanns någonstans på internet, ALLT finns ju där tänker man. det är väl lite våran plikt som matbloggare att föra in sånt som inte hittat hit ännu...
Pernilla

2013-08-09 @ 09:01:42
URL: http://remsansbistro.se
Postat av: Julia

Mina barn är lite äldre och går tack och lov upp själva nu för tiden, men jag känner igen mig. Det var en period jag kunde bolibompas reportuar utantill, vad som gick på vilken dag. Värst var nog alla mornar vid 5.30 - 6 tiden när det bästa kidsen visste var att titta på "I drömmarnas trädgård". Vi och alla vi känner är övertygade om att det programmet skapades av någon som tagit saker som är olagliga... :-) Huva!

Svar: jag tycker det känns som att många barnprogram är gjorda av såna som rökt konstiga örter... Ofelia gillar nåt som heter Babblarna och det är ju så knarkigt så det finns inte. men det ska bli skönt när hon kan gå upp och slå på teven själv ;)
Pernilla

2013-08-09 @ 09:05:25
Postat av: Kim

Visst blir man lite ställd när man inte hittar allt man söker på internetz!? Jag googlade efter vart man kunde köpa tårtkartonger i göteborg för ett par år sedan. Hur jag än sökte, hittade jag inget. Förbluffande! Och inte stod det i uppslagsverken heller....


Svar: ALLT ska ju finnas på internet, det är bara så! Men tårtkartong-grejen har jag också googlat på, då fick jag fram Ica Maxi som svar, fast att man måste fråga på bageri-avdelningen. Men jag testade aldrig, köpte ett sånt där flyttbart tårtfat istället.
Pernilla

2013-08-10 @ 11:59:34
URL: http://tantrussinsbak.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0