Nu får nog vara nog.

Swooosch. Sa det, så susade påsken förbi och nu är vi hemma igen. Jag sitter mest och vill inte ta bort påskpyntet för det är så fint, och Ofelia är mest gnällig för att hon vant sig med att bli buren på och få konstant uppmärksamhet. Jimmy har vi skickat iväg till jobbet så vi får lite lugn och ro. Annars har vi gjort precis det jag sa att vi skulle göra, ätit sjukt mycket godis och letat påskägg. Jag har aldrig letat påskägg förut i hela mitt liv, men hittade mitt ägg riktigt snabbt ändå. Jag är nog en naturbegåvning på det sättet, eller så har jag bara sett på Hop! alldeles för många gånger.
 
Eftersom jag antar att ni är lite mättade på påsken och påskmat så tänkte jag vrida tillbaka klockan en vecka och berätta om förra tisdagen då jag var på matbloggsträff hemma hos Sofie med temat Nostalgi. Det bjöds på allt från varma mackor till chokladbollar och after eight-päron. Själv bestämde jag mig för att en tårta är ju alltid nostalgiskt, hade jag varit riktigt noga med nostalgin så hade jag ju gjort en med köpebottnar med sylt/bananmos och vaniljkräm emellan toppad med grädde och en jädra massa non-stop. Men jag tycker ju att såna tårtor är så äckliga, så jag bestämde mig för att göra en god tårta istället. Och jordgubbstårta, det går väl ändå aldrig ur tiden?
 
Jordgubbstårta
 
Botten:
4 ägg
2 dl strösocker
1½ dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
 
Fyllning:
ca 1½ dl vispgrädde
100 gr hackad mörk choklad
ett gäng färska jordgubbar
1 påse Dr Oetkers jordgubbsmousse
 
1 rosa marsipanlock
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda alla torra ingredienser och sikta ner i äggsmeten.
Rör om och häll smeten i en smord och bröad form.
Grädda i ca 30 minuter.
Låt kakan svalna något innan du stjälper upp den.
Dela kakan på mitten.
Vispa grädden och blanda med den hackade chokladen.
Bred över vispgrädden på en botten.
Skiva jordgubbarna och täck vispgrädden med.
Lägg över den andra botten.
Vispa ihop moussen enligt anvisning på förpackning och bred ovanpå och runtom tårtan.
Lägg på marsipanlocket och garnera med nåt fint.
 
Den var god. Väldigt god vågar jag mig på att säga då vissa faktiskt åt 3 bitar av den. Det måste ju vara ett gott betyg på en tårta. Fy fabian, vilket tårtkalas jag ska ha när Ofelia fyller 1. Vi ska bannemej vada fram i tårtor och kakor. Tur att det är ett halvår kvar så jag hinner baka alla tårtor och kakor jag tänkt bjuda på.
 
Nu ska jag vattna blommorna! Bara så att ni vet.
 

Kommentarer
Postat av: sofie mumsfillibaba

Det var en fin-fin tårta!!
Jag vill inte heller ta bort påskpytet. Får man ha det innan påsk så kan det väl stå kvar några dagar efter!?

Svar: nu har jag faktiskt tagit bort påskpyntet, men det var mest för att påskliljorna dog så de var liksom inte så fina att ha framme längre så då fick allt annat åka med...
Pernilla

2013-04-02 @ 21:26:42
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: Charlotta

Men alltså, har du hört Håkans nya låt? FY FABIAN VAD BRA DEN ÄR!!!!

Svar: men alltså, JAA! SÅKLART!
Pernilla

2013-04-02 @ 22:14:35
Postat av: Everlasting

Men kan man hyra in dig till att baka tårta (tårtor) till tösens födelsedagskalas? I augusti alltså.

Svar: JAA! Jag sa precis till Jimmy igår att jag ska säga upp mig från jobbet och bara baka kakor resten av mitt liv. Nu har jag ju visserligen inget jobb att säga upp mig ifrån, alltså; kan baka kakor resten av mitt liv!
Pernilla

2013-04-06 @ 22:12:55
URL: http://everlasting.nu
Postat av: Mårtenssons kök

Klart man blir nostalgisk av en tårta, vem minns inte alla födelsedagstårtor som bjöds på alla födelsedagskalas som det bjöds till?
Ofelias kalas låter som "the place to be" för alla tårtmonster!

Förresten så läste vi om en bekant till dej i en tant-tidning här om dagen. "Godis-Britta" i Sågmyra, visst är det så? Verkar som det är ett underbart ställe hon har, borde ju faktiskt besökas...

Kramar

Svar: Synd att ingen av Ofelias släktingar är speciellt förjust i tårta bara... Jag får bjuda in alla hennes kompisar från Öppna förskolan istället :)
JA! Godis-Britta, det är ju hela Sågmyras favorit, fastän hon kallat mig Camilla hela livet ;) Vad var det för en tanttidning? Den måste jag ju införskaffa! Hela Sågmyra borde ju faktiskt besökas tycker jag, haha.

Kramar!
Pernilla

2013-04-07 @ 16:55:59
URL: http://martenssonskok.blogspot.se
Postat av: Mårtenssons kök

Tidningen var Hemmets veckotidning, tror vi... den finns nog kvar i en korg här så har du tur så kanske den får följa med till helgen:)

Svar: jaaa, hurra :D
Pernilla

2013-04-17 @ 20:07:18
URL: http://martenssonskok.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0