Du har svart bälte i att snacka skit.
"Pernilla, den stackaren, får hon aldrig någon paj längre?" Kanske ni har suttit där hemma och funderat på. För det är ju inte som att ni har viktigare saker att fundera på, det kan jag aldrig tänka mig. Väldigt omtänksamt av er att tänka så på mig, och jag får faktiskt paj emellanåt. Eller får och får, det är ju jag som lagar maten i det här hushållet så om jag vill ha paj så får jag ju laga mig en paj. Och det gjorde jag häromsistens. En riktigt god paj dessutom. Jag fuskade lite och använde filodeg som botten, men kompenserade upp det med ett fylla pajen med sparris. Älska sparris! Och så har jag lärt mig att om du vill ha en riktigt krämig paj så ska du använda keso i äggstanningen, blir hur fint som helst!

Filodegspaj Med Sparris
Botten:
ca 10-12 ark filodeg
olja att pensla med
Fyllning:
Ett knippe sparris
2 st pressade vitlöksklyftor
ca 50 gr ruccola
6 st cocktailtomater
4 ägg
250 gr keso
salt
peppar
riven ost
Sätt ugnen på 200 grader.
Tina filodegen något.
Pensla filodegen med olja i lägg i en pajform.
Skär bort det överflödiga som hänger över kanten.
Skär sparrisen i bitar.
Fräs sparris och pressad vitlök i smör i några minuter.
Dela tomaterna på mitten.
Täck pajbotten med ruccola och tomater.
Lägg över sparrisfräset.
Blanda ägg och keso och krydda med salt och peppar.
Häll över pajbotten.
Strö över riven ost.
Grädda i mitten av ugnen ca 35 minuter.
Servera med en god sallad.
Sådär. Nu har ni ett gott pajrecept att tillaga i helgen. Eller någon annan dag när ni är sugna på paj. Det är man ju nästan alltid, så det är lika bra att ni lagar den så snart som möjligt.
Annars då? Jo, det är fredag. Jag inledde helgen med att ta en långpromenad i regnet till Gunnebo Slott och fika riktigt gott fika tillsammans med
Charlotta. Och Ofelia såklart, men hon tuggade mest på bordet. Gunnebo Slott alltså, bor ni i Göteborg med omnejd och inte har varit där ännu... Åk eller gå dit! Så himla mysigt fik med bara hembakta, ekologiska grejer. De har dessutom helt ekologisk lunch som är helt tillagad med saker som de odlat själva, det vegetariska är själva huvudrätten och sen finns det kött som tillbehör om du vill ha det.
I helgen är det ölmässa här i stan så min sambo kommer jag nog inte se så mycket av, men vad gör väl det när Skavlan har finbesök av både Håkan Hellström och Jamie Oliver på samma gång. Och så less jag är på människor som FORTFARANDE gnäller om att Håkan sjunger falskt. Ni har sagt det i 12 år nu, kom med nåt nytt för tusan. Ni kan väl åtminstone gnälla om att han är långhårig eller nåt sånt? Förnya erat gnäll!
Kommentarer
Svar:
vi tittade faktiskt inte på djuren, vi bara fikade och fikade, men ja, de borde väl vara i alldeles lagom gulleålder just nu? kanske får lov att gå dit snart igen då, och fika ännu mer :)
Pernilla
Svar:
åh, då måste du ju se reprisen eller på play. det var ju roligaste skavlan på länge, mest för att håkan är så dålig på engelska och jamie är så söt :)
men hallå, paj minst en gång i veckan ju! PEGIV-dieten kallas det!
Pernilla
Svar:
jättegod paj!
vi bor med alldeles lagom långpromenadsavstånd till Gunnebo, ändå var det faktiskt första gången som jag fikade där i fredags, men definitivt inte sista :)
Pernilla
Svar:
ja, glöm inte keson! det blir så bra, så bra :)
jag har faktiskt inte sett på skavlan på länge, just av den anledningen ni säger, den kan bli ganska tråkigt. men med håkans dåliga engelska och gulle-jamie så blir det ju riktigt underhållande ;) jag vet att den där tjejen hade en hit för kanske 8-10 år sen, ni skulle säkert känna igen den om ni hörde den, men jag visste inte att hon fortfarande höll på.... så jag är nog också lastgammal isf ;)
Kramar!
Pernilla
Svar:
gör det, det blir så krämigt och gott!
Pernilla
Svar:
gör't!
Pernilla
Trackback