När rann all vår vänskap ut i sanden?

Hallå? Är det någon kvar därute? Nej. Jag misstänkte väl nästan det. Har stor förståelse för det också. Ibland vet jag inte ens om jag är kvar här i bloggosfären. Jo, det verkar ju faktiskt som att jag är det. Även om dagarna går lite för fort för att jag ska hinna med dem. På sistone har jag kommit på mig själv med att stå i duschen och försöka få vattnet att skölja ur mitt hår lite fortare. Vattnet är inte så samarbetsvilligt på den punkten...
 
Någon annan som oftast inte är så samarbetsvillig är ju den där lilla bebisen som flyttat in hos oss. Eller ja, man kan ju se det som att hon är väldigt samarbetsvillig eftersom hon helst alltid ska vara med och ligga i någons famn när hon är vaken. Jag har också insett att hon inte är särskilt morgonpigg, vilket innebär att om man vill få någonting gjort så får man gå upp och göra det på morgonen. Funkar väl sådär bra eftersom det där med att vara morgonpigg inte är min starka sida heller.
 
Men i söndags var det ju Fars Dag, så då fick jag väl pallra mig upp i ganska så arla morgonstund och slänga ihop en liten kaka i alla fall. Vi har liksom aldrig firat Fars Dag i min familj så jag vet inte riktigt hur det går till. Jimmy har gått runt och låtsats vara förorättad för att han inte fick någon present, men det där får han ju ta med Ofelia tycker jag, han är ju faktiskt inte min pappa. Jag gjorde ju en kaka! Vill man ha något mer så kan man ju BYTA EN BLÖJA EMELLANÅT!!! (Just sayin'.) Kakan var väldigt god i alla fall, och jag gjorde den såhär:
 
Chokladkaka med kokos
 
100 gr smör
2 dl socker
3 st ägg
2½ dl vispgrädde
1 dl kakao
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kokosflingor
 
Garnering:
2 dl vispgrädde
1-2 msk kaffelikör (eller kallt kaffe)
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smöret och sockret pösigt.
Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning.
Blanda grädde och kakao i en kastrull och låt koka upp.
Ta sedan genast av från plattan och låt svalna något.
Blanda vetemjöl, bakpulver och kokos.
Rör ner mjölblandningen i smeten växelvis med grädden.
Häll smeten i en smord och bröad form.
Grädda i ca 40 minuter.
Vispa grädden till garneringen och smaka av med kaffelikören/kaffet.
Garnera kakan med grädden.
Servera!
 
Jag gräddade kakan i 45 minuter och det blev liiite för torrt tyckte jag, så 40 minuter är nog alldeles lagom. Så bröade jag formen med kakao, det blir liksom snyggast så när man bakar chokladkakor tycker jag.
 
Vi äter mat ibland också, bara så att ni vet, så att ni inte blir oroliga. I söndags åt vi till exempel en galet god gryta, som jag tyvärr inte tog kort på. Det var synd för den vill ni allt ha receptet på! Nåja, vi kommer nog att göra den igen så jag får komma ihåg att fota den då. Sådärja. Nu vet ni att jag lever, och att jag äter. Så nu ska jag återgå till att ställa mig vid spisen och föda barn.
 
The Crookes - The I Love You Bridge

Kommentarer
Postat av: Amy's piece of cake

Ojoj vilken chokladkaka att få sådär på en söndag. Ok, noterat 40 min ;)

Present? Huvudsaken är väl att ni myser och umgås? Barnen ritade fina teckningar och det fungerade helt okej som gåva.

Svar: eller hur! presenter är väl överskattat, att umgås och äta kaka är ju mycket bättre :) teckningar är ju en helt okej gåva, fast våran lilla är nog inte så bra på att rita ännu ;)
Pernilla

2012-11-15 @ 19:04:29
URL: http://amyspieceofcake.se/
Postat av: sofie mumsfillibaba

Olivers pappa fick en present men ingen kaka. Det är ju hans andra fars dag:)
Nämen, vilken trevlig liten prick den där tjejen verkar vara. Men dygnsrytm existerar ju inte i deras lilla liv så du får väl tänka bort det också...;)

Svar: ja, tills nästa år kan nog Ofelia ge sig ut och köpa en present till Jimmy också ;)jag får nog erkänna att den där lilla tjejens föräldrar inte heller har nån vidare dygnsrytm, idag sov vi till 13 så vi har kanske liiiite oss själva att skylla...
Pernilla

2012-11-15 @ 21:17:12
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: Everlasting

Jotack, mina dagar bara försvinner de också. Plötsligt är det fredag! Igen! Skrämmande minst sagt.

Svar: jag förstår inte vem det är som speedat upp klockan såhär? ska det fortsätta på det här viset får man ju lov att börja planera deras studentkalas snart...
Pernilla

2012-11-16 @ 00:03:06
URL: http://everlasting.nu
Postat av: Victoria

Mmm vad gott!!
Kram från Victoria på www.victoriasprovkök.se

2012-11-16 @ 11:40:55
URL: http://www.xn--victoriasprovkk-mtb.se
Postat av: Kim

JAG är iallafall kvar här hos dig. Hänger, chillar, relaxar du vet.

Men du, så smart att bröa med kakao när man bakar choklad... att man inte tänkt på det innan. Eller har alla andra gjort såhär jämt, och inte jag?

Svar: fint att nån är kvar!
jag vet faktiskt inte, jag har bara bröat med kakao i ett år och jag minns inte varifrån jag fick tipset heller... men det är ett himla bra tips! så slipper man ströbrödsknaper och så blir kakan snygg! (fast jag gillar ju ströbrödsknaper också...)
Pernilla

2012-11-16 @ 20:46:50
URL: http://tantrussinsbak.blogspot.com
Postat av: Emmy

Jimmy fick mer än Berra fick. Milia tyckte ju en bra present var att åka till doktorn och mäta henne, så de får inte vara så kräsna de där papporna.
Jag har sagt det förrut och säger det igen, se det som en 2-månaders lång smekmånad. Där någonstans runt 2 månader kommer man tillbaka till ett någorlunda vanligt (lite...) liv.
Njut!! Kram.

Svar: haha! det var en väldigt bra present Milia tänkte ut där, roligare än så kan man väl nästan inte få det? jag kanske skulle gett Jimmy ett presentkort på att han får ta Ofelia till BVC nästa gång det är dags för henne att gå dit...
Pernilla

2012-11-17 @ 22:38:59
URL: http://remsansbistro.se
Postat av: Emma ❀ My Inspiration

Mums, chokladkaka är det jag fikar allra helst!!

2012-11-20 @ 22:59:39
URL: http://myinspiration.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0