Det känns som att alla våra vänner har gått vilse på vägen ner.

I början av hösten utlovade (eller hotade) jag visst att jag skulle bombadera den här bloggen med sopprecept. Såhär på höstens sista dag får jag väl erkänna att det gick lite sisådär med det... Men dels så råkade jag föda barn och sen så råkade jag ha sönder våran matberedare. Eller om jag först råkade ha sönder matberedaren och sedan råkade föda barn, jag minns inte riktigt ordningen. Och ja, man kan ju göra soppor utan matberedaren också men vi föredrar liksom släta soppor här, så det har inte riktigt känts lika lockande att göra soppa utan den. Sen är det väl inte riktigt rättvist att säga att det är Ofelias fel att vi inte ätit så mycket soppa som det var tänkt, men det är väl hon som är största anledningen till att jag inte bloggar lika flitigt längre.
 
Men igår så gjorde jag faktiskt en soppa som inte behövde mixas. En god, billig, mättande och snabbgjord sådan också. Så nu blir det sopprecept, och en fortsättning på följetongen som vi kallar "Hur fan får jag det här att se gott ut?" Tur att det smakade mycket bättre än det såg ut.
 

Grön Linssoppa
 
för 4 portioner
 
½ gul lök
3 st morötter
1 liter vatten
2 st hönsbuljongtärningar
2 dl gröna linser
½ citron, rivet skal från
koriander
salt
peppar
 
Skala och finhacka löken.
Skala och riv morötterna grovt.
Fräs löken och morötterna i smör i en stor kastrull tills löken mjuknat.
Häll över vatten och buljongtärningar och låt koka upp.
Tillsätt linserna och koka tills linserna mjuknat, ca 20 minuter.
Riv ner citronskalet och smaka av med kryddorna strax innan servering.
Servera med ett gott mjukt bröd till.
 
Nu är ju det roliga med detta att vi faktiskt i förrgår fick hem våran nya matberedare, så jag hade ju kunnat göra en slät soppa... Våran nya matberedare förresten, vilken grej! Den har liksom allt man kan begära... Massa olika skärskivor, mixer, degkrok, ballongvispar, juicepress, råsaftscentrifug, hårfön, you name it! Nu kan det vara så att jag ljög angående en av sakerna som jag påstod att ingick, ni får själva lista ut vilken.
 
Men idag äts det ingen soppa och används ingen matberedare i vårat kök. Istället står en gryta med apelsin & sugarsnaps och puttrar på spisen. Efterrätt finns det också! Bättre än så kan ju helgen knappast börja.
 
The Crookes - Hold Fast

Kommentarer
Postat av: Ninni

Jag såg ingen hårfön i den fina lådan men annars såg det ut att finnas allt ;)

Svar: nej, vi hade inte packat upp hårfönen ännu ;)
Pernilla

2012-11-30 @ 19:16:15
Postat av: sofie mumsfillibaba

Hårfön...ahh...inte förvånad!
Soppor är sånt man pausar med lite nu och vill ha mer av i januari och februari då det är kallt och ruggigt! Så fortsätt du då!!

Svar: nu blir det soppa minst en gång i veckan vill jag lova!
Pernilla

2012-11-30 @ 20:55:45
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: Emmy

Jag blev så glad när det snöade igår att jag hade hoppat jämfota om jag bara kunnat. Sen som ett slap in the face har nästan allt töat bort imorse :-( Ge mig snö och ljus, snälla!
Tycker din soppa ser jättegod ut. Jag måste bli bättre på att göra linssoppor. Du såg inte Histroieätarna på TV igår där de testade mat från förr i tiden. Där kan vi snacka om ful mat och inte verkade den särsklit god heller. Linssoppa hade setts som lyxmat.

Svar: jag såg faktiskt halva historieätarna (fick passa på i en periodpaus i nån hockeymatch) och den där soppan som kallades "ölsupa" såg ju väldigt... hrm... god ut. tänk om man skulle bli bjuden på en sådan hemma hos någon ;)
men nu är det snö minsann! så himla mycket mysigare och bättre världen kändes helt plötsligt, tycker jag som slapp vara ute i trafiken :)
Pernilla

2012-11-30 @ 21:32:18
URL: http://remsansbistro.se
Postat av: Katarina

Haha, hårfön :) Soppa på linser är riktigt gott!

Svar: absolut! mycket godare än det ser ut :)
Pernilla

2012-12-01 @ 04:00:17
URL: http://hovkonditorn.blogspot.com
Postat av: Nina

Linssoppa tenderar ju att smaka betydligt bättre än den ser ut=) Surt. Men det är ju bättre än tvärtom förstås.

Svar: haha, ja tvärsom är ju mycket värre faktiskt! tur att det sällan händer...
Pernilla

2012-12-02 @ 19:29:29
URL: http://denvassastekniven.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0