Här står tiden still medan jag bara sitter och undrar...

I fredags hade vi en väldigt inspirerande studiedag med jobbet. Speciellt på eftermiddagen då alla skulle sitta i sina arbetslag och planera inför hösten, då jag inte får vara kvar till hösten. Såna dagar, och alla dagar då jag har tvingats smajla upp mig för mister "det finns inga lediga tjänster till hösten så du får gå om du ursäktar så måste jag gå på intervju för att träffa dem som ska anställas för de två lediga tjänsterna vi har till hösten", så blir jag så fruktansvärt inspirerad till att starta mitt lilla café som jag egentligen alltid vill men de dagar det känns bra på jobbet så är jag ju glad ändå. Men i fredags alltså; väldigt café-inspirerande dag.

Det är de dagarna som man uppfinner de bästa recepten och bakar de bästa kakorna. Så nu har jag uppfunnit en mjuk snickerskaka som är "WoopWoop! Såååååå Gooooood!" som man brukar säga. Egentligen uppfann jag själva grunden redan på min 23-årsdag fast då gjorde jag den som snickersmuffins istället, men nu har jag gjort om det till en mjuk kaka som alla måste testa.

Mjuk Snickerskaka

1 burk sötad kondenserad mjölk
2 ägg
2 dl strösocker
2¾ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
50 gr smält smör
1 dl mjölk
ca 125 gr hackad mörk choklad
ca 175 gr jordnötssmör (½ burk ungefär)
jordnötter att dekorera med

Börja med att göra om den kondenserade mjölken till kolasås.
Detta gör du genom att koka hela burken, oöppnad, i ca 3 timmar.
Se till att hela burken alltid är täckt av vatten.
Du kan göra detta dagen eller flera dagar innan om du vill.
När du kokat den i 3 timmar låter du burken svalna lite,
när du sedan öppnar den har du asgod kolasås där i.
Nu till själva kakan:
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa äggen och sockret vitt och fluffigt.
Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten.
Tillsätt det smälta smöret som du blandat med mjölken.
Rör ner jordnötssmöret och den hackade chokladen.
Rör till en jämn smet.
Häll upp i en bakplåtspappersklädd halv långpanna eller liknande form.
Grädda i ca 25 minuter.
Låt kakan svalna något.
Bred sedan på kolasås på hela kakan och häll över jordnötter.
Ät tills du storknar!

Annars har jag haft en sån fruktansvärt bra helg, så det känns lite jobbigt att den är slut.

I fredags inledde jag till exempel dagen med att åka på RUL och titta på galet sprattlig bebis (jag börjar tvivla på att den är min, jag ligger ju helst bara still och äter chips och den där krabaten var inte stilla en sekund.) som tydligen ska komma och bo hos oss runt den 18'e oktober. Sen efter den givande studiedagen satte jag, Jimmy, Rickard och Sofia oss på taket på Rickards kontor och hängde, sen fortsatte vi hängandet med picknick vid Näckrosdammen för att sedan gå till Liseberg och titta på Mustasch och spela bort massor av pengar på att köra motorcykel, bilar, Star Wars-spel och annat viktigt. Mycket fin dag!

Igår var jag, Jimmy och Martin vid Stensjön hela dagen. Grabbarna fiskade och jag hängde mest i solen och lyssnade på musik. Så badade vi förstås, det är ju knasigt att det är så varmt i vattnet redan i maj. En pizza på Stensjöns Pizzeria fick stå för middagen, det får bli nya favoritstället. Sjöutsikt, trevlig personal och väldigt god pizza. Vad mer kan man begära? Kvällen avslutades hemma hos Johan och Robban framför ESC där vi alla var mest fascinerade över den turkiska båten och Jedward. Vilket land var det som vann egentligen?!

Nu har jag söndagsångest så jag roar mig med att betala räkningar, kul tjej! Fast nu ska jag faktiskt äta frukost och hitta på någonting trevligt med den här dagen också, solen skiner, poolen glittrar och kylen är fullproppad med Fanta Citron så det finns ju egentligen ingenting att klaga på.

Jedward - Waterline

(för att jag på fullt allvar trodde att de sjöng "I'm so close to be borderline" hela kvällen. och för att de ser ut som Robert Pattinson vilket är sjukt creepy. men mest för att när vi gick till bussen inatt så säger Robban plötsligt: "Jimmy, har du surfpott kvar på din telefon?! kan du spela Jedward?" mmm. Jedward!)

Kommentarer
Postat av: Nina

Ok. Det här är något som Jimmy behöver lära sig. När man är gravid ska man få i stort sett ALLT man pekar på och önskar sig. Det ska verkligen vara bortom all rimlighet för att man ska nekas något. Och vill du bli firad idag så får han baske mig fira dig! Annars kan han föda nästa barn själv!

2012-05-27 @ 11:37:12
URL: http://denvassastekniven.se
Postat av: Ann

Alltså jag hejade på: 1. Israel 2. Jedward 3. Ryska tanterna. Jedward var ju SVINBRA!! Spelade den för Mauritz efter första semifinalen och bara "FATTA VAD BRA!!!"



Nu sitter jag mest och filar på en inbjudan som ni ska få till min butiksinvigning. Ni kommer väl? Snela snela!

2012-05-27 @ 14:47:19
URL: http://www.tidensmelodi.se
Postat av: Mårtenssons kök

Låter ungefär som det gör på Ankis jobb då, "hur få timmar det blir till hösten vet vi inte (om det ens blir nåt) - först måste vi se hur mycket de nyanställda ska ha"... men det brukar alltid lösa sej på nåt vis ändå till slut, vi håller våra tummar att det gör det för dej!



Den där båten ja... enough said:)

2012-05-27 @ 17:50:56
URL: http://martenssonskok.blogspot.com
Postat av: anna

åh det där såg gott ut :)

2012-05-27 @ 19:41:00
URL: http://addspirit.blogg.se/
Postat av: Emmy

Jag tycker du ska börja planera för ditt café! Om inte annat så gör du det medan bebisen fortfarande sover större delen av dygnet. Och när den lille krabaten kryper omkring har du premiär på cafét och Jimmy går på pappaledigt :-)

2012-05-27 @ 19:52:16
URL: http://remsansbistro.blogspot.com
Postat av: sofie mumsfillibaba

Självklart tycker jag också att du ska bli firad lite idag. Det tyckte jag också förra året men inte Johan. Konstiga karlar!!

Snickerskaka kan nog ge pluspoäng i detta hemmet...;)

2012-05-27 @ 20:44:08
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: Tina N

Tror att jag har frågat innan, men varför kan du inte få en tjänst? Har du sökt? Har du inte rätt utbildning eller vad? Eller vill du inte ha en fast anställning? jag håller med Mårtenssons - det brukar alltid lösa sig... :)



Kakorna ser i varje fall mumsiga ut och jag tycker helt klart att du ska öppna café istället. Ytterligare en anledning att åka till Götet för! :)

2012-05-28 @ 16:27:38
URL: http://frkkaka.blogspot.com
Postat av: Jenny

MUMS!! Jag som fullkomligt älskar Snickers, detta låter ju därmed mer än lovande!:D Kanske något att baka till kvällens fredagsmys....

2012-06-01 @ 17:58:46
URL: http://sotawesslan.blogg.se/
Postat av: Everlasting

Fick du någonsin reda på den riktiga anledningen till att de inte låter dig vara kvar?



Min lille krabat är också väldigt sprattlig. Jag undrade lite var han/hon fick all sin energi ifrån, men det är ju uppenbart. Det är ju min energi som blivit stulen! Jaja, jag hoppas på ett riktigt härligt litet busfrö, både till dig och till mig.

2012-06-10 @ 09:53:31
URL: http://everlasting.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0