Santo Domingo.

Det är väl för himla väl att den här bloggen inte är ett husdjur, för isåfall skulle det husdjuret dött av min försumlighet för längesen. Jag tog en paus bara, helt frivilligt, utan någon som helst anledning. Det var riktigt skönt faktiskt. Men nu tänker jag som så att ni som läser här kanske börjar bli hungriga och behöver lite middagstips. Det kommer ni inte att få något, så det var ju tråkigt för er.

I lördags åt jag en fantastiskt god 3-rättersmiddag. Ja, jag får säga så även fast det var jag själv som lagade till hela middagen. Till förrätt blev det jordärtskockssoppa med parmachips, till huvudrätt blev det plankstek och till dessert vankades det panna cotta med limesmak och kanelkokta jordgubbar. Och ingenting av det fotade jag, vilket jag såhär i efterhand ångrar. Speciellt ångrar jag att jag inte fotade desserten, för den var verkligen hur fin som helst. Men vet ni vad? Jag tänker bjuda på receptet i alla fall, och en bild på hur det såg ut i boken "Limetime" som jag hämtade receptet ifrån. För det här är faktiskt för gott för att låta er gå miste om det.

Lime-panna cotta med kanelkokta jordgubbar

för 4 portioner

Panna Cotta
2 st gelatinblad
2½ dl grädde
1½ dl mjölk
1½ dl strösocker
1 lime, rivet skal från

Jordgubbstopping
250 gr jordgubbar
3 msk strösocker
1 kanelstång
½ msk potatismjöl
lite vatten att röra ut det i

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i några minuter tills de mjuknar.
Koka upp grädde och mjölk tillsammans med socker och limeskal.
Dra kastrullen åt sidan och tillsätt de mjuknade gelatinbladen.
Rör tills de har smält ordentligt.
Fördela i fyra glas och ställ in i kylen,
minst 4 timmar men gärna över natten.
Dela jordgubbarna i bitar.
Lägg i en kastrull tillsammans med socker och kanelstång.
Rör ut potatismjölet i några droppar vatten och tillsätt det.
Låt det få ett uppkok.
Ta bort kanelstången och fördela toppingen på panna cottan vid servering.

Det var första gången i mitt liv som jag gjorde panna cotta, jag brukar ofta backa när det står gelatinblad i recepten. Men nu har jag lärt mig att gelatinblad i varma saker inte är något problem. Det känns bra, så nu vågar jag göra panna cotta massor av gånger. Det måste jag ju, eftersom det var så fruktansvärt gott. Synd bara att vi alla var proppmätta efter planksteken.

Annars är jag mest nöjd med att våren är här, solen skiner och det är 13 grader varmt om dagarna. Mindre nöjd är jag med att jag aldrig blir riktigt pigg och frisk utan mest är trött och febrig hela tiden. Töligt, töligt. Nu ska jag fånga dagen, det är så oerhört viktigt att man gör det tycker jag!!

Rodrigo Y Gabriela, C.U.B.A - Master Maqui

Kommentarer
Postat av: Emmy

Du menar att det finns en kokbok med en massa recept som innehåller lime?! I så fall ska jag köpa den. Tycker hela menyn låter smaskens. Ibland har man rätt att prioritera att äta och ha trevligt framför att fota och blogga. Men låt det inte hända igen, hörru!

2012-03-13 @ 19:32:48
URL: http://remsansbistro.blogspot.com
Postat av: Mårtenssons kök

Snygg räddning där med kokboken... så skulle man ju kunna göra när man inte blir nöjd med sina egna foton:) Läggs på minnet!

Ja, fånga dagen med dej, feber eller inte, ut och fånga!



Krya på dej.

2012-03-13 @ 21:27:12
URL: http://martenssonskok.blogspot.com
Postat av: Nina

Limetime?? Betyder det att det är lime i alla recept?? Jag älskar lime så jag blir alldeles till mig här i soffan. En sådan kokbok vill jag ha!



Och du, om man vill göra pannacotta ännu enklare kör man med gelésocker. Sjukt gott, bra konsistens och passar även när man lagar till vegetarianer...

2012-03-13 @ 21:34:49
URL: http://denvassastekniven.se
Postat av: sofie mumsfillibaba

Du sitter säkert hemma och putsar på din ring:)

2012-03-13 @ 22:22:33
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: anna

åh så gott det ser ut! bra tips :)



sv: haha ja jag har också tänkt på alla piller som finns i england, får nog gå till Boots det första jag gör :)

2012-03-14 @ 15:31:22
URL: http://addspirit.blogg.se/
Postat av: Malin

Åt du en trerätters eller lagade du OCH åt en trerätters? Det är ju liksom en stor skillnad menar jag ;-)! Gott lät det i varje fall, plankstek kan jag bli brutalt sugen på ibland och då är jag inte ens speciellt förtjust i beasås!

Du, låt det inte bli en vana med dessa bloggpauser, saknar ju dig!

Kram

2012-03-14 @ 16:29:51
URL: http://www.cannolisblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0