Det finns ingen enkel utväg.

Är ni som jag och tycker att det är väldigt roligt att tjuvkika på vad de som står framför och bakom mig i kassan på mataffären köper? Det är nu ni alla ska svara ja så att jag inte tror att det bara beror på att jag är uppvuxen på landet och inte har något eget liv överhuvudtaget. Något som jag har upptäckt under detta snokande är i alla fall att pensionärerna i Mölndal är fruktansvärt förtjusta i Ambrosiakaka, inte färsk sådan utan sån där som ligger i en plastförpackning och troligtvis håller i 5 år efter tillverkningen. En sån har de alltid i sin lilla kundkorg. Så jag blev lite inspirerad och tänkte att jag vill ju veta vad som är grejen med att de alltid köper sådan, och så bakade jag mig en egen liten en på mitt eget lilla vis.

Ambrosiakaka

100 gr smör
2 ägg
2 dl socker
1 msk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
2 msk koncentrerad apelsinjuice
50 gr syltade apelsinskal

garnering:
1-2 msk vatten
2 dl florsocker
50 gr syltade apelsinskal

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Blanda vaniljsocker och mjöl och tillsätt detta varvat med smöret.
Vispa till sist ner apelsinjuice och apelsinskal.
Smörj en rund sockerkaksform ordentligt.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter.
Låt kakan svalna något innan du stjälper upp den.
Blanda ihop florsocker och vatten till en tjock glasyr.
Bred glasyren över kakan och garnera med apelsinskal.

Ja ni, pensionärer i Mölndal. Jag vet inte riktigt, är det här verkligen så himla spännande det? "Det smakar socker och apelsin" sa Jimmy. Och det har han ju rätt i, men mycket mer än så är det ju inte. Fast å andra sidan kan jag ju verkligen uppskatta den här svenska enkelheten, sånt som serverades på kafferepen förr och som nästan glömts bort idag. Ta bara en sån sak som att detta var första gången i mitt 27-åriga liv som jag smakade en ambrosiakaka, sånt är lite sorgligt...

Nåt som inte är sorgligt är att vi packar och fixar med det sista inför den kommande Ungern-resan. Tjoho! Jag var överlycklig igår för att jag äntligen lyckades hitta kjolar med resår i midjan i olika färger för bara 30:-/st på H&M. Sen kom jag hem och insåg att det var tubtoppar och inte kjolar... Suck alltså. Men, det är ju ingen som vet att det är tubtoppar och de funkar ju alldeles utmärkt att använda som kjol så nu är det alltså kjolar. Punkt slut. Så nu ska jag fortsätta med att packa. Tubtoppskjolar, solkräm, skavsårsplåster, är det något mer man behöver?

The Charlatans - One To Another

Kommentarer
Postat av: Ann

Jag brukar kolla in andras matkorgar och vara nöjd med att min egen är så nyttig i jämförelse. (Köper ju typ aldrig halvfabrikat eller korv eller köttbullar eller sånt). Förutom när jag är i affären för att köpa chips, då brukar jag undvika att kolla i andras matkorgar.

2012-07-18 @ 09:45:40
URL: http://www.tidensmelodi.se
Postat av: Amy's piece of cake

:))

2012-07-18 @ 22:13:16
URL: http://amyspieceofcake.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0