Gör inga misstag och ångra ingenting.
4 portioner
2 msk smör
2 msk vetemjöl
3 dl mjölk
1 pkt saffran
2-3 msk tomatpuré
½ tärning grönsaksbuljong
salt
peppar
Smält smöret på svag värme i en kastrull.
Vispa ner mjölet.
Tillsätt mjölk och buljong under omrörning.
Vispa till såsen börjat tjockna.
Tillsätt saffran och tomatpuré och blanda väl.
Smaka av med salt och peppar.
Servera till kött, fisk eller kyckling.
Jag tror jag får börja tänka om när det gäller saffran, för det här var riktigt gott! Jimmys kommentar var: "Vid första tuggan var jag lite skeptisk, men nu är den jättegod!" Alltså. Jättegod. Himla mysig färg hade den också. Och det behöver alltså inte vara jul för att man ska äta denna såsen, det går bra när som helst. För min del får ni gärna äta den till frukost om ni vill, det gör inte mig någonting.
Nu ska jag dricka te och titta på dålig teve. Jimmy har somnat så han missar handbollen, mouwahahaha. Alltså är teven i mitt våld, och jag tänker utnyttja den till att se på en riktig jävla skitserie som jag följer mest för att plåga mig själv. The Secret Life Of The American Teenager. Det är så jävla dåligt så man får ont i ögonen av att titta på det. Förhoppningsvis somnar jag alltså, för jag har tidigtidig-morgon imorgon.
The Antlers - Parantheses
Kommentarer brukar ju vara uppskattat så jag lämnar lite fotavtryck när jag ändå är här och tassar runt lite.
Hoppas du får en trevlig fortsatt kväll :)
..::Nu ska 22kg ska bort från kroppen min!::..
Alltså, jag blir alltid hungrig när jag kikar in hos dig (trots att jag precis ätit!) :-)
Ja, det blir fylligt när jag kokar havreklina med mjölk. Bästa gröten tycker jag!
Hahaha! Jag visste väl att även du skulle sjunka ner i saffransträsket så småningom. Välkommen! Och saffran är en året runt krydda. Punkt.
Men vadå, missade du Mot alla Odds?? Glöm inte det nästa tisdag och försök se första avsnittet innan, lova?
Här blir det ingen saffran i maten, Magnus gillar det inte. I saffransbullar är det gott, i allt annat nej!
Kram
Hahaha jag tänkte alltid dalarna var efter Sthlm när jag var liten men nu vet jag bättre :D Saffran i mat kan man ju äta året om, som paella och den här såsen som verkar väldigt god!
Jag klarar bara av saffran i lagom mängd. Det är som med koriander. Annars blir det en parfymerad smak. Men Jimmy brukar vara en hård matkritiker så jag litar på honom.