Jag ser att det håller på att bli sant nu, du & jag.


2 ägg
2 dl strösocker
1 dl mjölk
75 gr smör
4-5 tsk pepparkakskryddor
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Fyllning:
2 dl grädde
1 sats apelsincurd
Apelsincurd till fyllning:
3 ägg
2 dl strösocker
rivet skal och saft från 1 apelsin
1 burk kesella 10%
Apelsinglasyr:
100 gr rumsvarmt smör
2½ dl florsocker
2 msk grädde
1 msk pressad apelsinsaft
1 msk finrivet apelsinskal
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ihop ägg och socker.
Häll ner det i äggvispet.
Blanda mjöl, pepparkakskryddor och bakpulver och rör försiktigt ner i äggsmeten.
Häll smeten i formen och grädda i 40 minuter.
Låt kakan svalna och skär den sedan i tre bottnar.
Koka upp vatten i en kastrull som skålen passar i.
Sätt skålen över kastrullen och vispa i apelsinen
Vispa HELA TIDEN tills äggsmeten tjocknar.
Ta bunken från värmen och rör ner kesellan.
Bre sedan över hälften av apelsincurden.
Lägg på nästa del och bre på resten av fyllningen & grädden.
Tillsätt grädde och apelsinsaft och skal.
Bred glasyren på tårtan och garnera med pepparkakor.
Vilken fin tårta!Snyggt med pepparkakor som dekoration :)
Åh vad god den ser ut! Ska jag absolut testa till nästa kafferep :)
Gud så god den där verkar! Själv funderar jag på att göra en pepparkaksbotten med lingongrädde :D Håller med om att det är roligt att förnya lite!
Vi är alldeles för dåliga på det där med adventsfika. Man ska ju liksom ha stående bjudningar varje söndag nu. Skärpning till de två sista ljusen!
Hörde på morgon-tv idag att clementin är det nya apelsin, typ.
Holy crap, vad duktig du är! Jag har stått i köket typ 0,5 sekunder den senaste tiden... Och då har jag inte ens en pyttebebis att ta hand om.
Nu är ju inte vi de mest tårtgalna människorna i världen men även vi måste ju säga att denna låter som en otroligt god en. Apelsin och pepparkaka, what's not to like?
Tårtan ser god ut1
Den här tårtan tycker jag om, gillar pepparkakorna som garnering och det låter mycket gott med kombon apelsin och pepparkaka :)