Det finns en del av mig som du inte kommer att sakna.


ca 100 st
150 gr smör
0,75 dl sirap
2 dl socker
1 tsk kanel
1 tsk ingefära
1 tsk nejlikor
2 ägg
1 tsk bikarbonat
6½ dl vetemjöl
Blanda smör, sirap, socker, kanel, ingefära och nejlikor i en kastrull.
Låt detta koka ihop.
Blanda ner ägg, bikarbonat och hälften av mjölet.
Ta sedan upp degen och arbeta in resten av mjölet.
Låt gärna degen vila i kylskåp någon dag innan du bakar kakor av den.
Grädda pepparkakorna på 175-200 grader tills de får en fin färg.

Håller med om att hemmagjord pepparkaksdeg är absolut godast. Är uppvuxen med det och har faktiskt aldrig köpt. Blev helt chockad första gången jag såg att det ens fanns. Nu bakar jag ju aldrig pepparkakor men skulle jag göra det skulle jag verkligen göra min egen deg!
Men se där ja, det var väl ett par riktigt bra komplement i formlådan! Batmanform känns ju som en självklar pepparkaka:)
Fredagsmiddagen låter ju som något vi vill veta mera om.
Vilken lyxlirare du har blivit! ;)
Mmm, pepparkakor är nice. Jag gjorde också min mammas förra veckan, fast de är skurna. Ah, härliga minnen från jul med Mamma! :)
Ha ha ja du det är tur att man inte är fåfäng brukar jag tänka när jag paltar på mig fjorton lager + regnkläder när jag cyklar till jobbet.
Jag är nog en av dem som, om jag bakar pepparkakor, köper deg... mest för att jag är lat.
Va blere för fredagsmiddag då? Själv åt jag en risifrutti - glammigt.