Det är en kultur som endast leder till att gynna en sida och att krossa resten.

Woop, Woop! Ja, det här var kanske till och med nästan ett seriöst woop, woop. Hur seriös man nu kan vara när man använder ett sånt uttryck. Men det var ett glatt utrop åtminstone, som kommer sig av att jag varit ensam hemma idag. Det är första gången på över en månads tid som jag har varit helt ensam, och om man känner mig så vet man att det där med att få vara för mig själv emellanåt är jävligt nödvändigt. Alltså var det himla skönt att få vara ensam i några timmar, och sen lagom tills jag tröttnat på det så kom Jimmy hem från jobbet. Inte dumt alls det.

Vad gör man då när man är ensam hemma en dag? Ja, man kan roa sig med att kliva upp 7.30 och tvätta bebiskläder ungefär hela dagen. Vi fick ju 3 kartonger med barnkläder från mina brorsbarn så vi kommer knappt behöva köpa ett plagg under det första året känns det som, det är verkligen kläder överallt.

Men man kan ju inte bara sitta och glo in i tvättmaskinen en hel dag så jag bakade lite också. Riktiga mjuksega godingar till småkakor som absolut inte går att bara ta en av, jag har gjort dem förut fast en gång med nötter i och en gång med kardemumma i men den här gången bestämde jag mig för att göra en chokladvariant:

Tobleronedelikatesser

ca 50 st

150 gr mjukt smör
1 dl ljus sirap
2 dl socker
1 ägg
75 gr hackad toblerone
5½ dl vetemjöl
½ dl kakao
2 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 200 grader.
Rör smör, sirap och socker poröst.
Blanda ner ägget och den hackade tobleronen.
Tillsätt mjölet, kakao och bakpulver och arbeta samman till en deg.
Forma till 5 rullar och lägg på bakpappersklädd plåt.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter.
Skär längderna i sneda bitar medan de fortfarande är varma.

Har ni ingen toblerone, eller bara inte gillar toblerone eller inte tål det så går det givetvis bra med någon annan choklad. Daim eller vanlig mjölkchoklad eller mörk choklad. Själv har jag en enorm påse med mini-toblerone i vit, ljus och mörk choklad hemma i skafferiet efter en "göra-slut-på-ungerska-pengar"-räd i taxfreen på Budapests flygplats. Så då kändes det som en väldigt bra idé att baka något mumsigt av dem. Nu är bara frågan hur jag ska lyckas gömma dessa för mig själv så att inte alla tar slut imorgon...

Nu ska jag försöka få tag i min mamma för jag har tappat bort min sjömansjacka och förhoppningsvis är den kvar i Sågmyra. Det jobbiga är bara att mina föräldrar nyss skaffat nya smartphones så att de 1, förstår inte när det är deras egna telefoner som ringer. 2, inte förstår hur man gör när man svarar och 3, inte förstår hur symbolen för missade samtal ser ut och hur man gör för att se vem det är som ringt. Och det här skriver jag med största vördnad, kärlek och respekt!

Admiral Fallow - Brother

(lyssna på admiral fallow vetja! hur bra som helst!)

Kommentarer
Postat av: Amy's piece of cake

Ja, tack... vill ha NU :)

2012-08-13 @ 21:55:17
URL: http://amyspieceofcake.blogspot.se/
Postat av: Ninni

Om du har glömt jackan här hemma och behöver ha ner den till Götet så åker jag ner på måndag. Om du vill så kan jag ta med den ner då.

2012-08-13 @ 22:57:29
Postat av: Kim

Snygg bild du fått till! Snyggt motiv också...



Jag slänger in ett halvmatt wooop wooop jag. Och funderar på hur vi ska kuppa ur brieost-tanten ur matbloggspriset...?

2012-08-14 @ 19:48:40
URL: http://tantrussinsbak.blogspot.com
Postat av: sofie

Woop woop, vilka fina kakor! Håller med Kim, hur ska vi lösa detta stora problem!!?

2012-08-15 @ 22:53:26
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0