Den sista polkan.

Tydligen så är matkassen årets julklapp. Kul! Nej, inte så kul. Jag förstår inte hur svårt det kan vara att gå till en mataffär och själv bestämma vad man ska äta? "Men då går vi och småhandlar varje dag och så blir det så dyrt." Okej, så här löser vi det: Gå inte och småhandla varje dag. Så. Nu var det löst. Här hemma gör vi som så att jag skriver en matsedel varje måndag, sen skriver vi en inköpslista efter den och sen går vi och handlar det som står på listan. Vi handlar mat för cirka 500 kronor i veckan och då får vi middagar till sju dagar och några matlådor. Vi försöker dessutom testa minst två nya maträtter varje vecka. Det behöver inte vara någonting jättespännande, bara någonting som vi inte ätit 3939 gånger förr. Igår åt vi till exempel detta:

Zucchinigratäng (och fläskkotletter)

För 4 portioner

1 zucchini
3 tomater
6-7 st skalade mjöliga potatisar
2½ dl matlagningsgrädde
1 vitlöksklyfta
riven ost

Sätt ugnen på 225 grader.
Skiva zucchinin, tomaterna och potatisen i tunna skivor.
Varva i en smord ugnsform.
Pressa ner en vitlöksklyfta i matlagningsgrädden.
Häll grädden över ugnsformen.
Toppa med riven ost.
Gratinera i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter.
Ät som det är eller servera som tillbehör till kött, fisk eller kyckling.

Sådär. Inte direkt rocket science, men lite mer ovanligt och spännande än den vanliga potatisgratängen. Vi hade fläskkotletter till, dem stekte jag rätt och slätt med lite salt och peppar. Och sen orkade jag inte göra någon sallad som ni ser, men det gick hur bra som helst ändå.

Idag har vi ätit soppa, såklart. Riktigt god sådan också, så jag återkommer med recept på den en annan dag. Inte imorgon, för imorgon ska vi har personalfest så då kommer jag att vara borta hela dagen och hela kvällen. Kanske hela helgen, man vet aldrig hur vilt det blir. Hoho. Det är vi på min avdelning som har fixat hela festen och temat är "Glitter & Glamour". Väldigt bra tema om jag får säga det själv, måste varit någon väldigt smart person som kom på det fina temat. Jag är mest pepp för att jag ska få ha på mig min hatt som jag inte kunde ha förra veckan. Så trevlig fredag på er, för det ska sannerligen jag ha!

Cass McCombs - The Same Thing

Kommentarer
Postat av: Mårtenssons kök

Låter ju hur kul som helst, mycket bra tema, mycket bra! Fattar inte vem som är så smart och kommer på ett så himla bra tema, så bra påkommet! Smart!

Kan bara hålla med ej ang. matkassen! Halva nöjet är ju att få klämma och lukta på matvarorna man köper. Ja, kanske inte mjölkpaketen och kaviartuberna mm, men på frukten och grönsakerna. Se vad som finns i utbudet och hitta ny inspiration. Nej, någon matkasse blir det inte i julkapp här inte, hellre då presentkort i en mataffär.



Och du, tack så mycket för grattisropet i det Mårtenssonska köket, attans glada blir vi, attans glada!



Ha nu en riktigt kul och glammig personalfest, och ta det lugnt - ni ska ju träffas på måndagen igen:)

Kram.

Mårtenssons

2011-11-17 @ 21:40:49
URL: http://martenssonskok.blogspot.com
Postat av: Emmy

Håller med dig om matkassen. Jag gör inga veckormatsedlar och är dålig på att planerara våra middagar, men det blir billigare än matkassarna i alla fall. Och så vill jag klämma på grönsakerna och frukten själv...

Lite olika varianter på denna gratäng brukar jag göra titt som tätt. Tycker den passar till så mycket och är väldigt god så klart.

2011-11-17 @ 22:42:22
URL: http://remsansbistro.blogspot.com
Postat av: Trees london

GOTT!:D Vi åt något liknande idag vi med.



Haha ang tvätten som du kommenterade om så läste min sambo det och svarade dig. Höll på att skratta ihjäl mig när han hade skrivit Roy. (han kan ju inte svenska så han översatte allting)



Men iallafall, han skämtar bara ;) Han kan gott göra tvätten!?

2011-11-18 @ 01:36:01
URL: http://mangofisk.se
Postat av: Malin

500 kronor i veckan????? Shit, vi handlar för kanske 1500-2000 i veckan.... pinsamt...

Trodde inte mina öron när jag hörde om årets julklapp, helt ärligt!! Ett. Som du säger, HUR svårt är det att planera sin meny och veckohandla? Två. Hur mycket pengar ska läggas på julklappar egentligen, ger man bort ett helt år då eller? Nä, väck med matkassar!



Kram

2011-11-18 @ 09:29:00
URL: http://www.cannolisblogg.se
Postat av: Kim

Tur att du får möjlighet att använda hatten! Men du vet vad som gäller: Pics or it didn't happen!

Jag gillar tema-fester jag, speceiellt när man får bestämma temat själv.



Hmmm. Angående matkassen. Jag känner mig kluven. Skulle kunna testa det en gång bara för att jag är så nyfiken av mig. Men det är nog det. Men så är jag ingen barnfamilj heller.

2011-11-19 @ 10:42:17
URL: http://tantrussinsbak.blogspot.com
Postat av: Everlasting

Ja, jag har också upptäckt att man kan veckohandla, men jag gör det bekvämt för mig och beställer via nätet! Så perfekt! Vi försöker liksom du också prova något nytt varje vecka, men det är lite svårt att hitta nya roliga vegetariska rätter. Tur att ha dig som inspirerar en att laga mat i alla fall!

2011-11-20 @ 22:26:10
URL: http://kattisbiggestfan.blogg.se/
Postat av: Nina

Jag håller med om att som "årets julklapp" är det lite klent att komma med en matkasse. Okej om det hade varit en kasse med handgjorda praliner och champagne liksom....

2011-11-20 @ 22:49:36
URL: http://www.denvassastekniven.se
Postat av: Anonym

Mm det lät gott!

2011-11-21 @ 14:06:08
URL: http://karinolofsson.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0