Jag har mina böcker och min poesi att skydda mig med.
4 portioner
1 kg aubergine
salt
3 st vitlöksklyftor
1 kilo tomater
oregano
chilipulver
250 gr mozzarella
riven parmesan
Sätt ugnen på 225 grader.
Skär aubergine i tunna skivor på längden.
Strö över salt och låt dem ligga och dra i ca 20 minuter.
Rosta sedan i ugnen 20 minuter, vänd på dem efter halva tiden.
Skala och finhacka vitlök. Grovhacka tomaterna.
Fräs på tomaterna och vitlök i lite olja i en stor kastrull.
Låt koka tills vätskan från tomaterna kokat in och du har en tjock tomatsås.
Smaka av med oregano och chilipulver.
Smörj en ugnsform.
Varva aubergine, tomatsås och mozzarella i formen.
Toppa med riven parmesan.
Baka i ugnen ca 30 minuter.
Servera med en god sallad.
Annars har det inte gått i många knop idag. Fast det är ju så det ska vara på söndagar, speciellt kanonvarma söndagar som denna. Det var till och med folk som badade i Stensjön när jag tog en promenad runt där tidigare idag, och i tisdags snöade det. Det är kontraster det. Sen huruvida vattnet i Stensjön var varmt eller ej kan man ju fundera på. Själv funderar jag mer på hur varmt vattnet i poolen är, för jag tänker nog doppa mig i den innan jag doppar mig i sjön eller havet. För att kolla om jag fortfarande kan simma liksom, det var ju en lång vinter och mycket kan ha fallit i glömska...
Simon & Garfunkel - Patterns
älskar allt med "medelhavs-grönsaker" mums!
Det låter gott, men jag har inte särskilt mycket erfarenhet av aubergine. Jag har använt det i ugnsgrönsaker ett par gånger; en gång blev det supergott och svampaktigt, och en annan gång blev det oerhört tråkigt. Hur vet man säkert om auberginen man köper är bra?
mozzarella och aubergine är en riktig favorit!
svar på kommentar: altaner är grymt! tänk att sitta en sen ljummen sommarkväll, med en tallrik grillat framför sig, ett par tända ljus och en hel drös med folk man tycker om. fasen alltså, tror inte det kan bli bättre :)
för övrigt älskar jag allt vad aubergine heter och kan bara inte förstå dom (läs din grabb ;) som inte gillart! jag hade lätt slukat en stor portion av din auberginegratäng!
Kanske bäst att ta på flyt-ringen och armpuffarna innan du hoppar i:)
Åh, jag som hade glömt bort att du bor på Melrose Place och så påminner du mig med den där poolen... Måste vara skönt att kunna hoppa i nu när solen skiner, även om vattnet skulle vara kallt. Kanske kan kärringdoppa dig, men det är du nog för ung för.
Gratängen låter hur god som helst, oavsett om den förlorar skönhetstävlingen. Jag tycker aubergine är så gott i gratänger, tyvärr tycker inte familjen det så värst.
Off den låter god. Den ska jag nog prova.