Jag har mina böcker och min poesi att skydda mig med.

Jag är mycket medveten om att det jag kommer att visa nu inte ser särskilt gott ut, men det är det faktiskt så låt er  inte avskräckas av bilden. Vissa saker går ju bara inte att få dem att se goda ut, och dessa saker är ofta väldigt goda så ibland ska man faktiskt låta bli att äta med ögat. Idag är en sån dag.

Auberginegratäng

4 portioner

1 kg aubergine
salt
3 st vitlöksklyftor
1 kilo tomater
oregano
chilipulver
250 gr mozzarella
riven parmesan

Sätt ugnen på 225 grader.
Skär aubergine i tunna skivor på längden.
Strö över salt och låt dem ligga och dra i ca 20 minuter.
Rosta sedan i ugnen 20 minuter, vänd på dem efter halva tiden.
Skala och finhacka vitlök. Grovhacka tomaterna.
Fräs på tomaterna och vitlök i lite olja i en stor kastrull.
Låt koka tills vätskan från tomaterna kokat in och du har en tjock tomatsås.
Smaka av med oregano och chilipulver.
Smörj en ugnsform.
Varva aubergine, tomatsås och mozzarella i formen.
Toppa med riven parmesan.
Baka i ugnen ca 30 minuter.
Servera med en god sallad.

Jag tyckte det var jättegott. Han som jag bor med är föga förtjust i aubergine och satt mest och petade i maten. Nåja, så kan det vara ibland. Man kan inte tycka om allt. Huvudsaken är ju att jag blir nöjd. Höhö.

Annars har det inte gått i många knop idag. Fast det är ju så det ska vara på söndagar, speciellt kanonvarma söndagar som denna. Det var till och med folk som badade i Stensjön när jag tog en promenad runt där tidigare idag, och i tisdags snöade det. Det är kontraster det. Sen huruvida vattnet i Stensjön var varmt eller ej kan man ju fundera på. Själv funderar jag mer på hur varmt vattnet i poolen är, för jag tänker nog doppa mig i den innan jag doppar mig i sjön eller havet. För att kolla om jag fortfarande kan simma liksom, det var ju en lång vinter och mycket kan ha fallit i glömska...

Simon & Garfunkel - Patterns

Kommentarer
Postat av: Karin O

älskar allt med "medelhavs-grönsaker" mums!

2011-05-09 @ 08:59:46
URL: http://minegeninspiration.blogg.se/
Postat av: Everlasting

Det låter gott, men jag har inte särskilt mycket erfarenhet av aubergine. Jag har använt det i ugnsgrönsaker ett par gånger; en gång blev det supergott och svampaktigt, och en annan gång blev det oerhört tråkigt. Hur vet man säkert om auberginen man köper är bra?

2011-05-09 @ 14:54:10
URL: http://kattisbiggestfan.blogg.se/
Postat av: karin

mozzarella och aubergine är en riktig favorit!

2011-05-09 @ 20:04:27
URL: http://trattoria.blogg.se/
Postat av: malinsetta

svar på kommentar: altaner är grymt! tänk att sitta en sen ljummen sommarkväll, med en tallrik grillat framför sig, ett par tända ljus och en hel drös med folk man tycker om. fasen alltså, tror inte det kan bli bättre :)



för övrigt älskar jag allt vad aubergine heter och kan bara inte förstå dom (läs din grabb ;) som inte gillart! jag hade lätt slukat en stor portion av din auberginegratäng!

2011-05-09 @ 21:00:35
URL: http://malinsetta.blogg.se/
Postat av: Mårtenssons kök

Kanske bäst att ta på flyt-ringen och armpuffarna innan du hoppar i:)

2011-05-09 @ 21:15:35
URL: http://martenssonskok.blogspot.com
Postat av: Emmy

Åh, jag som hade glömt bort att du bor på Melrose Place och så påminner du mig med den där poolen... Måste vara skönt att kunna hoppa i nu när solen skiner, även om vattnet skulle vara kallt. Kanske kan kärringdoppa dig, men det är du nog för ung för.

Gratängen låter hur god som helst, oavsett om den förlorar skönhetstävlingen. Jag tycker aubergine är så gott i gratänger, tyvärr tycker inte familjen det så värst.

2011-05-10 @ 19:50:11
URL: http://remsansbistro.blogspot.com
Postat av: Jeanette

Off den låter god. Den ska jag nog prova.

2011-05-20 @ 16:46:08
URL: http://heavyhorses.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0