Calm down, just let the empty calories work their way into your bloodstream.

Back in the days när jag var ung och... Ja, ung. Då bodde jag i Brighton så hade jag och Evelina en liten tradition som vi kallade fredagsmiddag. Vi kallade den så för att vi gick ut och åt middag på fredagar. Jo, det är sant. Så undersökte vi Brightons restauranger och efteråt strosade vi runt och hittade på vad som föll oss in. Åkte karusell nere vid piren, hoppade på en buss och åkte med den till ändhållplatsen och tillbaka eller promenerade på stranden.

En av de bästa restaurangerna hette Donatello's. Det var ett av de få ställen som serverade pizza med tunn botten, dessutom fick man välja två rätter för £4.50. Givetvis valde jag alltid huvudrätt och efterrätt, mest därför att Donatello's också hade den godaste efterrätten jag ätit i hela mitt liv: Profiteroles fyllda med chokladmousse. Så sjukt himla gott. Då ekonomin nuförtiden inte erbjuder så många fredagsmiddagar, och framför allt inte att jag åker till Brighton för att äta dem så får jag väl ta saken i egna händer. Så idag gjorde jag profiteroles här hemma och eftersom jag är världens snällaste så delar jag med mig av receptet till er här också:

Profiteroles

ca 12 st

1½ dl vatten
50 gr smör
1 dl vetemjöl
1½ ägg

Fyllning:
1 dl vispgrädde
½ dl chokladsås (sån på tub ni vet)

Chokladsås:
50 gr mörk choklad
½ dl vispgrädde
1-2 tsk kaffelikör

Koka upp vatten i en kastrull.
Tillsätt smöret, låt det smälta och få ett uppkok.
Rör ner mjölet och rör tills smeten släpper kastrullens kanter.
Ta kastrullen av värmen och låt smeten svalna något.
Rör sedan när äggen, ett i taget.
Rör gärna några minuter mellan varje ägg för en luftigare smet.
Spritsa eller klicka ut smeten på bakpappersklädd plåt.
Grädda i 225 grader i ca 15 minuter.
Låt svalna på galler.
Vispa grädden ganska hårt och rör sedan ner chokladsåsen.
Klipp ett jack i varje profiterol med en sax.
Fyll dem med chokladgrädden med hjälp av en sprits.
Smält chokladen i en kastrull på låg värme.
Tillsätt vispgrädden och värm tills grädden nästan kokar.
Ta av från värmen och tillsätt likören.
Låt chokladsåsen svalna något.
Servera, ät och njuuut bara.

Man kan givetvis fylla dem med något annat än chokladmousse, men det vill man ju inte. Sist jag var på Donatello's fanns det inte profiteroles med chokladmousse, bara med vaniljmousse. Hu, vilken besvikelse. Det kan aldrig bli för mycket choklad, det är vad jag alltid har sagt! Så, ut i köket med er nu bara. Ni kan tacka mig senare.

Dan Sartain - Totem Pole

Kommentarer
Postat av: Malin

Du är så snäll mot oss jämt Pernilla ;-)! Låter jättegott och visst saknar man dom där dagarna då man kunde gå ut och äta relativt ofta??



Sv. Vet du, jag vet inte om dom har lagat datorn denna gång heller!! Vill bara gråta, den la av 8 gånger i går kväll... Jävla Expert.

Ska testa färsk tortellini för som du trodde så är det den där torra saken som jag pratar om...

Kram

2011-05-27 @ 07:08:53
URL: http://www.cannolisblogg.se
Postat av: Eleonore

Hjälp så gott det ser ut! Aldrig hört talas om den desserten men får jag chansen någon gång ska jag smaka den eller kanske göra den själv med detta receptet :D



Sv: ja visst är det en störd hyresvärd som kan göra så!Håller tummarna för att caféet får en ny lokal att vistas i med bättre hyresvärd. Sydöstran har gjort en artikel om det och jag vet att fler drabbats av denna hyresvärd så det kommer säkert bli fler artiklar som granskar detta :)

2011-05-27 @ 14:52:50
URL: http://www.fika.med.nöjesgalaxen.se/
Postat av: Mårtenssons kök

Har aldrig hört talas om detta, men vi måste ju bara prova en gång. Vet någon som definitivt skulle uppskatta bli bjuden på detta!



Ha en god helg prinsessan!

2011-05-27 @ 21:05:47
URL: http://martenssonskok.blogspot.com
Postat av: Everlasting

Mums! Men den egentliga anledningen att jag kommenterar just idag är för att jag gärna vill ha hjälp med en kampanj om kroppsideal.



Jag brukar inte göra reklam för min blogg, men det här är viktigt! Min syster och jag har dragit igång en minikampanj om sunda kroppsideal inspirerad av Egoina. Alla bloggerskor (och varför inte killar också) borde lägga upp en bild på sina lår för att visa hur normala lår ser ut!



Här är mitt bidrag: http://kattisbiggestfan.blogg.se/2011/may/mina-lar-gar-ihop.html

2011-05-29 @ 13:26:25
URL: http://kattisbiggestfan.blogg.se/
Postat av: karin - trattoria

sv: haha ja men så är det ju, det blir ju verkligen en del av vardagen att fölka bloggkompisarna och ibland följer man ju folk som bloggar mer noggrant än "vanliga" kompisar...Det där såg himla gott ut!

2011-05-29 @ 17:16:35
URL: http://trattoria.blogg.se/
Postat av: Ida - kreativity.blogg.se

Åh herregud! Det vattnas i munnen så det är galet. Mmmmums. Jag vill också testa att göra dessa!

2011-05-29 @ 22:27:47
URL: http://kreativity.blogg.se/
Postat av: Anonym

ohh vad gott!

2011-05-31 @ 08:02:01
URL: http://minegeninspiration.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0