Hals över huvud.

Vi har lite sjukstuga här hemma för tillfället och jag har mest skrotat runt i pyjamasen hela dagen, knaprat ipren och druckit enorma mängder te med honung för att halsen ska sluta göra ont. Det gör den inte. Men det är ju inte bara kroppen som behöver medicin, även själen behöver få sin del av kakan. (Oh, vilken snygg övergång!) Tur då att jag har råkat baka de godaste kakorna på riktigt länge att knapra på. Så oavsett om ni är sjuka eller bara behöver någonting riktigt gott att bjuda på under sommarens saftkalas så tycker jag att ni ska göra dessa. Så fruktansvärt goda!

Cookies med nötter och choklad

För ca 25 kakor

100 gr smör
1 dl socker
1 dl ljust muscovadosocker
1 ägg
2½ dl vetemjöl
1 krm bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 dl havregryn
100 gr mörk choklad
50 gr vit choklad
½ dl hasselnötter
1 dl blandade rostade & saltade nötter (t.ex jordnötter, cashewnötter, pistagenötter)

Sätt ugnen på 175 grader.
Rör smör, socker och muscovadosocker mjukt och poröst.
Tillsätt ägget under omrörning.
Blanda mjöl, bikarbonat och vaniljsocker och rör ner i smeten.
Hacka chokladen och hasselnötterna i grova bitar.
Rör ner havregryn, choklad, hasselnötter och de salta nötterna.
Klicka ut smeten på pappersbeklädda plåtar.
Grädda i mitten av ugnen ca 12 minuter.
Göm kakorna för din sambo så att du får några själv.

Ni måste faktiskt testa att göra dessa, det är nästan lag på det. Ni ser ju själva hur frestande de ser ut att vara. Jag får gå och slå mig själv på fingrarna för att inte äta upp allihopa på en gång.

I morse skulle jag titta på Taubes 50-årsjubileum på Gröna Lund på SVTplay tänkte jag. Och eftersom min dator stänger av sig själv så fort man vill göra någonting sådant på den så satte jag mig vid Jimmys dator istället. Slår igång programmet och högtalarna och möts av någon slags jamande techno. "Fan, vilket konstigt intro till en hyllning till Taube..." tänker jag och tror för ett ögonblick att det är något försök av SVT att bli lite hippa. Sedan inser jag att ljudet måste komma någon annanstans ifrån och börjar leta febrilt efter källan. Spotify? Nej. Winamp? Nej. Inte så troligt heller då jamande techno inte direkt är Jimmys musiksmak, men man vet ju aldrig. Någon jobbig app på facebook? Nej. Till sist hittar jag källan till ljudet på den här hemsidan. Som Jimmy alltså haft igång hela natten. "Varför?" Undrade jag när han kom hem från jobbet och fick bara ett gapskratt till svar. Helt friskt. Helt normalt. Jag tror det är allergimedicinen som gör det.

Big Talk - Under Water

Kommentarer
Postat av: Everlasting

Hahaha, vilken fantastisk sida! Man undrar lite hur det står till med de som skapar sådana sidor. Och de som låter dem stå öppna över natten.

2011-07-21 @ 17:07:26
URL: http://kattisbiggestfan.blogg.se/
Postat av: Emmy

Det är väl det ända positiva med att vara sjuk, att man kan trycka i sig kopiösa mängder kakor utan att skämmas. Krya på dig.

2011-07-21 @ 20:08:50
URL: http://remsansbistro.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0