Aldrig någonsin.

Jag går av någon anledning runt och tror att det är fredag idag och att jag ska få vara ledig imorgon, vilket är helt befängt för även om det vore fredag idag så skulle jag ändå inte få vara ledig imorgon eftersom jag ska jobba på lördag. Men jag antar att det är för att jag gjorde min sista arbetsdag på mitt andra jobb idag, jag firade det genom att gå runt och ha sönder massa saker på jobbet och säga: "Ha! Det skiter jag i!" Eller kanske inte. Det kan mest ha varit någonsin jag gick runt och påstod att jag skulle göra också. I verkligheten var det nog mest mina arbetskamrater som firade att de äntligen skulle bli av med mig. Hoho.

Efter att jag jobbat färdigt så åkte jag hem och bakade bullar. Nej, det är inte lussebullar fastän att det lite ser ut så. Det är kringlor, jag bakade inte bullar, jag bakade kringlor. Vaniljkringlor.

Vaniljkringlor

ca 30 st

6 dl mjöl
150 gr smör
50 gr jäst
1 dl mjölk
2 ägg

Fyllning:
100 gr smör
1 dl socker
1½ msk vaniljsocker

Garnering:
1 uppvispat ägg
pärlsocker

Smula ner smöret i mjölet.
Lös upp jästen i den kalla mjölken.
Vispa upp äggen.
Blanda ner äggen och mjölkblandningen i mjölsmeten.
Arbeta snabbt samman till en smidig deg.
Ta upp och knåda på mjöligt bakbord.
Kavla ut till en rektangel.
Rör ihop fyllningen och bred ut över bulldegen.
Vik ihop degen på långsidan.
Forma till kringlor.
Lägg på pappersklädd plåt och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
Pensla med ägg och strö över pärlsocker.
Grädda ca 10 minuter på 250 grader.

Alltså. Jag vet ju att det där inte är riktiga kringlor, men jag förstår faktiskt inte hur man formar dem till riktiga kringlor. Det är alldeles för komplicerat för mig. De blev ju ganska gulliga ändå och väldigt goda. Speciellt nu när de är alldeles färska. Faktum är att jag ska skynda mig ner med några stycken till våra hyresvärdar innan vi äter upp allihopa. Vi fick en ny hylla till kylskåpet idag, det känns bra.

Men nu måste jag kila. Snart kommer Michael och plockar upp mig, Charlotta och Calle och så ska vi åka till Marstrand. Men vad vi ska göra där, det får ni allt veta en annan dag. Troligtvis imorgon. Ah, vilken spänning! Hur ska ni stå ut?

Alex Clare - Treading Water

Kommentarer
Postat av: Mårtenssons kök

OK, då säger vi väl det då, det är kringlor:)



Hoppas ni får en trevlig kväll, vad ni nu ska hitta på med. Spänningen är oliiiiidlig!

2011-07-07 @ 19:35:38
URL: http://martenssonskok.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0