Titta på min nya leksak!

Nej. Jag har ingen ny leksak. De bara sjöng så nyss i låten som jag lyssnar på. Fast på engelska. Själv får jag ju inte leka alls. Inte i dag i alla fall. Idag har jag bara fått städa och städa och städa. Jag försökte vara snäll och bjuda in alla yngre som man har som vänner på facebook som klagar över att de vill flytta hemifrån att de kunde få komma hem till oss och hjälpa till att skrubba ugnen, göra rent spiskåpan, storstäda badrummet och sånt skojigt så att de får känna på hur kul det är att bo utan sina föräldrar, men det var liksom ingen som nappade på inbjudan. Det var mest föräldrar till tonårsbarn som tyckte det var värt att "gilla". Konstigt.

Nåja. Nu ska jag berätta om dagens middag, fast egentligen inte. Det som egentligen skulle vara dagens middag som vi åt igår istället. Jag kom fram till att det inte är så kul att äta grytor flera dagar i rad, hur gott det än må vara. Så igår åt vi den grekiska lammgrytan som jag hittat receptet på hos Malin på Cannolisblogg. Men eftersom vi inte gillar lamm så gjorde jag den med nötkött istället, och eftersom vi åt pasta tidigare i veckan och pasta inte är så himla roligt så bytte jag ut pastan mot potatis istället. Till sist blev det såhär:

Grekisk Köttgryta

4 portioner

400 gr nötkött
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2 st selleristjälkar
1 lagerblad
2 st morötter
1 burk krossade tomater (400 gr)
2,5 dl köttbuljong
2,5 dl vatten (eller lite mer, beroende på hur såsigt du vill ha det)
½ flaska vitt vin
ca 400 gr potatis
200 gr fetaost
färsk basilika

Skär köttet i grytbitar. Bryn det i en stor gryta.
Hacka lök, vitlök och selleri fint och tillsätt i grytan.
Låt lökhacket puttra på svag värme tills löken blivit mjuk och genomskinlig utan att ha fått färg.
Skala och dela morötterna i bitar.
Tillsätt lagerbladen, oreganon, krossade tomaterna och sist morötterna.
Häll i vinet, buljongen och vattnet, koka upp och låt koka i tre minuter innan du lägger på locket.
Låt koka i lite mer än 1½ timme.
Rör om emellanåt och tillsätt även här mera vatten om det behövs.
Skala och dela potatisarna på hälften.
Lägg i dem i grytan och låt koka ca 40 minuter till.
Hacka den färska basilikan och blanda i en skål med den smulade fetaosten.
Servera grytan och toppa med ostblandningen på tallriken.

Vad komplicerat det såg ut när jag läste det här. Det var det inte. Det var väldigt lätt. Och så skötte den sig bra på egen hand medans jag satt i soffan och tittade på South Park. När jag gör vuxna saker gillar jag att bryta av med att titta på South Park samtidigt. Det drar liksom ner vuxenpoängen lite. "Stan, where have you been all night? Your mother has been worried sick and I've been watching TV!"

Nu tycker jag mig ha städat färdigt för idag, och jag har till och med orkat släpa mig ut på en promenad efter städandet så nu tänker jag faktiskt inta soffläge resten av kvällen.

JJ Grey & Mofro - The Sweetest Thing

Kommentarer
Postat av: Emmy

Vänta bara tills du får barn. Innan man kan utnyttja dem till att städa så gör de inte annat än stökar till och smutsar ned... Det är bra när de blir så stora att man kan muta eller rent av hota dem för att få dem att städa. Funderar starkt på RUT-avdraget. Jag känner folk som tom tar semester för att vara hemma och städa... Jag skulle iofs behöva det, risken är bara det inte blir mer städat för det.

2011-01-08 @ 05:01:51
URL: http://remsansbistro.blogspot.com/
Postat av: Mårtenssons kök

Bästa prinsessan, Tack för din fina kommentar och dina kramar.



Hoppas du får en härlig helg,

Anki o Håkan

2011-01-08 @ 11:39:44
URL: http://martenssonskok.blogspot.com
Postat av: Anonym

Haha, du är ju knäpp, du måste ju göra den med pasta förstår du väl?? Det får du prova nästa gång. Lova? Men vi tyckte oxå att den blev lika god med nötkött så båda funkar, ja, förutom för dig så klart för en förutsättningarna att gilla den med lammkött i är ju att man gillar just lamm ;-)...



Fy fanken för regn, hoppas verkligen inte att det kommer hit! Snön ska ligga kvar till typ 4/3, det har jag bestämt!



Kram

2011-01-08 @ 12:14:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0