Jag kan inte vänta längre.
Så idag gjorde jag mina egna hemgjorda arraksbollar och typ delicatobollar (men här kallar vi det D-boll, man vill ju inte bli stämd eller så) med kaksmulor. Och hörrni! Testa detta.
Grundsmet (blir ca 15 st):
100 gr smör
1 dl florsocker
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
3 dl sockerkaksmulor
För D-bollar:
1 msk starkt kaffe
kokos att rulla dem i
För arraksbollar:
ca 1-2 tsk arraksessens
chokladströssel att rulla dem i
Blanda smör, florsocker, kakao och vaniljsocker till en jämn mjuk smet.
Rör ner kaksmulorna, blanda väl.
Tillsätt den smaksättning du vill ha.
Ställ in smeten i kylen, ca 30 minuter.
Rulla till bollar och rulla dem i strössel eller kokos.
Förvara bollarna i kylen.
(Fast du kommer att äta upp dem typ omedelbums.)
Duffy - Too Hurt To Dance
(tokbra bit det där. duffy gör visserligen ofta tokbra bitar, men den här är extra tokbra. faktiskt.)
Jag lärde mig en gång för hundra år sen, när jag var tonåring ;-) att göra min bästis mammas arraksbollar, och hon hade oxå kaksmulor i den, fast både sockerkakssmulor och smördegssmulor (eller om det var mördeg, jag vet aldrig skillnaden...) och hjälp så goda dom blev!
Dina två varienter måste jag ju (tyvärr...) testa för dom låter lika goda fast enklare :-)
Du är farlig du Pernilla, med allt ditt gott ;-).
Hoppas grytan blir god på fredag, du talar väl om vad ni tyckte?
Kram Malin
Brukar ofta hitta konstiga saker i mat. En gång fick jag en bit (en rejäl bit var det faktiskt) säckväv i en dammsugare. Jädrar vad jag kunde moffla delicatogrejer sen! Presentkort is the shit.
Vad tog du för sorts kakor? Ska det vara småkakor? Får nog ta och testa D-bollarna. För det var ju ena fina bollar du har där :-)