Du har byggt ditt eget fängelse.

Idag är ingen vanlig dag. Nej, idag är det minsann en stor dag. En annorlunda dag, en särskild dag. En dag som ingen annan. En sån där dag som man kommer att minnas för all framtid. Idag tog Jimmy nämligen två portioner paj. Helt frivilligt. Det har aldrig hänt förr. Han nämnde inte ens att pajen var vegetarisk, eller någonting om hur tråkigt det är med paj överhuvudtaget. Han liksom bara... Åt. Två portioner! Jag vet inte om han var väldigt, väldigt hungrig eller om han blivit utbytt mot en utomjording. Jag struntar totalt i vilket och tänker helt och hållet fortsätta lura mig själv att det berodde på att pajen var så fruktansvärt god. Såhär gjorde jag pajen:

Medelhavspaj

Pajdeg:
1½ dl vetemjöl
1½ dl grahamsmjöl
125 gr smör
1 msk kallt vatten

Fyllning:
ca 200 gr bladspenat
1 vitlöksklyfta
250 gr naturell keso
150 gr fetaost
3 ägg
1 dl mjölk
spiskummin
1 burk peperconcino farciti al formaggio

Blanda snabbt samman pajdegen för hand eller i matberedare.
Plasta in och kyl i 30 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader.
Tryck ut degen i en pajform och nagga den.
Förgrädda skalet i 10 minuter.
Täck botten av pajskalet med bladspenat.
Bryt sönder fetaosten.
Blanda fetaost, keso, ägg och mjölk.
Pressa ner vitlöksklyfta och krydda med spiskummin.
Häll över bladspenaten.
Toppa med peperconcino.
Grädda i ca 35 minuter.
Servera med en god sallad.

Älska paj! Peperconcinon jag pratar om har jag hittat på Willys bland oliverna och soltorkade tomater och sånt. Receptet är ursprungligen från arla och då är det svarta oliver istället för peperconcino, men oliver gillar vi inte så värst mycket här hemma så jag bytte ut dem helt enkelt. Bra gjort, peperconcino är nämligen himla gott. Speciellt när de är fyllda med ost. Jodå, fina grejer.

Annars så har jag gjort min sista dag på restaurangen idag. Och imorgon börjar jag på mitt nya jobb som jag inte ens berättat om här. Jag har nämligen fått fast heltidsjobb som barnskötare under hösten, så från och med imorgon och fram tills nyår så är jag proffslekare. Inte så himla dumt. Lön, inte så dumt. Att ha en arbetsplats som alltid är samma arbetsplats, inte så dumt. Arbetskamrater, inte så dumt. Hinna lära känna barnen i barngruppen, inte så dumt. Så nu ska jag ta en kopp te, titta på Cold Case och sen ska jag gå och sova så jag är pigg och alert på min första arbetsdag.

Peter Tosh - Jah Man Inna Jamdung (Outtake)

Kommentarer
Postat av: Mårtenssons kök

Åh, så glada nyheter, så kul för dej att det löst sej med jobb! Att det sen är ett av de bättre jobben du fått gör inte det hela sämre:) Partiska är vi inte alls:) GRATTIS!!!

Och grattis till de två portionerna:)

2011-08-07 @ 21:55:37
URL: http://martenssonskok.blogspot.com
Postat av: sofie mumsfillibaba

Stort!! Grattis!

2011-08-07 @ 22:07:56
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: Malin

GRATTIS till jobbet, guuuud så skönt!! Bara det att alltid veta sina arbetstider=kunna planera sitt liv måste vara skönt.



Håller med om paj, vi äter det ofta här hemma, är så himla gott och lätt att variera!

Din låter, som vanligt, jättegod även om jag är osäker på vad det där sista är för nånting....



Hoppas du får en solig, bra måndag, här ser det lovande ut!

Kram

2011-08-08 @ 07:21:20
URL: http://www.cannolisblogg.se
Postat av: Jenny H

Grattis Nilla till jobbet <3

2011-08-08 @ 15:12:54
Postat av: Everlasting

Men grattis till det nya jobbet!

2011-08-10 @ 18:06:36
URL: http://kattisbiggestfan.blogg.se/
Postat av: Charlotta

Jag har nog skrivit detta typ tvåhundra gånger nu, men hur kan man inte gilla paj? Det är ju sjukt gott! Calle gillar inte heller paj sådär jättemycket så jag brukar passa på att äta det på lunch istället...



och du, GRATTIS till nya jobbet! HURRA!

2011-08-11 @ 10:46:52
URL: http://www.matrepubliken.se
Postat av: Karin

Den där såg riktigt mumsig ut:)

2011-08-14 @ 11:14:17
URL: http://karinolofsson.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0