Som du vet är jag en ängel bakom ratten.

Ååh, så skönt det var med sovmorgon i morse. Jag skulle kunna tänka mig att börja jobba klockan sju varannan dag och halv tolv varannan dag. Det skulle vara fint. Det ska jag nog ta upp med min chef. Jag fick en ny chef idag faktiskt, så jag kanske kan försöka lura i henne att jag ska jobba så? Lika bra att passa på innan hon blir för insatt i jobbet liksom...

Idag åt vi riktigt mumsig middag. Behöver jag säga mer än fetaost, tomat och basilika? Nej. Egentligen inte. Ni förstår ju redan nu hur bra middagen var. Men eftersom jag inte är den som är snål på det viset så kan jag ju lika gärna visa upp hela middagen:


Quornfilé under medelhavstäcke med bulgur

För 4 portioner

4 quornfiléer
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
½ zucchini
½ aubergine
1 kruka färsk basilika
½ ask cocktailtomater
150 gr fetaost
mandelspån

Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg quornfilé i en ugnsform som du smort med lite rapsolja.
Skala och finhacka lök och vitlök.
Tärna zucchini och aubergine.
Fräs lök, vitlök, zucchini och aubergine i en stekpanna tills det mjuknat.
Hacka basilikan och tillsätt i stekpannan.
Häll fräset över quornfiléerna.
Dela cocktailtomaterna i halvor och lägg i ugnsformen.
Smula över fetaost och strö över mandelspån.
Gratinera i 20 minuter.
Servera med bulgur.

Ah. Det var det gott det! Är du allergisk mot nötter kan du bara hoppa över mandelspån. Det blir nog precis lika gott utan dem. Fetaosten och basilikan är ju det viktiga, det förstår ni väl själva. Och bulgur. Bulgur är alltid viktigt. Det vet ju alla vettiga människor.

Nu ska jag borsta mina små tänder. Det är ju faktiskt nästan läggdags nu. Vafan. Nu kom Jimmy in här med två morötter som han sitter och äter på. Var har han fått dem ifrån? Har han ett hemligt morotsland i garderoben? Och varför äter han morot när det finns muffins i huset? Jag är rädd.

Johan Heltne - Väderkvarnsgatans Andra Sida

(och varför, varför, varför har jag inte upptäckt johan heltne tidigare? jag sitter här och skäms.)

Kommentarer
Postat av: Malin

Nu tänker ju jag som jag brukar, jamen det här lät gott, jag byter bara till kyckling men så kom jag på, ingen sås. Blir det inte torrt? Speciellt med bulgur till. Efter en operation så kan jag inte äta torr mat för då får jag ont i lilla (ja, liten och liten men ändå) maggen ;-)

Jag har faktiskt inga problem med att gå upp tidigt, börjar hellre jobba tidigt och slutar tidigt än tvärt om... Har gått från en nattmänniska som jobbade i bar till en morgonmänniska som är trött vid tio på kvällarna....

Kram Malin

2010-09-30 @ 08:10:59
URL: http://www.cannolisblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0