Introduktion.

Idag blev det vegetarisk middag. Någonting som egentligen bara skulle serveras som det är utan någonting till, men jag kände att lite matigare vill jag allt ha det så jag kokade lite matvete till. Man måste ju bli ordentligt mätt i magen, annars är det väl ingen idé att äta.

Vegogryta med kesogremolata och matvete

För 4 portioner

½ zucchini
1 rödlök
1 gul paprika
1 burk hela tomater
1 burk kikärtor (400 gr)
2 dl vatten
1 msk tomatpuré
1 tärning grönsaksbuljong
timjan

250 gr naturell keso
½ citron, rivet skal
½ kruka persilja
1 vitlöksklyfta

Skala och hacka löken.
Strimla paprikan och skär zucchinin i bitar.
Fräs på grönsakerna i en djup stekpanna.
Häll över tomater, vatten, tomatpuré och kikärter.
Smula ner buljongtärningen.
Låt koka i ca 10 minuter.
Smaka av med timjan.
Blanda keson med rivet citronskal.
Hacka persiljan och pressa ner vitlöksklyftan i röran.
Servera grytan med kesogremolatan och matvete.

Mättande grejer. Mest matveten kanske. Matvete mättar ju galet bra. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om persilja. Tycker jag om persilja? Jag tyckte om ost&persilja-lantchips som fanns förut. Men jag var inte riktigt vad jag tycker om färsk persilja. Det är ju inte äckligt, men det är ju inte heller direkt gott... Hm.

Annars har jag varit och klippt mig idag. Vad är det med frisörer och det här med att klippa av en allt hår man har? "Ta så lite som möjligt." Säger jag. Klipp, klipp, klipp så var allt håret borta. Nu kan detta kanske bero på att det var över ett år sen jag klippte mig senast och att håret därför var ganska slitet. Men ändå. Ännu roligare är ju att alla frisörer alltid ska skälla på mig för att jag plattar håret alldeles för mycket. "Det ser ju fint ut nu, men du ska veta att det sliter jättemycket på håret!" Brukar de säga. Uhm. Jag har ju plattat mitt hår kanske 2 gånger i hela mitt liv. Men jag ska omedelbart sluta med det! När jag berättat det brukar de börja stamma fram någon ursäkt om att håret är så rakt och fint och glansigt. Ja, jag har jävligt platt hår. Okej? Fint och glansigt är ju inte så dumt förstås. Nåja. Jag är nöjd i alla fall. Det växer ju alltid ut igen.

Nu måste jag hälla upp mat i matlådor. Sen måste jag dricka te och så måste jag äta en kaka. Annars får jag kanske böta flera tusentals kronor. Och det vill man ju inte. Bäst att äta den där kakan alltså. Eftersom jag måste.

Klaxons - Golden Skans

(åh. klaxons. fina fina klaxons. inte så dumt inte.)

Kommentarer
Postat av: Malin

Haha,kul att få knäppa dom på näsan, frisörerna alltså ;-)! Där fick dom liksom...

Rakt, fint och glansigt, det vore nått det, mitt är torrt, trassligt och lockigt...

Klart man måste äta en kaka på kvällen och nu, tack vare dig, när jag vet att man annars får böta, ja då är det ju ännu viktigare!!

Kram Malin

2010-09-02 @ 08:24:11
URL: http://www.cannolisblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0