Ditt hjärta är inte säkert med mig.

Idag blev det som sagt söndagslångkok. Det är bannemej grejer det. Fast det tycker jag ju bara för att jag är ganska så lat, och då är det skönt att bara slänga ner massa saker i en gryta och låta det sköta sig själv i 1½ timme medans man själv tittar på extremt dålig eftermiddagsteve. Idag såg söndagsgrytan ut såhär:

Köttgryta med vita bönor i tomatsås

För 2 portioner

ca 200 gr grytbitar av nötkött
1 gul lök
400 gr krossade tomater
ca 4 dl vatten
½ dl tomatpuré
1 msk kalvfond
vitpeppar
timjan
1 lagerblad
1 citron
2 st potatisar
2 st morötter
400 gr stora vita bönor

Skala och finhacka löken.
Fräs löken och köttbitarna i en stor gryta.
Häll över tomatkross, vatten, tomatpuré och kalvfond.
Tillsätt kryddorna och saften från 1 citron.
Låt koka i ca 20 minuter.
Skala och tärna potatis och morot.
Tillsätt i grytan.
Låt koka i ca 50 minuter.
Tillsätt bönorna och låt dem bli varma.
Servera grytan med en god sallad och ett färskt mjukt bröd.

Allt-i-ett grytor är fina grejer och köttet blev så himla mört och fint. Jag serverade mina alldeles nybakade ostgifflar till grytan. Men det receptet kommer lite senare. Jag var ju som sagt väldigt produktiv idag. Jag har "saftat och syltat", bakat syltkakor, bakat ostgifflar och till och med motionerat mig själv lite. Tänk vad mycket man hinner med en vanlig söndag bara man får en timme extra att röra sig med.

Inte ens söndagsångest har jag. Eftersom jag är ledig imorgon. Stängningsdag på jobbet innebär inga barn. Inga barn innebär att det inte är någon som behöver äta lunch. Alltså får jag ledigt. Sweet. Jag ska försöka vara lite produktiv imorgon också. Men mest är det skönt att få lite kortare arbetsvecka, för då blir det fortare fredag. Och på fredag kommer Clara och hälsar på och på lördag är det dags för Håkan Hellström i Scandinavium. November kommer att bli en himla fin månad. Det märker jag ju redan nu. Och om november är bra redan i oktober, då kan det ju inte bli annat än bra.

Shelby Lynne - Alibi

Kommentarer
Postat av: Malin

Helt ärligt människa var fick du energin ifrån?? Säg så jag oxå kan springa dit och hämta lite... Långkok är underbart och även när grytan är en sk allt-i-ett. Gjorde en lammgryta a´la Niegella häromveckan, den är UNDERBAR! Har du inte provat den så måste du, jag har receptet på bloggen.



Skönt att vara ledig idag, kan tänka mig att veckan blir kort och härlig då oxå, "bara" fyra arbetsdagar :-)!!



Kram

2010-11-01 @ 08:36:12
URL: http://www.cannolisblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0