Åren har nog slitit hårdare på mig.

För ungefär ett år sen hade Jimmy dille på teriyaki. Inte så mycket att äta det som att sjunga om det. Eller prata om det. Det var nog mest roligt att säga teriyaki helt enkelt. Därför kände jag att vi fick lov att dra ner på teriyaki-konsumtionen. Att höra Caramia göras om till att handla om teriyaki hundra gånger om dagen förlorade till sist sin charm. Idag åt vi någonting som nästan är ännu roligare än teriyaki. Nämligen sukiyaki. Konstigt nog har han inte börjat sjunga om det ännu, men det kommer nog snart.

Biff Sukiyaki

För 2 pers

ca 200 gr lövbiff
½ purjolök
ca 150 gr wokgrönsaker
1 dl sukiyaki-sås
1 krm stött anis
kanel
ingefära

Strimla lövbiff och purjolök.
Stek några minuter i olja.
Tillsätt wokgrönsaker och stek tills de är upptinade.
Häll över sukiyaki.
Blanda ner anis och kanel och ingefära efter egen smak.
Låt koka ihop i ca 5 minuter.
Servera med jasminris.

Det var gott. Smakade jul. Ta det lugnt med anisen bara, det ska inte smaka lakrits. Det ska smaka sukiyaki. Sukiyaki hittar du bredvid teriyakin i din välsorterade matbutik. I vårat fall stod den gömd bakom teriyakin till och med så jag fick lov att bygga om lite där på Ica Maxi. Skärpning! Göm inte min sukiyaki!

Annars har jag känt mig lite sådär smådeppig idag. Fast sen drog Jimmy med mig till någon gigantisk dvd-affär han hört talas om (alltså den var helt sjuk, skulle man släppa in Martina där så skulle man få släpa ut henne därifrån 3 dagar senare och då skulle hon ha gjort slut på alla sina sparpengar, så sjuk var den!) och där fanns första säsongen av Greek för bara 99 kronor, och hela Tusenbröder-boxen med alla 3 säsongerna för också bara 99 kronor så då köpte jag dem och blev lite gladare igen. Tusenbröder, det är fina grejer det. "Snask-Håkan!"

Nu ska jag fortsätta äta godis. Om ni klickar på den här texten får ni läsa någonting ganska skrämmande också. Fast jag varnar er, man blir ganska förbannad. Om man bryr sig om andra människor. Annars rycker man nog mest på axlarna och fortsätter ägna sig åt sitt.

Roxy Music - Do The Strand

Kommentarer
Postat av: Carolina

uschj ag har ätit vansinnigt med godis ikväll, haha. lördag eller vad säger du? ;)

2010-10-17 @ 00:18:30
URL: http://acarolinas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0