Helt jävla rätt.
För 4 portioner
ca 300 gr grytbitar av nöt
4 st vitlöksklyftor
7 dl vatten
1 msk oxfond
2 msk tomatpuré
1 röd paprika
1 grön paprika
ca 100 gr vitkål
8 st potatisar
en skvätt rödvin
1 liten burk kidneybönor
Skala och finhacka vitlöken.
Bryn grytbitar och vitlök i en gryta.
Häll över vatten, fond och tomatpuré.
Låt koka i ca 30 minuter.
Strimla vitkål och paprika.
Skala och skär potatisen i halvor.
Tillsätt i grytan tillsammans med en skvätt vin.
Koka i ca 30 minuter till.
Tillsätt bönorna, smaka av med salt och peppar.
Låt koka i ca 15 minuter till.
Servera!
Supertramp - Crime Of The Century
Vitkål är förbannat gott. Och underskattat.
Jag hoppas att grädden är god men jag har mina små misstankar att de kan vara lite sådär.. Självklart ska jag berätta vad jag tycker om dem! Tycker de är värt att prova i alla fall :)
Jag vispade ihop smeten. Jag vet inte vad jag tycker om dem riktigt, lite sådär torra men ändå kladdiga på något sätt. Jag hade hoppats att de reste sig mer i ugnen och blev högre och lite kladdigare. Som kladddiga brownies ungefär :) Jag ska ge dem ett försök till och röra ihop allting istället. Tack!
Emma
Det gör ju så jäkla ont att klämma fingret. Speciellt efteråt. Jag klämde mitt i frysen för några veckor sedan och var helt handikappad i en vecka. Aj, aj, aj.... Trevlig adventshelg!!
Annars så är det ju iofs tid för korv nu till jul så då matchar ju ditt finger bra. Kanske kan det ge lite julinspiration...:)
Nej, skämt åh sido, vi tycker faktiskt synd om dej.
Hoppas din resa blir bra i alla fall och att ni får det mysigt i adventshelgen.
Långkok är underskattat, ofta hinner man ju göra en hel del under tiden. Plus att som du sa, mindre disk. :)