Helt jävla rätt.

Jag nämnde ju långkoket vi hade till middag redan när jag skrev igår. Långkok är nästan ett måste under hösten och vintern. Inte nog med att det doftar himla fint i hela huset av långkok, man får dessutom värme från spisen när man lagar till det. Gör man dessutom ett långkok där allting ska vara i samma gryta så sparar man disk också. Det är alltid populärt. Här är gårdagens långkok:

Köttgryta med vitkål och paprika

För 4 portioner

ca 300 gr grytbitar av nöt
4 st vitlöksklyftor
7 dl vatten
1 msk oxfond
2 msk tomatpuré
1 röd paprika
1 grön paprika
ca 100 gr vitkål
8 st potatisar
en skvätt rödvin
1 liten burk kidneybönor

Skala och finhacka vitlöken.
Bryn grytbitar och vitlök i en gryta.
Häll över vatten, fond och tomatpuré.
Låt koka i ca 30 minuter.
Strimla vitkål och paprika.
Skala och skär potatisen i halvor.
Tillsätt i grytan tillsammans med en skvätt vin.
Koka i ca 30 minuter till.
Tillsätt bönorna, smaka av med salt och peppar.
Låt koka i ca 15 minuter till.
Servera!

Idag har jag klämt fingret i en dörr så det är svullet som en korv och gör galet ont om man kommer åt det. Lite jobbigt tycker jag som tänkt adventspynta lite idag. Jag ska nämligen ta en välbehövlig utlandssemester denna helgen, man behöver ju komma utomlands såhär års. Så jag ska åka till Norge och hälsa på Yoshi. Imorgon direkt efter jobbet bär det av till Uppsala där jag ska sova över hos Jen innan vi åker vidare till Bergen på fredagmorgon. Alltså måste jag adventspynta och packa hela kvällen. Synd att mitt finger inte alls verkar ha vett nog att förstå det. Nåja, det ger nog med sig snart, annars får jag väl amputera det. Nu ska strykbrädan rotas fram så ska det strykas lite juledukar.

Supertramp - Crime Of The Century

Kommentarer
Postat av: hogie

Vitkål är förbannat gott. Och underskattat.

2010-11-24 @ 15:17:53
URL: http://hogieskill.blogg.se/
Postat av: Emma

Jag hoppas att grädden är god men jag har mina små misstankar att de kan vara lite sådär.. Självklart ska jag berätta vad jag tycker om dem! Tycker de är värt att prova i alla fall :)



Jag vispade ihop smeten. Jag vet inte vad jag tycker om dem riktigt, lite sådär torra men ändå kladdiga på något sätt. Jag hade hoppats att de reste sig mer i ugnen och blev högre och lite kladdigare. Som kladddiga brownies ungefär :) Jag ska ge dem ett försök till och röra ihop allting istället. Tack!



Emma

2010-11-24 @ 16:41:04
URL: http://imittkok.webblogg.se/
Postat av: Sofie / Mumsfillibaba

Det gör ju så jäkla ont att klämma fingret. Speciellt efteråt. Jag klämde mitt i frysen för några veckor sedan och var helt handikappad i en vecka. Aj, aj, aj.... Trevlig adventshelg!!

2010-11-24 @ 20:38:58
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: Mårtenssons kök

Annars så är det ju iofs tid för korv nu till jul så då matchar ju ditt finger bra. Kanske kan det ge lite julinspiration...:)

Nej, skämt åh sido, vi tycker faktiskt synd om dej.

Hoppas din resa blir bra i alla fall och att ni får det mysigt i adventshelgen.

2010-11-24 @ 21:02:43
URL: http://martenssonskok.blogspot.com/
Postat av: Michael

Långkok är underskattat, ofta hinner man ju göra en hel del under tiden. Plus att som du sa, mindre disk. :)

2010-11-24 @ 22:00:21
URL: http://Lanternan.kokaihop.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0