Här sitter jag och väntar på att få hålla om dig.
ca 40 st
200 gr smör
2 dl socker
5 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
röd sylt till fyllning
Sätt ugnen på 200 grader.
Rör ihop smör och socker tills det blir poröst.
Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta snabbt ihop till en deg.
Rulla bollar av degen och lägg på pappersbeklädd plåt.
Gör en fördjupning i varje boll och fyll med sylt.
Grädda 10-12 minuter.
Svårt va? Nej. Inte särskilt. Och så namnet också. Havrekyssar. Hur fint som helst. Man kan ju fylla dem med sylt som inte är röd också, men då blir det ju inte så lämpligt att kalla dem för havrekyssar. De ska ju vara lite mer fylliga och tjocka egentligen. Inte som havreflarn som nån klickat ut lite sylt på. Men smaken är det inget fel på. Jag bjuder på en fin bild från min kakburks-hörna också. Bara för att jag är så himla snäll.
Nu ska jag sova. Det har varit väldigt dåligt med sömn veckan. Är det inte rethosta så är det regn som slår mot fönstret så att det låter som en kulspruta där utanför. Och imorgon kommer Clara och ska man orka med en helg med henne så måste man vara utvilad. Clara vill mest hångla med fyra 14-åringar på en kväll. Är det någon som vet var man hittar 14-åringar i Göteborg? Nej. Inte jag heller. Så jag går och lägger mig lite istället och gör mig redo för HÅKANPEPPEN!!
Bryan Ferry - Tender Is The Night
(kan man säga bryan ferry utan att råka säga fel och säga björn ferry? jag kan inte ens tänka bryan ferry utan att det blir björn ferry. blueberry ferry!)
Älskar namnet, havrekyssar! Hur kan man inte gilla det? :D
Ja men visst är det så som du skriver, man kämpar på med bilderna, fast jag tycker inte dina kakor ser så himla hemska ut...
Vi konstaterade nästan samma sak igår när vi skulle käka. Det blev makaroner och falukorv och hur kul är det i ett matinlägg? Fast vi la ut det i alla fall, annars kan ju folk tro att man aldrig äter "vanlig" mat någon gång.
Va rörigt det blev, fast äsch, drick en flaska cider så förstår du vad jag menar...
Ha en bra helg och lycka till med jakten på 14-isarna.
Du är så snäll du Pernilla, dina kakburkar är väldigt, väldigt fina! :-)
Havrekyssar måste jag testa, om inte annat bara för det fina namnet, och du, jag tycker dina ser jättegoda ut!
Hoppas du fick en god natts sömn utan en massa störningar som hårt vind eller regn mot fönstret och att Göteborg idag badar i sol!
Kram Malin
Det är bra med misslyckad mat/kakor. Viktigast är ju ändå smaken. Jag har också haft med misslyckade kakor. Maten jag misslyckats med har inte ens varit så god så den kvalat in på bloggen.
Burkarna var hur som helst mycket söta. Perfekt med lock om inte kakorna är så fina ;-) Dessutom syns det inte lika tydligt om de går åt väldigt snabbt.
Vilka fina burkar! Vart har du hittat dem? Jag dog en liten stund när jag såg dem, du skapade ett stort ha-begär.
Ha en trevlig dag! Emma