Även om du befinner dig tusentals mil härifrån så påminner du mig om guld.

Det är någonting som inte riktigt stämmer idag, jag är nämligen pigg som en lärka och har varit det hela dagen. Mätt också, jag har varit mätt som en gnu hela dagen. Fast det kan också vara så att mina byxor är för små så att det bara känns som att jag är mätt. Jag är inte bra på det här med att ha byxor. Däremot är jag himla bra på att äta paj. Och på att göra paj. Idag gjorde jag en köttfärspaj på det här viset:

Köttfärspaj

För 4-6 personer

Pajskal:
100 gr smör
2 dl grahamsmjöl
1 dl dinkelmjöl
3 msk vatten

Fyllning:
ca 300 gr köttfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 dl gröna linser
½ dl tomatpuré
timjan
oregano
tacokrydda
paprikapulver
cayennepeppar
spiskummin
2 ägg
1½ dl mjölk
riven ost

Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda ihop pajdegen och tryck ut den i en form.
Nagga med gaffel och förgrädda skalet i ca 8 minuter.
Skala och finhacka lök.
Stek lök och köttfärs i en panna.
Koka linserna.
Pressa ner vitlök i köttfärsröran.
Tillsätt tomatpuré och smaka av med kryddorna.
Tillsätt de kokta linserna.
Häll röran i pajskalet.
Vispa ihop ägg och mjölk till en äggstanning.
Häll över fyllningen och strö över osten.
Grädda i ca 25 minuter.
Servera pajen med en god sallad.

Jag hittade receptet på fyllningen på tasteline från början, sen byggde jag om det lite. Det var himla gott, och man blev väldigt mätt på grund av linserna som var i. Men nästa gång ska jag nog krydda lite mer, vi gillar ju stark mat i det här hushållet. Kanske en jalapeño eller två skulle göra sig fint i det där sällskapet.

Anledningen till att jag är så pigg kan ju vara att jag sov som en stock hela natten. Det var längesen sist. Inatt blir det nog värre. Idag på Ghost Whisperer var det nämligen med både spökhus, spökbarn, läskiga leksaker, gungstolar och Julie Cooper. Höhö. Okej, det sista var inte så läskigt. Spökbarn däremot. Huuuu. Det värsta är ju att när jag går upp klockan fem på morgonen är det kolsvart ute, så jag springer ut och tänder lamporna i köket/vardagsrummet och sen blir jag rädd för att det är mörkt i datarummet så jag ser inte vad som är därinne så jag måste stänga dörren in dit. Sen måste jag öppna dörren till badrummet på vid gavel och tända lamporna där inne också. Helst skulle jag ju väcka Jimmy och tvinga honom att äta frukost med mig, men han är inte alls pigg på den idén utan tycker istället att jag ska sluta titta på Ghost Whisperer. Himla dålig idé av Jimmy, min idé är ju mycket bättre. Det förstår ju vem som helst.

Nu ska jag äta melon och titta på Halv Åtta Hos Mig.

Darkstar - North

Kommentarer
Postat av: charlotta

all paj är god paj, som de gamla grekerna brukade säga. eller ja, det var nog jag egentligen.



golvet äro såpat! den ljusa och naturliga träfärgen kommer alltså stanna för gott, wiihoo!

2010-11-10 @ 23:10:13
URL: http://www.matrepubliken.se
Postat av: hogie

Haha... stadsfolk.. Nä, vi har inget snökaos. Det är kanske.. två centimeter snö? Kaoset är att snön blev så sjukt packad så puckona som tar bilar liksom gliiiider fram. Rekommenderas inte heller att cykla på.



Mjo. Jag läste ju om Håkan i tidnigarna. Fast jag inte skulle! Och ja, han är ju bra vad han än gör. Hoppas nakenbilden kommer upp i Stockholm också. Hihihi. Snopp.



Det tar ett dygn med tåg tror jag. Vår plan är att mellanlanda i Berlin och bara ha drygt en helg i Prag. Det SKA vara dyrt att flyga! http://www.tjeckienexperten.se/



Luggen är ett minne blott. Det var den i samma stund som jag kom hem från frisören. Den ligger numera som en härlig snedlugg.

2010-11-11 @ 10:41:17
URL: http://hogieskill.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0