Två av dig.

Det blev inget rosévin för mig igår. Istället satt jag i trädgården och läste bok i eftermiddagssolen. Det här med trädgård är inte så dumt inte. På kvällen förflyttade jag mig från trädgården till vardagsrumsfönstret och hade djupa diskussioner med Lucas som bor på våningen under. Han är 4 år och fick mig att lova att jag inte skulle klättra ner och stjäla hans leksaker. De har en enorm balkong som man kan sucka avundsjukt över. De som har lägenheten längst ner har inte bara en uteplats utan även en pool som man kan sucka avundsjukt över. Suck ja. Men vi har ju en brandstege! Icke att förakta!

Eftersom det inte blev något vin för mig igår har jag mått desto bättre idag. Tvingade med Jimmy ut i solen för att äta glass. Jimmy mådde inte lika bra som jag. Det kan han gott ha för att han kom hem inatt och störde mitt filmtittande genom att springa runt och gapa på engelska. "Waddup?! What ya lookin' at maaaan?!" Något som han helt glömt bort att han sysslat med i morse. Störa i min Stanley Kubrick-festival. Man blir ju upprörd!

Förutom att tvinga med Jimmy ut i solen så har jag också bakat kakor. Det blev någonting jag inte testat förut, och när jag smakade en var de kanske lite väl söta för min smak. Tur då att de är så små så att en räcker gott och väl. Men om man är en sötsaks-person så tror jag absolut att dessa går hem. Man kan inte lita på mig där riktigt, jag tycker att ljus choklad är för sött och att socker i te är för sött. Jag är mer salt. Men här är de i alla fall:


Apelsinsnittar

Mördeg:
150 gr kylskåpskallt smör
4 dl vetemjöl
2 msk socker
2 msk mjölk

Fyllning:
50 gr smör
3 dl socker
2 ägg
1 msk potatismjöl
2 dl malda hasselnötter
3 msk finhackade, syltade apelsinskal

Glasyr:
2 dl florsocker
2 msk vatten

Garnering:

syltade apelsinskal

Sätt ugnen på 175 grader.
Hacka ihop smör, mjöl och socker till en smulig massa.
Tillsätt kall mjölk och arbeta snabbt ihop i en deg.
Tryck ut degen i en smord "halv" långpanna.
Ställ formen kall medan du gör fyllningen.
Rör smör och socker. Tillsätt äggen ett i taget.
Blanda ner potatismjöl, malda hasselnötter och finhackade syltade apelsinskal.
Bred ut fyllningen över mördegen i formen.
Grädda i ugnen ca 35 minuter.
Skär kakan i små rutor medan den fortfarande är varm.
Låt kakan svalna. Blanda ihop glasyren och bred över kakan.
Dekorera med syltade apelsinskal.


Sådärja. Och så ett litet VM-brons på det. Det var inte så dumt. Härlig payback där från Bengan att ta time-out med 0,7 sekunder kvar. Humor, ja.  Nu ska jag ösa upp mat i matlådor.

Tobias Fröberg - The Skyline

Kommentarer
Postat av: Malin

Tack sötaste du! Har skrivit en vers till som ev. kommer med, eftersom mamma tyckte det blev lite kort med bara det lilla. Även om jag var nöjd med just den versen; den säger liksom det jag vill säga och är svår att "bygga vidare" på. Hur som helst... Du är inte bara väldigt omtänksam utan också en som har koll: efter regn kommer solsken. Frågan är bara om man kommer masa sig iväg till Stockholm eller inte...



Förresten, vad har du för planer i höst?

2010-05-23 @ 22:05:10
URL: http://getiton.blogg.se/
Postat av: Malin.T

Låter som om din helg varit lugn och skön! Här skiner solen idag så vi hoppas på en somrig måndag, gårdagen blev blandad kompot!

Kram Malin

2010-05-24 @ 07:33:24
URL: http://www.cannolisblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0