Söndagstårta.

Eftersom det är förkylningstider så blev det här den lugnaste helgen på väldigt länge för min del. Idag känner jag mig dock mycket bättre så därför bjuder jag på tårta. Jag tillhör ju dem som inte tycker att det behöver vara fest för att bjudas på tårta, utan snarare dem som tycker att man kan bjuda på tårta så blir det till fest. Och festligare än såhär blir det ju inte för mig den här helgen.


Chokladmoussetårta med nötbottnar

ca 6 bitar

Tårtbottnar:
1½ dl hasselnötskärnor
1½ dl florsocker
2 äggvitor

Chokladmousse:
3 dl vispgrädde
2 äggulor
1 tsk vaniljsocker
200 gr mörk choklad

Garnering:
Jordgubbar
Florsocker

Sätt ugnen på 200 grader.
Mal nötkärnorna och blanda med florsockret.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum.
Blanda ner nötmixen.
Bred ut till två lika stora bottnar på smort bakplåtspapper.
Grädda i ugnen ca 10 minuter. Låt svalna.
Smält chokladen i vattenbad. Låt svalna.
Vispa grädden.
Blanda ner grädde, äggula och vaniljsocker i chokladen.
Bred ut moussen mellan och över tårtbottnarna.
Dekorera med jordgubbar och florsocker.
Låt stå kallt i 2 timmar innan servering.


Det var riktigt gott det. Påminner lite om min faster Maggans hasselnötstårta, och det är den godaste tårtan som finns i hela världen. Enligt mig. Och det här var också himla gott. Sen kanske det inte blev den finaste tårtan som världen har skådat, men det fina sparar vi på tills en annan gång.

Nu har jag äntligen, efter nästan två år, tagit mig hem till Elin också för att inspektera hennes och Mickes lägenhet. Det går ju betydligt enklare nu när vi bor med bara 10 minuters gångväg ifrån varandra. Jag fick använda finporslinet till mitt te också. Det är minsann inte dåligt det. Nu måste jag bara lära Elin att hitta hem till oss också, så nästa gång är det väl min tur att bjuda på te i finporslinet. Har vi något finporslin?

Nu måste jag nog diska här hemma innan Jimmy kommer hem. Jag känner att han kommer att ge mig den där trötta blicken annars. Och den vill man ju inte ha. Nu ljög jag. Jag lever ju för att få den där blicken av honom, det finns ingenting roligare än att säga någonting helt konstigt eller dansa en ful dans eller någonting och sedan få den där blicken. Nu är jag inte ens ironisk, det är faktiskt kul på riktigt. Så jag kanske struntar i disken ändå.

The Hold Steady - Hurricane J

Kommentarer
Postat av: Malin

Sv: hahaha mycket, mycket sant! Det dar med "lunch" i det har landet irriterade mig som fan ett tag. Nu har jag slappt det men crisps vagrar jag fortfarande ata annat an till fredagsmys!

2010-05-09 @ 14:56:05
URL: http://piccadillytears.blogg.se/
Postat av: Ann

Åh, menar du den blicken som Jimmy gav dig när han såg att du hade lagat bulgur? Det var en fantastisk blick!

2010-05-09 @ 16:44:33
URL: http://www.derknackarsch.blogspot.com
Postat av: Helena S / Bara en kaka till

Diska suger. Jag brukar outsourca det till Olof.



Jättefin tårta! Håller med om att det automatiskt blir fest om man serverar tårta. Och om det inte kommer någon, så får man väl festa till det själv. Då får man också mer tårta.

2010-05-09 @ 16:50:03
URL: http://www.baraenkakatill.se
Postat av: Malin

Jag hade ju siktet inställt på en "liten lugn utekväll" men det tog så lång tid innan klartecken för förkrök osv. osv. kom att jag helt tappade suget. Blev en toklugn hemmakväll framför TV:n med lite chips & dipp i stället. Kändes rätt bra idag faktiskt, även om jag varit söndagsseg ändå. Ständigt denna bakiskänsla, kunde jag ju egentligen lika gärna ha gått ut och festat ;b Men nu var det ju inte DÄRFÖR jag inte gick ut, att jag var rädd för att bli bakis alltså. Utan för att jag blev totalt opepp. Finns ju ingen anledning att tvinga sig ut menar jag. Levern mår bra av att få vila lite ;)



Jag är helt inne på din linje: är det inte fest så BLIR det fest med tårta. Och det blir vad man gör det till. Mer fest åt folket helt enkelt! Skulle inte ha nåt emot att ta en bit eller två av den där tårtan. Älskar såna nötbottnar, supergoda! :)



Skönt att du mår bättre förresten. Lagom tills en ny vecka drar igång ;)

2010-05-09 @ 19:04:39
URL: http://getiton.blogg.se/
Postat av: Pernilla

ja, ann, den blicken är det! fast ibland drar den lite mer åt det trötta hållet, när det vankas bulgur är den mer åt det hatiska hållet. när jag är jobbig och säger konstiga saker är den mer åt det trötta hållet, det är den som är bäst!

2010-05-10 @ 11:20:10
URL: http://chibichibimoon.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0