Från oxfilé till pasta och korv.

Från oxfilé i tisdags blev det pasta och korvgryta i onsdags. Så kan det vara här i världen. Men man kan ju inte äta oxfilé varje dag. Då skulle man ju tröttna. Därför är det fint att bryta av med lite korv. Dessutom kan det också vara gott om man har lite fantasi. Den här korvgrytan till exempel. Inte dum alls. Såhär såg det ut:


Korvgryta med aubergine och grillad paprika

För 4 portioner

3 st Santoreggia-korvar
2 st grillade inlagda paprikor
1 aubergine
2 vitlöksklyftor
1 purjolök
1 dl vatten
400 gr passerade tomater
oregano
paprikapulver


Slanta korven.
Strimla paprikan och purjolöken.
Skär auberginen i bitar.
Skala och finhacka vitlöken.
Fräs alltsammans i en djup stekpanna.
Häll över vatten och passerade tomater.
Låt koka ihop i ca 10 minuter.
Smaka av med kryddorna.
Servera med pasta och en sallad.

Igår kväll var jag sådär galet trött. Sådär trött att man inte ens kan förstå hur trött man är och varför. Sådär trött att om någon säger fel sak så börjar man gråta. Det gjorde ingen tack och lov. I morse vaknade jag och var alldeles tung i huvudet, snorig och hade ont i halsen. Så det förklarar ju kanske varför jag var så galet trött. Plus en massa fula utslag i ansiktet nu igen. Men det beror nog mer på att det var kryddig korv i maten igår. Tack och lov blev det bättre när jag fått i mig lite te och smoothie till frukost. Med förkylningen alltså, utslagen är det inte så mycket bättre med. Nu har jag mest ont i halsen. Det har jag inte tid med, för det är ju helg imorgon. Så nu gör vi såhär... Halsen, du slutar göra ont. Tack.

Nu ska jag däcka i soffan. Jag vill ha KanJang, det tar bort förkylningar på ett kick. Ge mig. Nej. Det är för dyrt. Jag får ta en apelsin istället. Och massor, massor av te. Det är fint för halsen det.

Bear In Heaven - Lovesick Teenagers

Kommentarer
Postat av: Malin

Sv: Jag far rosta lokalt, men inte pa riksniva. Precis pa samma satt som jag far rosta i riksdagsvalen i Sverige, fastan jag inte ar bosatt dar, men inte i kommun- eller landstingsvalen eftersom jag inte har nagon kommun eller nagot landsting. :)

2010-05-06 @ 20:19:52
URL: http://piccadillytears.blogg.se/
Postat av: ECVADOR

otroligt gott

2010-05-06 @ 20:23:34
URL: http://ecvador.blogg.se/
Postat av: Sofie / Mumsfillibaba

Korv är oxå gott!!

2010-05-06 @ 21:53:52
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: Malin

Har inte testat brownie-glassen, men då vet jag vad jag ska testa nästa gång jag står där med min beslutsångest ;)



Nää, har du gått och blivit sjuk? Trist! :/ Hoppas det går över fort. Typ så att det redan gått över när du läser det här. På helgen ska man ju va frisk. Och glad. Och allt det där. Inte sjuk. Sjuk är tråkigt. Fast kan ju samtidigt va lite skönt om man är sådär lagom sjuk. Så att folk har anledning att tycka synd om en, men så att man fortfarande orkar ha filmmaraton och sleva i sig glass ;)

2010-05-06 @ 22:36:18
URL: http://getiton.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0