Släpp ut det.

Guuuuuud. Vad mätt jag är. Och varm. Men det ska man inte klaga på. Man kanske inte ska klaga på att man är mätt heller, det är faktiskt få förunnat. Förresten är jag bra mätt. Chipsmätt. Och matmätt. Men mest chipsmätt. Det är bra, då sover man gott sen. Det gör jag nog ändå så trött som jag är. Jag har sagt det förut och jag säger det igen; Det kan inte vara hälsosamt att gå upp halv sex varenda morgon.

Idag var det pajfredag. Jag älskar paj. Matpaj alltså. Efterrättspajer är jag inte så jätteförtjust i faktiskt. Men matpaj, det funkar alltid. Alla sorter. Hela dan', varje da'! Det har inte blivit så ofta på sistone bara. Men idag så. Idag blev det en riktigt fin krämig ostpaj.


Ostpaj


Pajskal:
75 gr smör
1½ dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
3/4 dl kesella

Fyllning:
2½ dl matlagningsgrädde
1 ägg
2 äggulor
7 dl riven ost (ta en med lite smak vetja)
salt
peppar

Sätt ugnen på 200 grader
. Arbeta ihop smör och mjöl till en grynig massa.
Tillsätt kesellan och arbeta ihop till en smidig smet.
Tryck ut degen i en pajform.
Nagga med en gaffel och ställ i kyl ca 30 minuter.
Förgrädda pajskalet ca 12 minuter.
Vispa ihop matlagningsgrädde och ägg.
Blanda ner den rivna osten.
Häll ner ostblandningen i pajskalet.
Grädda 25 minuter, låt svalna en stund innan servering.



Jäkligt gott. Men hade kanske gjort sig bättre på en buffé med lite andra saker till, nu blev det mest som en... ostpaj. Och det kändes inte så mycket som en middag. Men på ett buffébord är den nog perfekt. Eller kanske som tillbehör till en bit grillat kött eller något sådant.

Skönt med helg. Jag behöver sova ut. Och bada. Fy fabian, vad jag vill bada. Jag klarar inte av det här längre. Jag måste få svalka av mig. Tänk om man hade förstått som barn hur jäkla bra man hade det som hade typ 5 minuters cykelväg till stranden. Visserligen trodde jag att alla hade det så när jag var liten, jag trodde det fanns sjöar överallt. Typ. Nu är det jättelångt till närmsta badställe så jag får duscha istället. Sen ska jag se på Dunderklumpen medans Jimmy sover. För han har ingen helg. Mouwahaha. Förresten fick jag ett finfint paket på posten idag, men det kan jag berätta mer om en annan dag. Nu måste jag duscha.

Oasis - Where Did It All Go Wrong?

Kommentarer
Postat av: Sofie / Mumsfillibaba

Gillar oxå paj! Vi åt tacopaj ikväll. En favvo i detta hemmet!!

2010-07-04 @ 19:33:17
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: Helena Sjögren

Det där med att bli chipsmätt känner jag igen. Jag har en burk gräddfil i kylen, och den går snart ut. Det är en solklar anledning till att äta chips med dip. Jag kan ju inte låta gräddfilen bli gammal, det vore ju en skymf. För övrigt brukar jag även bli pajmätt. När det finns efterrättspaj äter jag alltid tills jag mår illa. Jag kan vara mätt och nöjd, men mår jag inte illa än, så kan man ju fortfarande äta lite mer paj. Sen mår man illa. Och är pajmätt. Jag inser när jag läser min kommentar här att det inte låter särskilt smart, hela det här paj- och chipsätarupplägget...

2010-07-06 @ 07:57:09
URL: http://www.baraenkakatill.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0