Kan inte sova.

Nu ska ni få recept på en himlans god paj. Den som vi åt till middag igår, och som jag åt till lunch idag och kommer att äta till lunch imorgon också. När jag och Evelina bodde på Viktor Rydbergsgatan brukade vi laga den här pajen fast med quorn, men igår gjorde jag den med kyckling och egentligen blir det ingen skillnad alls.

Kycklingpaj

Pajskal:
150 gr smör
1½ dl grahamsmjöl
1½ dl vetemjöl
2 msk vatten

Fyllning:
2 kycklingfiléer
1 purjolök
1 röd paprika
1 burk crème fraiche paprika & chili
3 ägg
riven ost
salt
peppar

Börja med att göra pajdegen.
Tryck ut den i en pajform och nagga med gaffel.
Låt stå i kyl ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader.
Förgrädda pajskalet i 10 minuter.
Strimla paprika och purjolök.
Tärna kycklingfiléerna.
Fräs i en stekpanna.
Blanda crème fraiche, ägg och riven ost efter smak.
Krydda med salt och peppar.
Häll kycklingfräset i det förgräddade pajskalet.
Häll över äggstanningen.
Strö över mer riven ost.
Grädda i ca 50 minuter.
Servera med en god sallad.

Gott, gott, gott. Ikväll har jag och Jimmy varit på bio och sett Inception. Det blev lite knappt med tiden för mig att hinna hem från jobbet, duscha, äta och ja. 17.42 snubblade vi in på bion. 17.45 började filmen. Tack och lov så är det där med att komma i tid till filmen verkligen ingenting de jobbar med i Göteborg, så det var väldigt många andra som trampade in efter oss också. Jag tyckte att filmen var bra, men hade varit mycket bättre utan alla tråkiga slagsmålsscener. Var det han som är med i Titanic som spelade huvudrollen förresten? Han såg så bekant ut?

Nu sitter jag här med mitt kvällste och längtar tills imorgon eftermiddag. Det ska bli skönt med lite helg, även om jag bara jobbat 3 dagar denna veckan. Det är alltid skönt med helg förstås. Även om man inte jobbat alls under veckan. Konstigt det där. Idag fick jag ett 3 år försenat mail. Det var alltså inte försenat 3 år, men det borde ha skrivits för 3 år sedan. Jaja. Bättre sent än aldrig heter det väl. Först blev jag arg, sen drack jag en klunk te och så gick det över. Varför vara arg liksom? Det är ju inte ett dugg kul. Det är roligare att vara glad. Eller som Morrissey skulle säga: "It's easy to laugh, it's easy to hate, it takes strength to be gentle and kind."

Little Axe - Return


Kommentarer
Postat av: Sofie / Mumsfillibaba

Såg den filmen förra veckan o tyckte den var helt ok. Visst....lite mycket pang pang kanske. Annorlunda film helt klart! Ska oxå göra paj imorrn. Men blir med kassler och broccoli...

2010-07-29 @ 22:51:24
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: Malin

Vilket sammanträffande! Den här pajen hade jag tänkt göra häromdan, men när jag kom hem från jobbet var jag så trött att jag inte orkade utan slängde ihop nåt som gick snabbt i stället. Goood är den i alla fall! :)

2010-07-29 @ 23:19:12
URL: http://getiton.blogg.se/
Postat av: Jenny H

spännande med mail...berätta för mig!

2010-07-30 @ 17:08:13
Postat av: hogie

Eller hur! Alldeles för mycket onödiga pang-pang-scener och många scener kändes som att de var där bara för att visa att utvecklingen inom effekter har gått framåt. Annars, bra film. Inte som nån annan.



Han måste läsa fortare. Hur kan man läsa Kepler sakta..? Man vill ju bara komma vidare så man får veta vad som händer. Galen han den där Jimmy. Namn som slutar på y... t-t-t....

2010-07-30 @ 20:37:56
URL: http://hogieskill.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0