Dansa dig ren.

Aaaaaj. Jag har bränt sönder min rygg. Typ. Det gör till och med ont att ha kläder på sig. På grund av en sån där typisk Eve & Nillan-grej. Som att tro att solen inte tar någonting alls bara för att det fläktar lite så man inte känner den. Borde vi inte vara såpass gamla nu att vi förstår bättre? Man tycker ju det. Det tycker man.

Igår packade jag den lilla picknickväskan, drog på mig bikinin och så mötte jag upp Evelina och åkte till Hovåsbadet. Hur fint som helst var det. Det är så roligt att jag fram tills typ förra veckan trott att Askim är ett slumområde. Men det LÅTER ju liksom inte fint. Askim. Aschim uttalas det, änna! Men nu var vi i alla fall i Hovås och badet där var finfint. Vi hittade värsta perfekta stället där bland klipporna så det var lite för skönt att sitta där, det kändes som att man satt i solstolar och så fläktade det så bra. Så svalkade man av sig i havet emellanåt. Fina grejer. Tills jag kom hem igår kväll och började känna hur mycket jag bränt mig. Aj aj aj.

Eftersom det var lördag igår kändes det som en väldigt bra dag för efterrätt också. En somrig sådan blev det.


Pavlova med bärcoulis

För 2 pers

Maräng:
4 äggvitor
1 dl strösocker
½ tsk vitvinsvinäger
1½ tsk hett vatten

Bärcoulis:
250 gr blandade blåbär, hallon, jordgubbar & björnbär
3 msk strösocker
1 pressad lime

Gräddyoghurt:
4 msk matyoghurt
½ dl vispad grädde
1 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 125 grader.
Vispa äggvitor, socker, vinäger och vatten till maränger.
Klicka ut två stora rundlar på bakpappersklädd plåt.
Grädda mitt i ugnen ca 40 minuter.
Marängen ska ha en ljust brun färg och vara torr utanpå men mjukseg inuti.
Låt marängerna svalna.
Koka ihop bären med sockret och limen i ca 5 minuter.
Passera bären genom en sil direkt ner i en ny kastrull.
Låt bärsåsen koka ihop några minuter till en simmig sås.
Vispa ihop matyoghurt med grädde och vaniljsocker.
Lägg en klick av gräddyoghurt på varje maräng och häll över lite bärcoulis.
Garnera gärna med lite bär.
Servera genast.

Somrigt och galet gott. Jag tror att Jimmy åt upp sin på en halv minut ungefär. För mig tog det säkert åtminstone en minut. Kanske till och med en och en halv. Vilket kan bero på att jag höll på att ta massa kort på min innan jag började äta på den. Men det är ju en annan historia.

Idag har det varit latsöndag och rädsla för de galna fiskmåsarna här utanför. De attackerar nu för deras ungar har börjar ta sig ur boet. Skitläskiga. Och imorgon är det måndag igen och jag skulle vilja ha helg i 34 år till. Tur att det bara är en vecka kvar till semester! Eller sommarlov kanske det heter när det är obetalt. Jag säger semester i alla fall. Och nu har jag till och med semesterplaner. Finfint.

LCD Soundsystem - I Can Change

Kommentarer
Postat av: Mårtenssons kök

Det känns igen det där, fotografen börjar äta först när den/de andra kommit halvvägs på sin portion...

2010-07-04 @ 21:36:42
URL: http://martenssonskok.blogspot.com
Postat av: Malin

Åh, pavlova har jag velat göra länge men de flesta recept jag tittat på innebär en gräddningstid på... ett dygn. Sådär att man ska stänga av ugnen och låta marängen stå över natten. För tidskrävande för mig. Såg ett recept nyligen i nån tidning som liknade det här med överkomligt lång gräddningstid. Mer min stil ;)

2010-07-04 @ 23:53:02
URL: http://getiton.blogg.se/
Postat av: blåbär

OCH DETTA BAKAR DU NÄR DU KOMMER HEM VA????? <3

2010-07-05 @ 01:45:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0